Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiem

czy dziewczyną podobają się jeszcze romantycy?

Polecane posty

Gość niewiem

Jestem z dziewczyną już rok, chciałbym np. wysyłać jej wierszyki na komórke, być dla niej dobrym, opiekuńczym, troskliwym, chciałbym oddać jej swoje serce, w razie zagrożenia zasłonić ją swoim ciałem, ale obawiam się że teraz dziewczyny tego niepotrzebują i takich facetów uważają za miękich frajerów. Jak to jest, czy taki ktoś jak ja mam zostać sam i dać sobie spokój z kobietami bo przecież niezmienie się w jakiegoś "macho" bo to nie dla mnie i był bym sztuczny.

Gość Kamia
wies ztacy chłopacy są idealni...ale myślałam że tacy wygineli po 2wojnie świtowej tak trzymaj

Gość niewiem
Ale czy wy tego nie wyśmiewacie przypadkiem, bo czasem mi się to zdażyło i to bolało i zmieniło ale teraz jestem znów zakochany tylko się boję tak do końca otworzyć, czy to jest jeszcze dla was ważne? czy to poprostu śmieszne?

Gość kahiatam
widzisz. Moj facet nie jest WOGOLE romantyczny. I nie potrafi. Brakuje mi tego bardzo, bo czasem chcialbym zeby powiedzial mi cos milego calkiem spontanicznie. A nie : "jakis seksik dzisiaj?" :-) Kocham go bardzo bardzo bardzo! Zeby tylko czasem zrobil cos lub powiedzial , zeby bylo chociaz przez tenm jedyny wieczor romantycznie. pozdrawiam !

Gość smerfetka2
TAK TAK TAK!!!!!! Prawdziwej kobietce imponuje kreatywnosc i uczuciowosc, a nie gora miesni macho:) tak trzymaj, a wartosciowa, sensowna, ciepla i warta zainteresowania dziewczyna na pewno Cie doceni. Facet, z ktorym jestem taz na poczatku mial opory, zeby pokazac swoja romantyczna duszyczke...troszke mu pomoglam i jest cudownie:) Powodzenia i nie zmieniaj sie!!

Hmm.. to widzę że ja będę tu pierwszą która ma odmienne zdanie. Pewnie mnie zjadą ale co tam:) wyrażam tylko swoje zdanie. Ostatnio moja przyjaciółka miała \"do czynienia\" z takim właśnie romantykiem.. i powiem wam szczerze: obie się śmiejemy z jego niektórych tekstów do dziś (oczywiście tylko miedzy sobą). Dla mnie facet musi być przede wszystkim męski, nie kwilić do słuchawki, nie męczyć nudnymi wierszami, wyznaniami trwającymi godziny, musi twardo stąpać po ziemi!! I nie chodzi mi wcale o typowego \"maczo\" ale o normalnego faceta, który owszem przytuli, powie ze kocha.. ale bez przesadnych słodkości bo może sie mdło zrobić ;) Mój własnie taki jest i nie wyobrażam sobie żeby było inaczej. mam natomiast kolegę, typowy romantyk, czasami daje mi czytać wiersze które pisze dla swojej dziewczyny, czytam z grzeczności.. ale mnie to nudzi. Z tym że on ma dziewczynę, więc pewnie jej sie to podoba. Różne są gusta, na pewno są dziewczyny którym się to podoba, ale nie znam takich osobiście. Facet to musi być facet przez duże F ;)))) pozdr

Gość 321ffsddgsdgsdgs
podobają nam się faceci którzy znają zasady pisowni!!! debilu

Gość niewiem
Niechodzi mi o to że piszę wiersze bo poetą niejestem i nigdy niebyłem, ale czasem chciałbym jakiś wierszyk poprostu wysłać smsem, być spontaniczny, czasem otworzyć się na rozmowę o uczuciach a nietylko o tym jak dzisiaj będziemy się bzykać, bo myśle że nie tylko na bzykaniu związek polega, chodzi mi o to żeby wieczorem usiąść i niech będzie miło, jestem z nią niby szczęśliwy poza jednym problemem i gdy by go wyciąć albo gdy by go niebyło to nie zastanawiał bym się nad tym wszystkim, ale coż tak bywa. A jeśli chodzi o moją pisownie to sory ale nigdy niebyłem z tego dobry.

Gość niestety...
dzis kobiety sie zmienily i jak pokazuje zycie rzeczywiscie uwazaja takich facetow za miekkich frajerow. no coz.. czasy sie zmieniaja i wymagania w stosunku do facetow takze. trzeba sie dostosowac. skora, bmw, wlosy na zero i doberman albo cos podobnego.

niewiem - jesteś z dziewczyną już rok i jeszcze żadnej z tych rzeczy - o których piszesz :) - nie zrobiłeś ? to co Ty z nią robisz? :D

Gość taka sobie jedna z tłumu
a mój chłopak taki własnie ejst.. pisze wiersze itd. i podoba mi się to. zawsze o czymś takim marzyłam. ale z drugiej strony czasem mam wrażenie że tak jak ktoś napisał wcześniej powinien byc bardziej facetem przez duże F...ale niech nie przestaje być przy tym romantyczny:D tak wiem... nie ma ideałów:P

Gość taka sobie jedna z tłumu
chciałam tylko dodać że co za dużo to niezdrowo.. czasem to już ta cała romantycznośc taka przesłodzona jest:/ ja lubię sobie pożartować i kręcą mnie rozmowy pełne żartów, dogryzania, drażnienia się z partnerem:> romantycznośc tak, ale raz na jakiś czas, bo to jednak dośc nudne jest;)

Gość bla bla bla
FACET możesz raz na jakiś czas takiego słodkiego smska wysłać, bo to rzeczywiście miłe, aczkolwiek nie przynudzaj zbyt często... po prostu ociupnikę tak jakoś powstrzymaj się...

Gość a tak powaznie...
to kobiety wlasnie tego oczekuja jak tutaj napisaly. facet musi byc facetem. a najlepiej takim polaczeniem sily i romantyzmu. nie wiem jak to opisac, ale oczywiste ze przeslodzenie wywoluje wymioty za przeproszeniem.

Gość SSSSSSS
Mi się podobaja romantyczni faceci,ale jest jedno ALE... To ze facet jest romantyczny nie oznacza jednoczesnie zagubionego małego chłopczyka, ktory nie ma wlasnego zdania, nie potrafi o siebie zadbac, dojść do czegos w zyciu i którego zadaniem jest tylko patrzenie się w oczy dziewczyny. Romantyzm to sprawianie by naszej połówce było z nami dobrze. I teraz odpowiedź na Twoje pytanie "dlaczego dziewczynom nie zawsze podobają się romantycy". Moim zdaniem niektóre osoby kojarzą romantyzm z brakiem "męskości", z takim wiecznie płaczącym, całującym, trzymajacym na kazdym kroku za rekę facetem, ktory nie ma własnych zainteresowań i kazdą wolna chwilę spedza ze swoją dziewczyną, a dzisiaj kobiety wolą mieć "odwaznych, zaradnych" mężczyzn. Rada dla Ciebie - bądź romantyczny (wysyłaj wiersze poprzez sms-y, oby nie codziennie; wspieraj swoją dziewczynę, pokazuj ze ja kochasz ale nie na siłę; daj jej oddychac i spraw by czuła ze bardzo się dla Ciebie liczy i pomozesz jej kiedy bedzie tego potrzebowac,ale sam nie musisz jej o tym codziennie przypominać). Dla mnie ideał mężczyzny to facet który wie ze bez kobiety tez moze sobie poradzic, a jednoczesnie okazujący szacunek w momencie gdy ma ją przy sobie.

Gość niewiem
Przyznaje, że jestem taki pół na pół, nie jestem jakimś typowym romantykiem, który patrzy tylko w oczy dziewczyny non stop i non stop poezją prawi, potrafie mieć swoje zdanie i potrafie pożartować, jak trzeba to i jestem twardy (no ale bez przesady), czy jestem tym facetem przez F to niemogę stwierdzić(najprościej mówiąc jest we mnie wszystkiego po trochu i wszystko zależy od chwili i nastroju), no ideałem niejestem, ale mogę powiedzieć że jestem normalnym chłopakiem który czasem chce coś zrobić romantycznego i tak robie, ale poprostu czasem się zastanawiam czy to jeszcze coś dla dziewczyny znaczy? Poprostu trudno mi tu siebie opisać, więc niechce żebyście mnie oceniali czy coś takiego, chciałbym tylko poznać wasze zdanie na ten temat, czy warto mieć jeszcze w sobie coś z romantyka, czy poprostu jeśli niemam BMW, skóry i komóry to dla dziewczyny nic nie znacze?

Gość kasztanowa dziewczynka
też bym chciała aby mój chłopak był bardziej romantyczny i wysyłał mi wiersze na komórke :-) ale i bez tego jest uroczy:* chłopcy tak trzymać !! kobiety potrzebują ciepła, czułości i poczucia bezpieczeństwa, a także komplementów i słów KOcham Cię bo mężczyźni patrzą, a kobiety słuchają

Gość mała karolina
Mój był taki przed slubem, przez 7 lat. Teraz niestety się zmienił i bardzo mi tego brakuje :( Pewno uważa że jak jestem już jego żoną, to ma mnie w garści ale nic bardziej błędnego. Jeżeli poznam kogoś, kto będzie spełniał ,, moje potrzeby" pod względem emocjonalnym i uczuciowym, które on zaniedbuje, pomimo tego że z nim rozmawiałam na ten temat - odejdę!!!!! Chcę być szczęśliwa i czuć się kochana, chcem czuć, że jesetem najważniejsza w jego życiu :(

Gość chyba już nie
:(

Gość smutna kobietka
a ja lubie jak chlopak jest romantyczny :)

Gość wapiti
romantyk jest mile widziany o ile zna się na seksie i ma czym robić w łóżku i ma kasę ...

Gość to zupełnie jak ja
marze o takim chłopaku :)

Ja mam takiego mężczyznę i mówię Ci - tak trzymaj!!! To najpiękniejsza rzecz na świecie :):):):)

Gość Frommka
Może jestem dziwna... Ale mnie się "romantycy" nie podobają. Nie dlatego, że wolę napakowanych szpanerów i macho (od takich też uciekam z krzykiem). Mnie się po prostu nie podobają konwencjonalne zachowania. Robienie wszystkiego wg schematu. A "romantyk" to właśnie jeden z takich schematów. Buzi, wierszyk, kwiatek... Byłam kiedyś z takim facetem. Nie twierdzę, że był ze mną nieszczery i że coś udawał. Tylko po prostu... Czułam się jak obiekt z instruktażu randkowego w Bravo girl - słodko ma być, romantycznie ma być, jestem kobietą, więc istotą eteryczną, wiotką i milutką... Czułam się jak w głupim filmie, nie mogłam nawet sobie przekląć, bo te jego przerażone oczy: "jak to możliwe, kwiatuszku, że przeklinasz"... Wielka romantyczna love, tylko że on w ogóle nie widział we mnie człowieka. Zamiast rozmawiać, walił "romantyczne" teksty i z góry wiedział, co "kobieta lubi" i jak "kobietę traktować". Ja wolę facetów normalnych. Takich, co jak mają gorszy dzień, to się do tego przyznają, takich, co nie zgrywają rycerzy w lśniącej zbroi. Jak trzeba, przytulą, jak trzeba - ochrzanią. Lubię budować związek na rozmowie, a nie szablonach kino-kawiarnia-różyczka-pluszowy misiaczek. Ale może jestem dziwna...

Gość Kreatywna Romantyczka
Myślę, że w każdym z nas drzemie romantyk. Budzi sie, gdy emocje siegają zenitu - prostym językiem mówiąc: . W czasach jakich żyjemy romantyzm jest szczególnie "tępiony". A szkoda. Trend "macho" i "wyzwolona" dominuje. Ale wierzcie mi , na kazdego przyjdzie taki czas kiedy wyzwoli w sobie nie tylko "fizykę" ale także "chemię" i zacznie mówić i mysleć językiem miłości...co wcale nie znaczy, że nie pójdzie do pracy, nie ugotuje obiadu i nie pożartuje ze znajomymi przy piwie. Wiem z autopsji - mam takiego Faceta, co prawda tylko czasami, ale mozecie mi zazdroscić.

Gość Kreatywna Romantyczka
Myślę, że w każdym z nas drzemie romantyk. Budzi sie, gdy emocje siegają zenitu - prostym językiem mówiąc: . W czasach jakich żyjemy romantyzm jest szczególnie "tępiony". A szkoda. Trend "macho" i "wyzwolona" dominuje. Ale wierzcie mi , na kazdego przyjdzie taki czas kiedy wyzwoli w sobie nie tylko "fizykę" ale także "chemię" i zacznie mówić i mysleć językiem miłości...co wcale nie znaczy, że nie pójdzie do pracy, nie ugotuje obiadu i nie pożartuje ze znajomymi przy piwie. Wiem z autopsji - mam takiego Faceta, co prawda tylko czasami, ale mozecie mi zazdroscić.

Gość sexy_sexy
Oj jak najbardziej

Gość sexy_sexy
Oj jak najbardziej

Ja uważam, iż żadnym dziewczynĄ nie podobają się romantycy :D Lecz napewno są tacy romantycy, którzy podobają się wielu dziewczynOM ;)