Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kashi

Zmiana tabletek.Yasmin

Polecane posty

Mam pytanie:Do tej pory zazywalam tabletki \"minulet\",jednak duzo slyszalam o kozystnych wlasciwosciach nowych tabletek \"yasmin\".Czy mozna przejsc bezposrednio od jednych do drugich czy lepiej zrobic przerwe na miesiac i wtedy zaczac nowe tabletki?Niestety nie moge sie zapytac mojego ginekologa bo wyjechal na dluzszy urlop a mam juz recepte.

Gość kk***
jak dobrze czujesz sie po tych tabletkach co teraz biezesz to nie ma sensu zmieniac, bo moga wystapic u ciebie skutki uboczne.

Tzn jakie skutki uboczne?Duzo sie naczytalam o tabletkach \"yasmin\" i min ze nie wywoluja zadnych skutkow ubocznych.

Gość lalala
czesc! Powinno sie przejsc od jednych do drugich (tak nawet pisze w ulotce yasmin). Ja akurat nie mialam zadnych skutkow ubocznych, z tym, ze ja zawsze dobrze reagowalam na preparaty hormonalne. Natomiast "odplynela " mi woda z organizmu, w pierwszym tygodniu brania yasmin schudlam ok. 1 kg, no i nie bola mnie piersi , a wczesniej zawsze z koncem opakowania bolaly mnie bardzo (bralam cilest)

Gość kk***
skutki uboczne moga wystapic przy wszytkich tabletkach...nie czytalas nigdy ulotek...to ze akurat u ciebie nie wystapily to tylko sie cieszyc, ale ja uwazam ze jezeli bieze sie jedne tabletki i czuje sie dobrze po nich to po co zmieniac na cos co sie nie wie jak organizm zaaraguje.

Gość ojranyrany
oj, rozumku to za dużo bozia nie dała:O naczytałaś się chyba tylko reklamówke producenta. nie ma tabletek, które by jednakowo wpływały na każdą kobietę. jednej pasują jedne, drugiej nie. yasmin jest niebezpieczna dla kobiet, które mają w rodzinie przypadki chorób układu krążenia (zakrzepicy) bo bardziej zwiększa ryzyko zakrzepicy niż niejedne stare tabletki. jeżeli Ci te co bierzesz pasują, to po kiego czorta zmieniać? nie zmienia się czegoś, co jest dobre! a to, że teraz lekarze na potęgę przepisują yasmin nie oznacza, że jest ona najlepsza, po prostu jest to nowośc i jest bardzo szeroko pormowana.

Dzieki lalala.Ja tez raczej nie mam innych dolegliwosci jak bol piersi.No i jakos ostatnio odechcialo mi sie sexu.Zobaczymy jak po zmianie...