Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodziutkaaa

tyłozgięcie macicy - jak to sprawdzić ?????????????????????

Polecane posty

Gość młodziutkaaa

Mam takie pytanie jak wygląda badanie sprawdzające czy kobieta ma tyłozgięcie macicy ???? i czym sie ono objawia ??? moja mama to ma i boje sie ze ja tez moge mieć :( czy takie badanie to zwykłe badanie ginekologiczne ??? czy bede miała przez to problem z osiągnięciem orgazmu ???? bardzo prosze o porady

Gość _I_N_N_A_
Nie martw się o orgazm. To nie ma najmniejszego znaczenia. Jesdyny problem jaki można mieć przy dużym tyłozgięciu to problem z donoszeniem ciązy

Gość _I_N_N_A_
Macica jest swego rodzaju workiem(malutkim) zazwyczaj jest ona pochylona do przody w przypadku tyłozgięcia do tyłu. Sama tego nie zbadasz jeśli nie masz doświadczenia ale lekarz może to łatwo wyczuć. Tyłozgięcie często sie "naprawia" po pierwszej ciąży . Ja mam 3 dzieci i dalej znaczne tyłozgiecie

Gość _I_N_N_A_
Badanie jest to wykonywane w trakcie standardowego badania ginekologicznego.

Gość do Inna
nie z donoszeniem ciazy, tylko z zajsciem w ciaze... poza tym wszystko sie zgadza

Gość przewaznie
przy tyłozgięciu sa bardzo bolesne miesiaczki. sama tak, rcja ze tyłozgiecie powinno sie "naprawic" wraz z pierwsza ciążą, ale podobno można je naprostowac na specjalnych "masażach" - moja koleżanka tak zrobiła, choc nie mam pojęcia w jaki sposób od zewnatrz mozna naprosotowac macice, no ale ponoc u niej jest teraz "normalnie". podono przy tyłozgieciu trudniej zachodzi sie w ciaze (aczkolwiek to nie reguła).

Gość marika222
a czy z tą bardziej bolesną miesiączką to prawda? bo takąwłaśnie mam i do tego też mam to tyłozgięcie ale nie wiedziałam ze to sie wiąże

Gość młodziutkaaa
Dziękuje bardzo za Wasze odpowiedzie , bardzo mi pomogły , mam jeszcze jedno pytanie INNA ,czy tyłozgięcie macicy ma jakis wpływa na to ,ze odczuwam ból przy stosunku , czy przy tej dolegliwości , poraficie w pełni czerpać radość z seksu ????

moja narzeczona ma tylozgiecie i nie wiem czy to ma jakis zwiazek,ale mamy powazny problem z seksem. Nie z orgazmem,bo jak juz wejde i ona sie rozkreci to dochodzi bez problemu, ale z samym poczatkiem jest tragicznie,boli ja doslownie zawsze i przy najmniejszym dotyku i dlugosc \'rozgrzewki\' nie rzutuje....