Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo chce wiedzieć

czemu geje wzbudzaja niechęć społeczeństwa, wręcz wrogość i agresję a lesby nie?

Polecane posty

Gość pytam bo chce wiedzieć

albo nie aż taką jak geje...

Bo większosc facetow fantazjuje o trójkącie 2k + m .Zresztą ......sporo kobiet tez....

Gość dla mnie to
bez różnicy gej czy hetero to taki sam człwiek jak my

Gość bo pokazuja sie bezczelnie
i za wszelka cene chca swoich praw jak jakas sekta albo jehowi.Są tacy inni,maja inne myslenie i smiac sie z nich chce -z ich figury,zachowania,glosu.Gdyby sie tak nie reklamowali,moze nie najezdzalabym na nich jak teraz.

ja myślę , że tu chodzi o to , ze geje po prostu wzbudzają wieksze obrzydzenie, facet nie jest stworzony do tego , żeby wkładac mu cos w tyłek. Kobiety lesbijki zachowują się tak jak zachowywalyby się z facetem , tylko że robia to z kobieta:)no i jeszcze chodzi o ogólne zachowanie- kobieta lesbijka zachowuje sie jak normalna kobieta, a geje(niektórzy) mają jakieś dziwne upodobania w sposobie ubierania, mówienia itd.

Gość ajooo
dokładnie tak samo myśle jak poprzedniczka...

Moim zdaniem jest większe przyzwolenie społeczne na wszelkie \"czułości\" w układzie kobieta-kobieta. Zauważcie, ile kobiet, bynajmniej nie o skłonnościach homoseksualnych, wita się pocałunkiem i wszystkim wydaje się to naturalne. Nie jest tak, że przyjaciółki pocieszają się przytulając, głaszcząc po głowie, poprawiają sobie makijaże, czy fryzury? A teraz wyobraźcie sobie, że heteroseksualny mężczyzna przytula swojego przyjaciela, bo ten miał kiepski dzień, albo poprawia mu włosy... Ponieważ takie zachowania u kobiet wydają się naturalne, to i pójście o krok czy dwa dalej, w kierunku pieszczot o seksualnym zabarwieniu w przypadku 2 kobiet wydaje się jakoś bardziej \"na miejscu\" Myślę, że te męskie fantazje o dwóch kobietach razem, w jednym łóżku, też mają w tym swój udział.

Gość kiki23
a mnie to zupełnie obojetne czy gej czy lesba jestem tak samo tolerancyjna dla tej i tamtej grupy!jak geje wkładaja sobie cos do tyłka-co co z tago...widocznie bardzo im to odpowiada!!!!!!!!!!!!11

Gość przyjaciolka geja
wyobrazcie sobie ze seks analny jest bardzo przyjemny, z anatomicznego punktu widzenia meski tylek jest sworzony do seksu. Odbyt u faceta jest jendym z najbardziej erogennych miejsc i w trakcie stosunku analnego gej potrafi dostac orgazmu nawet nie dotykajac swoich genitalii..... oczywiscie nie mowie tu o orgazmie w sensie wytrysku. Jest to cos o wiele przyjemniejszego. Fala skurczow miesni przez cale cialo i odlot. Nie wiem czy moge sobie porownac ale jest to orgazm podobny do tego jaki przezywaja kobiety.

Gość peperonni
jestem biseksualna, a geje, lesbijki, bisexuale i wiele innych = kazdy człowiek człowiek jest dla mnie równy!!!

Gość hiena
Ale tu nikt nie pyta, czy są równi, czy nie. Tylko dlaczego budzą więcej niechęci społecznej od lesbijek. Więc powstrzymajcie się chwilowo z deklaracjami tolerancji i piszcie na temat, bo sama jestem ciekawa. Osobiście przychylam się do zdania tak Milkshake jak i Morgaine :)

mi tam nawet geje nie przeszkadzają ale irytuje mnie to ich dopominanie sie praw,az tak cięzko to nie maja bez przesady,mimo ze Kaczyńskiego nie lubie to jego NIE dla parady było słuszne..,niech tam sie kochaja w domu,chodzą sobie na zakupy,robia co chcą ale niech mi ktoś nie wmawia ze idzie postęp i mam to tolerować bo inaczej to ja będe nienormalny.

wydaje mi się, że to wynika z faktu, iż miłość lesbijska kojarzy nam sie z czułością i delikatnością. a miłość gejowską postrzegamy jako ordynarną i poprostu nieładną.

Geje wzbudzaja agresje w mezczyznach, kobiety co najwyzej moga ich nie tolerowac, ale raczej nie rzucaja wyzwiskami i nie groza piesciami. A ze mezczyzni lubia lesbijki i jak ktos powiedzial chyba kazdemu marzy sie trojkacik z 2 kobietami to dlatego maja \"spokoj\". Poza tym spotykam sie dosc czesto z opinia ze 2 calujacych sie facetow to cos obrzydliwego, natomiast 2 calujace sie kobiety to przyjemny widok :classic_cool:

Gość eeeeeeeee
Do autora >>>>> do Twojego ojca przyszedłby kolega na mecz i nie dali by sobie łapę tylko buzi czy to samo jak sąsiadka z sąsiadka spotkały by się nie widząc dość długo (np. dwa dni :) ).

Gość Ciii...
Do autora topicu:może pierw troche poczytaj coś na ten temat.....jak geje mogą byc gorzej traktowani niż lesbijki...weź się zastanów....kiedys lesbijki kastrowano(odcinano łechtaczke) palono na stosie ...bito w ramach kary....topiono....mordowano...wtrącano do więzienia....to wszystko tylko za podejrzenia o stosunki lesbijskie bez zadnego udowodnienia....a teraz lesbijki są dobrze traktowane przez menrzczyzn ...ale zwykle kobiety się ich boją...nie mówia tak ...ale ich unikają i nie sa zbyt przyjaźnie nastawione.,za to kobiety bardzo szanuja i biorą sobie za przyjaciół gejów.a menrzczyźni boją się gejów a lubią lesbijki.można więc uznać że geje i les sa traktowani jak równy z równym.

Gość Ciii...
Myśle że kobiety są bardziej tolerancyjne i o łagodniejszym usposobieniu...jak ktos juz tu pisał...kobieta nie będzie wymachiwac pięścią....choc i takie się zdarzają...a mężczyzna raczej tak...zresztą czemu mówicie że pocałunek gejów jest obrzydliwy??mnie właśnie się wydaje że wcale nie wygląda to nie ładnie...mnie obojętne ...gej lesbijka hetero...jesli kontaktom fizycznym towarzyszy uczucie to jest to piekne ...niezależnie od płci.

Gość troche to pomieszane
bo istnieje taki poglad, ze facet powinien byc "macho", natomiast geje sa z reguly zywym zaprzeczeniem takiego pogladu i czasem maja w sopbie sporo typowo kobiecych cech, co bardzo sie kloci z zalozeniem roli mezczyzny na ziemi.

Gość Tow. Kwachmgr.
bo mają odbyty po to by sobie tam wzajemnie wsadzac. a kobiety maja odbyty ale nie maja biedne czego tam sobie wsadzac i dlatego z zalu do nich nie ma zlosci.

Bo wiekszosc homofobow to faceci, a prawie kazdy facet chetnie pobzykalby sie z 2 lesbijkami, wiec latwo wybacza im odmiennosc.

Gość kolec
Ja omówię to zjawisko poglądowo, na własnym przykładzie: Jako facet czuję obrzydzenie na myśl o seksie między facetami. Ale gdybym stał się nagle kobietą, na pewno zostałbym lesbijką! Jaśniej już chyba nie można?

a mi sie wydaje ze stosunki gejowskie najbardziej potepiane sa nie przez kobiety ale przez mezczyzn uwazaja ze gej to zdrada meskosci i chyba w glebi ducha boja sie o zniszczenie wizerunku prawdziego twardego maczowskiego 100%faceta, bo czy homo moze byc macho??????????