Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Test

Ranking testów ciążowych

Polecane posty

Gość Test

Sporo tu tematów fasolkowych, ciążowych itp. Może warto wiedzieć jakie testy są wg Was najlepsze i najczulsze. Te które mają doświadczenia prosze o podawanie nazwy i ceny, fajnie by było, gdybyście napisały kiedy go robiłyście (przed terminem @, w dniu kiedy powinna być, czy po terminie). Zobaczymy który test będzie najpopularniejszy. Sama jestem na etapie czekania na @ i niedługo będę chciała kupić test. Wiadomo, że aptekarka poda najlepszy, ale niekonicznie tani, wiadomo jak to jest. Chcę więc zasięgnąć opinii forumowiczek.

Moim szczesliwym i najpewniejszym testem okazal sie Quik View (tzw test z bobaskiem). Ceny nie pamietam. Test robilam w dniu spodziewanej @, nie wierzac zupelnie, ze jestem w ciazy (a bardzo chcialam byc :D ). Instrukcja mowila, ze na pojawienie rozowej (ciazowej) kreseczki nalezy poczekac okolo 3 minut, a u mnie pojawila sie NATYCHMIAST :D I byla bardzo wyrazna. Lekarz potwierdzil ciaze ❤️

Hej! Ja zrobiłam dwa testy dla pewności, Pre-Test, w drugim dniu po spodziewanej miesiączce oraz Quik View w trzecim dniu po spodziewanej miesiaczce. Obydwa dały wynik pozytywny w bardzo krótkim czasie, ok. 1 minuty. Obydwa kosztuja ok. 10 zł. Dziś jestem już w 10 tyg. i już widziałam swoje Maleństwo. Pozdrawiam.

Gość Anka33
A mnie Pre-Test dał wynik negatywny, dopiero Quik View pokazał, że jestem w ciązy i jestem.

Gość gbc
a mi quick view cosik spieprzył;) żadnej kreski nie miałam. ale już nie próbowałam kolejny raz, bo kupiłam go tylko dla uspokojenia swoich schiz;) i już więcej nie kupię żadengo, hehe, bo to był chyba znak, żebym sobie nie zaprzątała głwoy głupotami;) ( bo głupotą jest schizowac się, że jest sie w ciązy jak beirze się tabletki i ma się krwawienie z odstawienia, no ale kafe potrafi zdrowo człowieka ogłupić;) )

Standardowy zestaw: Pre - Test 2 razy i Ouick View też 2 razy. żaden nigdy mnie nie oszukał :)

Pre test slabo wyszedl z rannego moczu,ale pozytywnie a 3 pozostale o roznych porach dnia tez pozytywnie czyli BOBO TEST polecam cena 10 do 12 zl zalezy jaka apteka pre test najdrozszy ok 14 zl

Gość starająca się :)
Bardzo czułym testem jest: ACON Test płytkowy.

Gość nie wiemy bo i skąd mamy to
robiłam raz -Quick Vue -wynik był zgodny z prawdą -2tyg. po terminie okresu robiłam

ja robilam w dniu spodziewanej miesiaczki SCURE CHECK, jest to tak zwany chyba mazak bo sika sie bez posrednio na test i wynik jest prawie natychmiastowy...kosztuje 9.99zl i jest bardzo kafortowy i latwy:) szczerze polecam:)

Gość alaaa ma kotaaa
quick vue najszybciej wykrył na całej reszcie (4 inne) jedna krecha

Gość mamamama26
mi 2 dni przed terminem @ bladą kreskę pokazał najzwyklejszy najtańszy test pepino - za niecałe 4 zł szt do kupienia np. w auchan - ja kupiła zapas żeby nie żal mi było wydawać kasy na drogie i testowałam przed @ żeby uniknąc tego czekania i latania do kibelka czy jest @ czy nie ma i wyszedł jeden z bladą kreską, zaraz zrobiłam drugi i to potwierdził - dziś maluszek ma ponad 6 miesięcy :))

Gość taka-tam
hej, dziewczęta, na niektórych testach jest napisane, że wykrywają ciążę już np w 6 dniu po zapłodnieniu. Czy wobec tego muszę czekać do dnia spodziewanej miesiączki, a jeśli mam bardzo nieregularne cykle?

Gość DO taka tam
owszem jest tak napisane, ale nikt Ci nie powie kiedy u Ciebie doszło do ZAGNIEŻDŻENIA ZARODKA, a tylko po zagnieżdżeniu we krwi i w moczu pojawia się gonadotropina kosmówkowa, czyli ta słynna b-hcg, którą wykrywa test ciążowy czy to odmowy czy z krwi zagnieżdżenie zarodka odbywa się pomiędzy 5 a 12 dniem po owulacji, a dopiero po tym czasie 1 lub 2 dni po pojawia się gonadotropina i dlatego najlepiej poczekać minimum te 12 dni po owulacji by robić test no chyba, że masz testy z allegro po 1zł i do tego całe ich multum, to testuj choćby codziennie;)

Gość taka-tam
Dziękuję za fachową odpowiedź. Nie, nie chcę testów z Allegro .. Kupiłam Sure Check i Quick Vue. Zrobiłam 2 razy bo nie mogę się doczekać ale wyszły negatywne. "Ciotka" planowo ma być za tydzień ale bez antykoncepcji cykl zawsze się mocno rozjeżdżał... Jak tu być mądrym... Tak bym chciała wiedzieć nam się udało.. :)

Gość taka-tam
.... CZY nam się udało :)