Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska...................

Do dziewczyn z DŁUGIMI WŁOSAMI

Polecane posty

ale z naprawdę długimi włosami czyli przynajmniej do połowy pleców: czy któraś z Was myje włosy szamponem do włosów przetłuszczających się bądź do tłustych? mam problem, bo u nasady włosy tłuszczą mi się dosyć szybko, ale cała pozostała długość włosów jest sucha. Jeśli myjecie włosy takimi szamponami to co to za marka szamponu i czy włosy rzeczywiście dobrze wygladają po nim?

Gość
mam ten sam problem ... włosy u nasady szybko się przetłuszczają, a końcówki są suche i sianowate :o ale moja ryzjerka poleciła mi maseczki na gorąco na włosy. Są najróżniejsze ... ja akurat kupiłam z avonu silnie nawil żającą ... efekty są ale dopiero po 3 czy 4 użyciu ... podobno też w aptekach mają takie maseczki tylko, że sądrogię. Trzeba popytać ...

Gość blondaskaaa
ja ostatnio przegladalam duzo recenzji i lazilam do sklepow i szukalam i szukalam i w koncu kupilam herbal esences taki zielony chyba z rozmarynem pomarancza i czyms jeszce.. powiem ze jest calkiem niezly jak na szampon do wlosow przetluszczajacych sie :) ale jeden minus.. bez odzywki nie ma co kupowac bo raczej sie wlosow nie da rozczesac.. ogolnie polecam.. niezly zestawik.. wlosy dlugo i fajnie pachna :)

PimP-jUicY-----> a jakiego szamponu używasz? bo to jest dla mnie największy problem odżywkę zawsze nakładam od połowy włosów i jest to zawsze odżywka do włosów suchych i zniszczonych natomiast problem jest z doborem szamponu

blondaskaaa----->Herbal Essences używałam przez długi czas jakieś 10 lat temu. Wtedy nie było jeszcze takiego wyboru w sklepach jak dziś i teraz mam porównanie. Zauważyłam, że najładniejsze mam włosy po szamponach do włosów suchych, a nie do przetłuszczających się, ale jak wiadomo te do suchych mają dużo składników odżywczych i nawilżających dlatego przeciążają włosy i przez to przetłuszczają się szybciej stąd moje pytanie czy któraś z Was znalazła jakiś delikatny szampon, po którym włosy nie przetłuszczają sie zbyt szybko, ale też ładnie wyglądają, a nie jak pozlepiane strąki

Gość fructis
ma szampon do wlosow tlustych u nasady a suchych na koncach i jest swietny, poza tym dostepny w kazdej drogerii i supermarkecie

Gość martuszka
a oto rada mojej genialnej fryzjerki: szampon ma sluzyc skorze glowy, a wlosom odzywka. ja mam troche problemowa skore glowy, wiec uzywam vichy dla askory swedzacej do wlosow normalnych i przetluszczajacych sie, a potem boska odzywka od fryzjerki ktorej nazwa niestety nie pamietam, ale w sklepach i tak nie do kupienia. wazne, zeby nakladajac odzywke (obojetnie jaka) nie robic tego przy samej nasadzie wlosa, bo skora bedzie sie przetluszczac, tylko tak od 5 cm. i najlepiej stosowac taka, ktorej sie nie splukuje ale nie ladowac jej duzo bo fryz bedzie oklapniety:-)

fructis----->też używałam, ale to strasznie agresywne cholerstwo dla skóry głowy (swędzi niemiłosiernie) martuszka-----> tak jak pisałam wcześniej - odżywki nakładam zawsze od połowy włosów i są to specyfiki do włosów suchych i zniszczonych (w końcu włosy na końcach żyją ze mną najdłużej, bo kilka lat, a te u nasady dopiero kilka miesięcy:) ) natomiast jeśli użyję szamponu do włosów przetłuszczających się włosy wyglądają naprawdę nieładnie- są oklapnięte i wyglądają jakby było ich mniej, a poza tym nie sa takie miłe w dotyku jak po szamponie do włosów suchych

Może ktoś jeszcze ma jakieś sugestie? piszcie

Hej dziewczyny! Jeśli chodzi o dobrą odżywkę to mogę polecić Julien d\'Irvy ALLWAVES. To jest seria profesjonalnych odżywek do włosów używanych w salonach fryzjerskich. Są to duże szare plastikowe słoje (500 i 750 ml) i naprawdę niedrogie - niecałe 20 zł. Szukajcie w profesjonalnych sklepach fryzjerskich (w Poznaniu są w Eurokosie). Szczególnie polecam do włosów po zabiegach fryzjerskich :-)

ja uzywałam takiego wosku do włosow; do kupienia w aptece, To jest taka biało-brązowa plastikowa puszka ( wygląda troche jak pasta BHp ) pojemnoeśc 500 ml- 24 zł, Nakłada sie ją na włosy, i oplata głowe recznikem na jakis czas. Dla mnie bomba. Włosy sa baaardzo lsniace.

Gość ups........

Gość Andzia21
Timotei wlosy tluste u nasady i suche na koncowkach....... z pestek winogron

tak, używam szamponów do włosów przetłuszczających się, ale zawsze używam też odżywek, często regenerujących, do włosów zniszczonych itp., ale do spłukiwania - bez tego ciężko by było rozczesać włosy.

Gość lepszyefekt
myj włsoki szamponem do wlosów przetluszczających się a tylko na końcówki nakładaj odżywke,też tak robie

Ja ma długie włosy i niestety szybko sie tłuszcza ale nie używam szamponów dla włosów przetłuszczających sie bo właśnie po nich mam jakieś takie beznadziejne włosy...bardzo dobre są szampony firmy RADIACAL-włosy mam po nim bardzo puszyste i lśniące.

do autorki---> mam wlosy do pasa;-) ja myje wlosy u nasady,,nizoralem\'\'a reszte wlosow szamponem,,pokrzywowym\'\'-myje raz na tydzien i wlosy sie nie przetluszczaja-bo nizoral lekko wysusza;-)

Gość ja zauwazylam u siebie
ze wlosy mniej mi sie przetluszczaly po radicalu z farmony, tylko niestety jednym wielkim minusem jest to ze jest bardzo zadki i trzeba go bardzo duzo nalozyc aby umyc wlosy, wiec ogolnie to zrezygnowalam z niego

Gość ja zauwazylam u siebie
Teraz nacieram włosy smalcem, podobno to je wzmacnia. Ktoś też to praktykuje?

Gość marutka
mam wlosy do pasa.myje w szamponie pokrzywowym a do splukiwania dodaje OCET.nie przetluszczaja sie.pamietajcie nie nalezy myc w goracej wodzie.rozczesuje je od dolu i tak stopniowo do gory bo wowczas sie nie placza.