Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ok ok ok

Picie bratka a cera?

Polecane posty

Gość pocahonats
hej, ja tez od jakis 2-3 tyg. pije herbatke z bratka (1-2 razy dziennie) i zauwazylam ze przez ten czas nic nowego mi nie wyskoczylo na twarzy, praocz picia tej herbaty, myje tez twaz w rumianku :)) jestem zadowolona

Gość jakoś mnie odstraszyły działan
ia nieporządane. Zioła przeciwtrądzikowe (Fito-mix 8) Grupy asortymentu: Mieszanki ziołowe Fito-Mix Grupy przeznaczenia: Dermatologia Nr pozwolenia: IL-4563/LN Cena: 0.00 Skład: Kłącze perzu (Graminis rhizoma) 30 cz., Ziele fiołka trójbarwnego (Violae tricoloris herba) 20 cz., Korzeń podróżnika (Cichorii radix) 20 cz., Liść pokrzywy (Urticae folium) 17 cz., Owocnia fasoli (Phaseoli pericarpium) 10 cz., Korzeń rzewienia (Rhei radix) 3 cz.; 1 torebka (2,0g mieszanki) zawiera nie mniej niż 4 mg flawonoidów w przeliczeniu na kwercetynę. Opakowanie zbiorcze: 58 Działanie: Napar ma działanie moczopędne, słabo żółciotwórcze i łagodnie przeczyszczające. Wspomaga trawienie dzięki obecności związków antranoidowych, które wpływają na czynność motoryczną okrężnicy poprzez hamowanie skurczów stacjonarnych i stymulacji ruchów perystaltycznych. Wskazania i zastosowanie: W zaburzeniach skórnych (trądzik młodzieńczy, wyprysk rumieniowy) związanych z nieprawidłową przemianą materii, w lekkich, łojotokowych schorzeniach skóry; w zaparciach. Przeciwwskazania: Uczulenie na korzeń podróżnika i inne rośliny z rodziny Złożonych (Compositae = Asteraceae), niedrożność jelit, ostre zapalne schorzenia jelit; bóle brzucha o nieznanej etiologii, zapalenie wyrostka robaczkowego; ciąża i karmienie piersią. Dawkowanie i sposób użycia: 1 torebkę ( 2,0 g mieszanki) zalać szklanką wrzącej wody (250 ml). Zaparzać 15 minut. Ciepły napar pić 3 razy na dobę. Stosować przez 1-2 tygodnie. Ostrzeżenia specjalne i środki ostrożności dotyczące stosowania: Nie stosować u dzieci do lat 12. W kamicy żółciowej stosować tylko w porozumieniu z lekarzem. Nie należy stosować preparatu dłużej niż 1-2 tygodnie bez konsultacji z lekarzem! Dłuższe niż zalecane stosowanie preparatu może powodować osłabienie perystaltyki jelit. Działanie niepożądane: W odosobnionych przypadkach mogą wystąpić dolegliwości żołądkowo-jelitowe, alergiczne objawy skórne. Okres trwałości: 1 rok Gramatura: 25x2g Rodzaj opakowania: 25 torebek po 2g Interakcje: Przy jednoczesnym przyjmowaniu: glikozydów nasercowych, tiazydowych środków moczopędnych, steroidów kory nadnerczy, a także preparatów zawierających korzeń lukrecji, może zwiększać się niedobór potasu, co powoduje zaburzenia czynności serca i osłabienie mięśni.

Gość Bratkowa Pani
Na trądzik nalepsze tabletki Bratka:D Są rewelka i jeszcze działają na przemiane materi: 2 w 1:D i chudne i mam twarz bez pryszczy:P czy to nie rewelacyjne:):)? :)

Gość 22mysza22
Piję tzw.napar z bratka od dobrych trzech tygodni kilka razy dziennie i widzę różnicę w gładkości cery. Nie miałam trądziku, a pojedyncze wypryski i grudki, a teraz cera zdecydowanie się poprawiła. Ma też lepszy kolor. Oprócz tego polecam mydło siarkowe z apteki, maść cynkową (to już padło gdzieś :), skrzyp polny (na paznokcie się też sprawdza) i dużo wody, żeby wypłukać toksyny.

Gość zofik155
ja od tygodnia biorę tabletki bratka i muszę powiedzieć ze efekty sa rewelacyjne,nie mam twarzy tradzikowej ale od czasu do czasu wychodzi mi plaga wypryskow,a od kiedy biore tabletki twarz pomienieje jest gladka i bez zadnych wypryskow goraco polecam wszystkim osobom ktore maja problem z cera:)

Gość evqa
dziewczyny istnieją też tabletki bratka :D nie wiem czy pisałyście o tym bo nie czytałam waszych postów ale to tak dla waszej wiedzy jak coś :D:D pozdrawiam

Gość classygirl
nie wiem jak jest z bratkiem, ale pije skrzyp polny od 2 tygodni, i znikaja nawet blizny jak nie wim co, no i na sloneczku przesiaduje dosc sporo czasu. Sprobujcie! :))

Gość weraaaa
Ja zaczelam pic bratka tydzien temu i rzeczywiscie znikają pryszcze!!! A mialam na calym czole i na policzkach- na policzkach to blizny same po porzednich krostach. Wiecei moze jak sie pozbyc blizn??

Gość Adulka53
Nie musicie pić tego ochydctwa, teraz juz są tabletki z bratka, działa!!!!!!

Gość sEFO
Działa. Od kilku miesięcy zaparzam sobie rano dzbanek bratka i pije go przez cały dzień po jedzeniu. Cera bardzo się wygładziła.

Gość agatka9
hej ja stosuje tabletki z bratka i są naprawdę dobre moja twarz robi się troszkę lepsza niż była przed 2 tyg ale biorę 6 tabletek dziennie i po tygodniu miałam wysyp ale teraz jest o niebo lepiej wszystko przysycha polecam te tabletki i do tego piję duża zielonej herbaty pozdrawiam wszystkich:)

Gość Paula92..
A ja mam pytanie: czy mogę jednocześnie używać tabletki bratka i pić ziele bratka?? A przez tabletki bratka się chudnie??? Bardzo prosze o odpowiedź:)

Gość nicolaaAAA______
Słuchajcie dziewczyny działa ! co prawda na początku bylo ich coraz wiecej ale to dlatego ze ma on właściwośći oczyczczające a wiec najpierw organizm musi sie oczyścić z wszytskich toksyn... natomiast później naprawde widać efekty. Ja na początku brałam nawet po 4 tabletki dziennie aby zaczął działać, z czasem dołączylam herbate ziele bratka i piłam ją 2 razy dziennie po poł szklanki- bo tak nalezy ja zaparzac. Natomiast teraz biore po 2 tabletki i pije herbate raz dziennie... moja buzia jest gladka bez ani jednego pryszcza ani krostek które wczesniej mialam na calym czole, co prawda przed okresem wyjdzie mi sporadycznie gdzies jeden malutki pryszcz ale bez porownania do wczesniejszego stanu. Jedyne co tutaj trzeba to poczekac na efekty i nie zrazic sie na poczatku- naprawde warto !! spróbujcie !!

Gość mmm..
Pije bratka w tabletkach od około 10 dni. Wczesniej miałem na twarzy kilka pryszczy no i dosyć sporo takich podskórnych grudek( których nie widać na pierwszy rzut oka) Nie była to może tragedia, ale dobrze też nie było. Po niecałym tygodniu tak wywaliło mi wszystko na twarzy, że szok... Nigdy czegoś takiego nie mialem. Prawie żadnego miejsca mi nie oszczędziło hehe Zauważyłem, że powoli wypryski zaczynaja mi schodzic z tych miejsc, w któych nie miałem ich wcześniej. Może coś z tego będzie...Trzymajcie kciuki

Gość aa..
a jak zaparzacie bratka? pijecie w expressie czy ziola parzycie? czy to ma jakies znaczenie czy obojetne ?

Gość Brrr....
Chyba łatwiej łykać tabletki niż pić herbate. Mniej kłopotu według mnie, a efekt taki sam. Jeśli chodzi o mnie to pije bratka prawie miesiąc i... Na początku wysypało mnie wszędzie. Na policzkach miałem kilka pryszczy, natomiast moją zmorą było czoło. Obecnie, czyli po miesiącu nie wyskakuje mi prawie nic po policzkach natomiast na czole mam więcej syfu niż przedtem miałem... Już sam nie wiem czy pić to dalej czy nie :(

Gość nicolaaAAA______
hmm... ja piję torebki expresowe. Mozna je kupic w pierwszej lepszej aptece. Wydaje mi sie ze nie ma to większej różnicy. Ważne aby je prawidlowo zaparzac-zalewamy polowe szklanki, no i oczywiscie przez odpowiedni czas-powinno sie przynajmniej 8 minut pod przykryciem, choc ja czesto zostawiam na dluzej. . aaa i jeszcze co moge powiedziec to lepszy w smaku jest poki jest cieply. Jeszcze jedną radą jaka mogę polecic na cere tradzikowa to MYDŁO SIARKOWE. kosztuje w granicach 3zł a jest wspaniałe- specjalnie dostosowane do cery tradzikowej. Tabletki bratek w połączeniu z herbata i mydlem siarkowym stworzyly z mojej cery gładką, o której wczesniej marzylam...

Gość siara...
nicolaaAAA______ nie opowiadaj bzdur o mydle siarkowym, ogólnie mycie twarzy mydłem to najgorsza rzecz. Po jakimś czasie zauważysz, że masz twarz jak papier ( no chyba, że masz baaardzo tłusta cere) Moja dobra rada jeśli już taka bardzo lubisz siarke, to kup sobie ŻEL z takim dodatkiem a nie same mydło. Jeśli ktoś ma trądzik to polecam serie kosmetyków IWOSTIN.

Gość tigraa
a właśnie że mydło siarkowe jest bardzo dobre na trądzik. Może nie dla wszystkich ale mi pomogło i poradziłam nawet moim koleżankom i też są zadowolone!!:):):)

Gość eluska
witam :) co do tego naszego bratka to szczerze go polecam :) co prawda w pierwszych dniach picia go może nas troche gorzej wysypac, poniewaz w ten sposób oczyszczany jest nasz organizm z wewnątrz ;) ja osobiście pije go już dłuższy czas ok 3 tygodnie i efekty są zadowalające... jednak nie na każdy organizm może on zadziałać :)

Gość mamjakta
Herbata z bratka i jej właściwości. Herbatka z bratka dobrze wpływa zarówno na skórę – zwłaszcza łojotokową i ze skłonnością do wyprysków jak i na przemianę materii. Herbaty z bratka polnego znane są w medycynie ludowej od lat. Wśród wielu herbatek ziołowych jedną z najpopularniejszych herbatek i szerokim działaniu zdrowotnym i profilaktycznym jest herbata z bratka polnego. Dostępna w większości aptek, sklepów zielarskich oraz sklepów ze zdrową żywnością szczególnie polecana jest osobom z problemami skórnymi. Herbata z bratka – właściwości Podstawowym działaniem herbatki z bratka jest dobry wpływ na wszelkiego rodzaju zmiany skórne – zwłaszcza trądzik młodzieńczy. Herbata z bratka pomaga w zmniejszeniu łojotoku, wygładza skórę i zmniejsza ilość pojawiających się przy trądziku uporczywych wyprysków. Aby herbata z bratka zadziałała musi jednak być stosowana regularnie przez dłuższy czas. Zaleca się picie herbaty z bratka przynajmniej dwa – trzy razy dziennie. Pierwsze efekty można zauważyć po miesiącu stosowania, jednak dopiero kilkumiesięczna kuracja wprowadza widoczne zmiany w kondycji skóry. Herbata z bratka skutecznie wzmacnia również włosy i paznokcie. Wpływ na urodę to jednak nie wszystkie właściwości herbaty z bratka. Dodatkowo, zawarte w kwiatach bratka flawonoidy działają moczopędnie oraz oczyszczająco wiążąc szkodliwe produkty przemiany materii i usprawniając ich usuwanie z organizmu. Picie herbaty z bratka może pomagać również w chorobach dróg oddechowych, bratek działa bowiem wykrztuśnie i nieco zwiększa potliwość. Te właściwości powodują że dobrze działa herbata z bratka na wszelkie formy przeziębienia, grypy a nawet anginy. Przeciwwskazaniami do stosowania herbatek z bratka jest wielopłytkowość i zakrzepica – stąd osoby starsze raczej nie powinny stosować tej herbatki. Bratek znany jest w medycynie ludowej od lat.

Gość mi najbardziej odpowiadają,,,
zaczełam pić(od 4 dni) i rzeczywiście wyskoczyło kilka pryszczy ale to podobno norma na początku, mam nadzieje ze cera sie poprawi, ma ktoś jeszcze jakieś doświadczenia z bratkiem

Ja piję bratka od 14 dni, myję twarz żelem-kremem oczyszczającym firmy Garnier, przemywam tonikiem i nakładam krem nawilżająco matujący. Miejscowo stosuję Acnefan. Po tych 14 dniach na mojej twarz pojawiło się o wiele więcej wągrów, krosty pojawiają się częściej i w miejscach gdzie wcześniej ich nie było. Krem Acnefan bardzo dobrze wygładza cerę i sprawia, że nie widać tak bardzo trądziku. Ale martwi mnie to, że pojawia się coraz więcej wągrów... Zastawiam się czy nie odstawić bratka, ale z drugiej strony zdaję sobie sprawę, że na efekty trzeba czekać dłużej. Boję się, że z moją cerą może być jeszcze gorzej. Co radzicie? ;(

Mam pytanie, piję bratka od trzech tygodni, poniewaz mam spory problem z czolem ( wychodza mi poskorne pryszcze) . Po tych trzech tygodniach tak mnie wysypalo ze masakra , i na czole i na policzku... bardzo mnie to martwi. Czy ktos mial podobny problem ? najgorsze jest to , że z dnia na dzien jest ich coraz więcej. Czy ktos kto mial taki problem powie mii po jakim czasie mu to zeszlo? bardzo prosze o odpowiedz bo zaczyna mnie to bardzo martwić;(

Gość Atiusz
hej Wam :) ja również mam problemy z cerą, może nie jest to taki typowy trądzik, ale wszędzie jakieś wągry, mniejsze i większe wypryski, po prostu wszystkiego po trochu. Po przeczytaniu Waszych opinii również sięgnę po bratek, a zdecyduję się na razie na połączenie bratka do picia z mydełkiem siarkowym (tabletki ewentualnie w następnej kolejności, w przypadku marnych efektów). natomiast nie zgodzę się, że mydełko nie nadaje się do cery trądzikowej, wręcz przeciwnie! Kiedyś, mając dużo większe problemy skórne używałam masę toników, żeli itp i dopiero lekarz doradził mi odstawienie tego wszystkiego na rzecz mydełka dla dzieci Johnson. I może problemy całkowicie nie zniknęły, ale i tak poprawa była spora, także również radzę wypróbować :) Dam znać za jakiś czas, jak będą już efekty (miejmy nadzieję, że pozytywne ;)). Pozdrawiam Was!

Gość mighotka
Polecam kupić sobie suszone KWIATY (nie korzenie ani nic innego!!!) fiołka trójbarwnego (potocznie bratka:) w sklepie zielarskim i pomieszać jeszcze z jakimiś innymi dobrymi ziółkami np: - LIŚĆ brzozy - KORZEŃ mniszka lekarskiego Z tych trzech to już jest super skuteczne,ale dodatkowo można dodać: -LIŚĆ babki lancetowatej - KWIAT krwawnika Podkreślam słowa kwiat,liść,korzeń,bo nie można pomylić,liść jakiegoś zioła podziała inaczej niż korzeń. POZDRAWIAM!

Gość mighotka
Oczywiście taką mieszankę zalewasz wrzątkiem na chwilę i odcedzasz zioła, żeby nie była za mocna(bo jak potrzymasz dłużej to nie wypijesz!!) ;) ,ewentualnie napar po swojemu

no wlasnie mnie wysypalo okrutnie po bratku... nie wiem czy to zbieglo sie z czasem ze po prostu moja cera sie pogorszyla i nawet brat ek na to nie pomogl czy to przez dzialanie tej herbaty ale od dwoch msc nie moge wyleczyc twwarzy!!!!!! mialam pojedyncze problemy przez to ze mam cere mieszana i ciagle cos w strefie t a teraz nawet czolo ktore zawsze mialam gladkie mam cale obsypane podskornymi grudkami... juz nie wiem co robic...