Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niespodzianka

szare mydło a trądzik

Polecane posty

Gość niespodzianka

podobno bardzo pomaga, dermatolog zaleciła mi myś nim twarz, mam problemy skórne czy ktoś ma jakieś doświadczenie ?

Gość Fucuś ona
CZesc:) Od kilku dobrych lat myje buzie wylacznie szarym mydlem i stwierdzam ze to najlepszy kosmetyk jaki mialam do mojej tradzikowej cery.Oczywiscie nie ma sie co spodziewac cudow nie sprawi ze pryszcze zupelnie znikna a cera bedzie piekna bo na to trzeba czasu i skomplikowanego leczenia poza tym z wlasnego doswiadczenia wiem ze najlepszym lekarstwem choc najtrudniejszym w zastosowaniu jest CZAS.Mydlo szare w moim przypadku sprawilo ze ogniska zapalne szybciej sie goily ogolnie moim zdaniem ma DOBRY WPLYW na "taka" cere. pozdrawiam

Gość niespodzianka
właśnie o to mi chodziło, zeby ktoś sie wypowiedział ;) dziękuję za opinię mam cerę problematyczną, ciagle cos wyskakuje dermatolog zaleciła myć twarz szarym mydłem, mam też przepisane przez nią maści (na noc i na dzień) miałam juz ładna buzie ale od ok. miesiąca cos się pogorszyło, nie mogę wyjsć bez makijażu i tu rodzi się problem, bo chyba od makijażu to mam zauważyłam pogorszenie po użyciu fluidu i pudru (prasowanego lub sypkiego) moze to alergia na kosmetyki (jestem alergikiem) spróbuję tego mydła, odstawię pudry oj, żeby chociaz solarium (raz za czas) nie szkodziło, bo będę chodzic blada jak ściana ;) pozdrawiam, dziekuję

szare mydlo bardzo wysusza cere. Focuś ona może pomaga, ale Ty lepiej sama niespodzianko się przekonaj czy nie zaszkodzi:)

A ja polecam mydlo propolisowe albo boniderm (mydlo ziolowe w plynie). Uzywalam obu i jestem zadowolona. Oba preparaty sa wlasnie do skory z problemami (lojotok, tradzik itp). Mozna je dostac w sklepach zielarskich.

Gość jola taka
szare mydlo bardzo wysusza skore to fakt, ja mam cere tlusta tradzikowa ... kiedys mylam tym mydlem twarz regularnie , teraz tylko od czasu do czasu bo bardzo sciaga mi twarz , natomiast na cvo dzien uzywam lagodnych zeli myjacych

Gość trądzik
ja mam trądzik ... ale troche na czole .... i w okolicach ust ;/ ;/ ;/ ...... i myje twarz szarym mydłem .... no i jak narazie widać minimalne róźnice .... nie mam aż tak duzych tych krostek .. ale one są takie hmm.... malutkie .. ale jak je wycisne to na drugi dzien robią sie czerwone no i później wygląda jakbym sie zadrapała czy coś ... proszeee... pomóżcie mi ... czy napewno mam nadal stosować szare mydło czy polecacie coś innego ?? :(:(:(:(:(:(:(:( Przepraszam za moją chaotyczną wypowiedź ;) ;) ;) ;P

witam. ja stosuje mydlo siarkowe-tez wysusza krosty. i do tego zel 10% benzacne. co o tym myslicie ktos z was tak robi?? niezle to wysusza... dlatego uzywam kremu dla dzieci bambino.

Gość ewelina1
Najlepsze jest szare Mydło Marsylskie (produkowane ręcznie w marsylskiej manufakturze) Mydło w 100% naturalne bez chemii i łoju zwierzęcego jak inne i dlatego pewnie pomaga

Gość konstanz
W dwóch aptekach spytałam farmaceutki,czy mogłyby mi polecic dobry żel do mycia cery tłustej i trądzikowej,żeby nie był drogi,żeby nie wysuszał skóry i żeby twarz sie po nim nie świeciła. w obydwóch aptekach polecono mi żel Mydlnica Lekarska. Używam go od wielu miesięcy i jestem baardzo zadowolona.

Gość ja do twarzy uzywam
mydla ziolowego w płynie boniderm. naprawde super na tradzik!

Gość ja do twarzy uzywam
tej mydlnicy lekarskiej tez uzywam od niedawna. chodzi o firme flos lek? tez polecam ten zel.

Gość mydełko biały jeleń
witam. ja używam mydełka "biały jeleń":) oczywiście jest to szare mydło. powiem tak: dobrze myje, osusza cerę, nie natłuszcza jej zbędnie... nie wiem jeszcze czy pomogło aczkolwiek napewno nie pogorszyło mi sprawy. ogolnie polecam napewno komuś pomoże;]

Gość alicja25
Na problemy z cerą brałam regulon (ok. 8 miesięcy) i myłam twarz właśnie szarym mydłem. Cera od razu lepsza. Nie wiem czy to bardziej dzięki "jeleniowi" czy może regulon tak mi pomógł. W każdym razie jest o niebo lepiej.

Gość uncaria wilcacora

Gość bjjj
Mnie jakiś czas temu pryszcze zaczęły pojawiać się na dekolcie i plecach, a to strasznie krępujące dla dziewczyny :/ Polecono mi szare mydło i efekty są bardzo dobre. Myje tym mydłem plecy regularnie codziennie rano i wiezorem i już nie mam takiego problemu. Nakładam też cienką warstwę kremu tointex (na blizny i pozostałości po trądziku), albo alantal. I jest ok.

ja też miałam problemy z trądzikiem...po pół rocznej kuracji u dematologa stan skóry polepszył się....,ale po dwóch mieiącach zaczęły wyskakiwać mi na nowo małe pryszcze(było ich o wiele mniej niż wcześniej)...byłam strasznie zawiedziona bo na leki wydałam sporo kasy....od miesiąca myję codziennie rano buzię szarym mydłem a potem używam kremu nivea i muszę powiedzieć że cera o wiele mi się polepszyła...nie mam zaskórników ani pryszczy!!!naturalne środki są najlepsze!!!kosmetyki firm długo istniejących na rynku są warte zaufania!!!

Gość blackitty
tak jak wy mam problem z ... trądzikiem na twarzy i nietylko .. n ;* zastanawiałam się nad pujściem do dermatologa ale tata podsunoł mi pomysł żeby kupić szare mydło no i dzis zaczęłam stosować......!!! mam tylko takie pytanie jakich u zywacie kremów bo ono bardzo wysusza cere ja mam nivea , taki z avonu jeden ,i sudokrem SAMA NIEWIEM POMÓRZCIE PROSZEE TO MÓJ E-MAIL PAULINAA853@GMAIL.COM PISZCIEE ..... Z GÓRY DZIĘKII

Gość llssrr
Szare mydło zdecydowanie nie, lepiej jakiś antybakteryjny żel do mycia twarzy, fajny jest np nowy żel marki eva natura for teens.

szare mydło wysusza trochę ale ja też często go używam nawet jest w płynie bez koloru i bez zapachu po prostu białe i polecane dla alergików ;) sama używam jeśli mam krostki albo wysypkę nawet słyszałam ,że dermatolodzy polecają przy trudno gojących się ranach

Gość duacduac
sprzedam żel duac na trądzik

Gość Lukanio
ja tam myje szarym mydłem twarz i potem na noc smaruje kremem i na następny dzien juz nie mam w czoraj mialem w 4 pryszcze a nad ranem mam juz tylko 2

Gość szaraczek
szare mydło to mooje wybawienie...używałam bardzo duzo kosmetyków i zele i toniki i wgl różne specyfiki i dopiero gdy zaczełam myc twarz szarym mydłem to pomogło...mam mega gładką skóre i nic mi nie wyskakuje...mydło wysusza co ma wysuszyc...ale skóra sie nie łuszczy aani nic MEGA polecam!

Gość doloresy i inne dżesiki
­­­­­ ;­­­­­­powinno pomóc

Gość doloresy i inne dżesiki
­­­­­ ;­­­­­­ powinno pomóc

Gość lulianna
­­­­­­­­­­­ nic naprawde nic ci nie pomoze

Gość . trądzik .;//
Hej . No właśnie ja też słyszałam ze szare mydło pomaga na trądzik , ale nie wierzyłam . Od jakiego tygodnia myję twarz rano i wieczorem i zauważyłam że moje problemy znikały . Oczywiście jak mam nałożony puder to na drugi dzień mam tam jakieś zaczerwienienia i przy nakładaniu makijażu ale jak zmyje tonikiem na drugi dzień juz ich nie mam . Ale wiem także że szare mydło wysusza ceere , także używam takiego kremu z L'OREAL " Pure Zone Hydra Pure . " . Zakupiłam go w rosmannie . ! . i mi porządnie nawilża tą moją skóre . ! . Czyli na początek .. jestem z tych kosmetyków bardzo zadowolona . też mam 14 lat i trądzik na czole także zrezygnowałam nawet z grzywki . Wiem ze to jest jeden problem z głowy bo przykrywa też pryszcze i wgl . ale ma to swoje minusy ponieważ skóra jest przykryta i nie ma czym oddychać , dlatego to powoduje wytwarzani więcej sebuum ;/ ale to ja tak robię . więc wiecie .Na razie polecam Szare mydło . p.s . nie wiedziałam o tym szarym mydle , do póki moja nauczycielka od biologi nie doradziła stosowanie tego mojemu koledze .;p . pozdrawiam . ;))