Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haluuuuu

PEELING AZJATYCKI=tradzik z glowy??

Polecane posty

Gość Ewelka 20
nie wiem skąd tyle jadu w Waszych wypowiedziach dziewczyny... Nie mam tyle kaski aby wybrać się na tak drogi zabieg, ale zastanawiam się czy nie jest to kolejne naciąganie i wyrzucanie pieniedzy w błoto. Te zdjęcia mogą być przecież po obróbce komputerowej... Może znasz kogoś kto ma juz taki zabieg za sobą ? Pozdrawiam 🌻

Gość haluuuuu
Czesc ewelka--->>> Powiem ci ze rozmawialam z dwoma osobami tel, ktore taki zabieg przeszly. Jedna zachwalala go w nieboglosy, a druga rowniez byla starsznie zadowolona (nawet po roku od zabiegu). Wiec to nie jest wszystko takie jasne i oczywiste!

Gość haluuuuu
Witam wszystkich ponownie!! Jestem juz 5 dni po zabiegu, a pisze po to zeby podzielic sie z Wami moimi opiniami na temat tego zabiegu! Nie bede go wychwalac w nieboglosy (zeby nie zapeszyc), bo jeszcze przede mna zabieg uzupelniajacy, czyli maseczki nawilzajace i masazyk buzi, ale juz moge powiedziec ze BARDZO pomaga! Byc moze jutro albo w niedziele (najpozniej w pon) bede miala ten drugi zabieg to juz wtedy napisze dokladniej co i jak. Poki co pozdrawiam i serdecznie namawiam na PEELING AZJATYCKI wszystkich ktorzy maja problemy z tradzikiem (nawet nie zaleczonym).Pa pa, niedlugo sie odezwe.

Gość ostrzegam tylko
Jesli to samo napiszesz za miesiac to wtedy uwierze ze faktycznie zabieg Ci pomogl. U mnie nawet tydzien "po" bylo super.

Gość yyy...
ej laski nie przesadzajcie ja mialam peeling azjatycki wczesna wiosna. po tygodniu mialam jeszcze zarozowiona skore ale po dwoch tygodniach naprawe mialam sie czym pochwalic :)) pierwsze pryszcze pojawily mi sie dopiero teraz i mam zamiar zrobic ten zabieg ponownie:)) to wcale nie ejst drogo zaplacilam za niego 750zł ale za to nie musze juz uzywac podkladow i pudrow zeby zamaskowac wagry czy krostki:) polecam papa:*

Gość Kasiunia23
haluuuuu i jak po zabiegu????ja tez chciałabym sie na to zdecydowac ale widzę rózne opinie tylko ze mnie ten zabieg jest bardzo tani tzn za jeden taki zabieg z oczyszczaniem płace 100 zł

Gość kasiko
uhhhh, jestm 3 dni po dość intensywnym peelengu azjatyckim, wyglądam jakbym uciekła z pozaru. Pierwszą noc po zabiegu nie spałam bo twarz tak strasznie mnie szczypała jakbym miała ją cały czas przyłożoną do ognia. Drugi dzień był już lepszy za to mój wygląd znaaaaaacznie się pogorszył, najbardziej szorowane miałam czoło (problem z przebarwieniem) i teraz mam wielki, napuchnięty twardy, bolący, brązowy strup obejmujący całe czoło, policzki. Trochę lepiej jest z brodą i nosem - tu poprostu skura zaczyna się łuszczyć i wcale to nie jest bolesne. Cała twarz ciągnie, nie można dobrze zjeść bo szerokie otwarcie ust sprawia ból i strach że skóra pęknie ;) i pozostaną straaaaszne blizny. Twarz jest jak brązowa maska i nie ma szans aby bez krzyku i paniki innych osób wyjść z domu :) No ale jeszcze kilka dni i zobaczę czy ten koszmar się opłacał :) Pozdrawiam serdecznie :)

Gość moni22
haluuuuu??? i co z tym peelingiem z perspektywy czasu?? Pomógł?? a może zaszkodził. Napisz na ile oceniasz uzdrawiającą moc peelingu azjatyckiego

Gość betti spagetti
naprawde w to wierzysz?? moze bym uwierzyla jak bym zobaczyla na zywo osobe przed i po ale w necie... photoshop i buzia bez tradziku... odradzam

Gość moni22
Byłam u dermatologa (znajomego) który polecał mi właśnie ten rodzaj peelingu tylko problem w tym że bardzo dużo kosmetyczek przeprowadza "pseudo" peeling azjatycki stąd taka rozbieżność cen. Wdaje mi się że za 850 zł to już musi być coś konkretnego

Peeling zluszcza zewnetrzna warstwe naskorka, odslaniajac gladsza, swiezsza warstwe \"spod spodu\". Stad ten efekt skory \"jak u noworodka. Przez jakis czas. Nie jest lekarstwem na tradzik, pomaga w otwarciu porow, ale w miare starzenia sie odslonietego naskorka problemy powroca, jesli ktos ma do nich tendencje. Rodzaj peelingu decyduje o ilosci \"zdjetego naskorka\". Nie wiem, co jest w skladzie \"peelingu chinskiego\", akurat nie znalazlam zadnej informacji. Podejrzewam z opisow osob, ktore to mialy, ze jest to peeling gleboki. Glebokie peelingi stanowia ryzyko popekanych naczyn krwionosnych, gdyz docieraja blisko skory wlasciwej. Nawet moga pogorszyc tradzik, gdyz podrazniaja gruczoly lojowe, ktore czesto reaguja na podraznienia zwiekszeniem produkcji loju. Dodatkowo, po glebokim peelingu skora jest bardzo wrazliwa na slonce, trzeba ja oslaniac kremem z duzym filtrem przeciwslonecznym, gdyz latwo o poparzenia nawet w pochmurny dzien, a takze trwale przebarwienia- ciemne plamy na skorze. Odradzam gleboki peeling przy tradziku. Wiem, jak ciezko z nim walczyc, bo moja core niedawno tez to dotknelo. Nie ma magicznego srodka, ale opisze zabiegi, ktore zaaplikowalam corce. Jestem kosmetyczka (w USA). Robie jej parowki dwa razy w tygodniu, pozniej oczyszczanie BHA (zel zawierajacy kwas beta hydroxy 1%), na noc stosuje naprzemiennie zel z kwasem salicylowym i masc zawierajaca benzoyl peroxide 2,5%. Poniewaz dwa ostatnie produkty wysuszaja skore, robie jej domowe maseczki z rozgotowanych w wodzie platkow owsianych(dzialaja lagodzaco i wygladzaja skore). Peelingi stosuje srednio raz na dwa tygodnie z kwasami Alpha Hydroxy 6-8%, czyli dosc lagodne. Na razie dzieki tym zabiegom tradzik jest jako tako pod kontrola. Jestem pewna, ze produkty z tymi skladnikami aktywnymi sa w Polsce dostepne, po prostu trzeba poczytac na sklad. Nie decydujcie sie na eksperymenty na swojej skorze bez dokladnego sprawdzenia kompetencji osoby, ktora zabieg ma przeprowadzac. Moze wyjsc tak, ze procz tradziku zostana blizny i ciemne plamy na twarzy. Jesli moge w czyms doradzic to chetnie odpisze. Musze wam jednak powiedziec, ze pomimo dostepu do roznych srodkow, tutaj w USA tez nie ma magicznego lekarstwa na tradzik.

Gość moni22
witaj ojosazul. A co poleciła by mi Pani na przebarwienia i blizny(potrądzikowe). Pragnę zaznaczyć że wykonałam 8 zabiegów kwasem glikolowym 35% ale naprawdę bez żadnego rezultatu

Gość olsztyn kocham
tradzik z glowy? taaa jasne, mam skore o malym nasileniu tradziku, grudkowo krostkowy przeszlam 2 zabiegi i efektow nie widzialam, no wiadomo ze jakis tydzien po zbaiego skora byla ladna i w ogole, ale placic 300zl za to zeby ten efekt utrzymal sie 2 tygodnie? myslalam na poczatku ze nie zauwaze efektow po jednorazowej wizycie wiec poszlam ponownie i co? i nic, uwazam pieniadze za wyrzucone w bloto lepsze efekty widzialam bo bio-oczyszczaniu z algami brunatnymi, i peelingu migdalowym

Gość Merlen Niedietrich
Ludzie MOi Kochani prosze Was... jesli macie silny tradzik i dluzszy czas juz z nim walcycie, idzcie do dermatologa i niech Wam przepisze antybiotyk (tetracykline) albo najlepiej retinoidy i przejdzie. zareczam. po tetracyklinie na jakis czas, a po retinoidach na ZAWSZE. Jesli ewentualnie worci, to maks w 20% tego co bylo. WIem ze retinoidy sa bardzo silne i wiem ze trzeba uzywac bardzo dobrej antykoncepcji, bo i naczej w razie wpadki wady płdu murowane. ALE. Retinoidy wystarczy brać 1 miesiac, góra 2, a po zakonczeniu kuracji nie ma ZADNYCH skutkow ubocznych. Jest jeszcze 1 plus retinoidow w stosunku do tetracykliny - antybiotyk oslabia organizm, odpowrnosc ogolnei, tzreba jesc duzo probiotykow, chociaz nei wiem jak to tam działa w organizmie jak sie jednoczesnie je cos co zabija bakterie i owe bakterie... Retinoidy (no. curacne) kosztują ok 130 zł na miesiąc, więc warto chyab wydac kase na 1, 2 opakowania i miec z głowy. NA ZAWSZE.

Gość kuks
Byłam na peelingu w tamtym tyg.jeśli będzie efekt to dam znać:)

Gość blondunia
green peelnaprawde jest skuteczny. nie od razu oczywiście. Ja miałam ogromne problemy z trądzikiem i bliznami....napoliczkach cos okropnego, no ale dermatolog minie pomógł, u endokrynologa badania wyszły idealnie więc pozostała poleconakosmetyczka... leczę się już 2 rok i trzeba systematycznie chodzić na czyszczenia to po 1!!!! po 2 green peel super zwęża pory naprawde jest mniejszy problem z pryszczami poza tym blizny znikają spłaszczają się ale powoli.... zaraz po peelinu blizny widać bardziej niżprzed- efekt zdartej skóry i odsłonięcie blizn ale w ciągumiesiąca skóra się regeneruje i okazuje się ze blizny są mniej widoczne bo nowy naskórek odbudowuje te miejsca uszkodzone. oczywiścienic po 1 razie. po 3 peelingu widze już naprawde dużą różnicę i widzą jąmoi znajomi.tydzień temu miałam kolejny peeling i jest naprawde corazlepiej - prawie gladziutka skóra a blizny to podobno widzę tylko ja z bliska :-) a widaćje byłokiedyś naprawde bardzo!!! Polecam ten peeling. U mnie orginalnt dr shramek kosztuje 350 ale dlatego ze robiony jest bez tej 2 części zabiegu - moja kosmetyczkamówi że on służy tylko paniom które chcąsię pozbyć zmarszczek i w tym celu stosują peeling, a u młodych dziewczyn wystarczy zwykła regeneracja maseczkami. i ma rację :-)

Gość blondunia
i nie wiem kto wam naopowiadał kitu że to trwa 3 h?????????????? sam peeling trwa 10 min z zegarkiem w ręku !!!! musi trwać 10 min nie więcej i nie mniej!!!! przed peelingiem konieczne oczyszczanie no to normalka że trwa ok godziny lun 1,5 natomiast po peelingu leży się z tymi ziołami na twarzy kolejne 0,5h no ióżniej maskałagodząca... może całość trwa 3 h ale SAM PEELING TYLKO 10 MIN!!!! nikt by tego szorowania dłużej nie wytrzymał tonaprawde boli tak od 6 minuty....

Gość blondunia
aha i jeszcze jedno uwaga na peeling Joanna tonie jest green peel dr shramek tylko polska podróba podobno naprawde dziewczyny po tym cierpią i efekty opłakane...

Gość mi to kosmetyczka tez polecala
to samo, tylko pod inna nazwa, ziool dr schramek, czy jakos tak, jeszcze sie nei zdecydowalam ale ponoc nie zdazyly sie jeszcze zadne wypadki jej.... i wiecie co mysle, ze wazna sprawa jest to, kto to robi...!!!byc moze ta babka co wam blizn nabawila poprostu byla amatorka... no nie wiem, moze sie myle, zreszta przy kazdej nawet operacji jakies komplkacje moga wystapic.. to nie operacja, zwy`zajny zabieg gdzie raczej nic nie powinno sie zlego wydarzyc. dlatego osobiscie mysle, ze jednak warto i sama na to sie zdecyduje. Acha i jeszcze jedno ten zabieg ponoc WYKONUJE SIE glownie... WIOSNA ALBO JESIENIA!! teraz troche klimat nie odpowidni!

Gość blondunia
mozna zimą też jak nie ma przymrozków ale latem sie nie poleca ze względu na promieniowanie słoneczneinaszą nieosłoniętą nową skórkę :-) a kto to robi to bardzo ważne!!! poza tym trzeba pamiętać by nie zrywać zwisającej skóry i BY SAMA ODPADŁA nie ciągnąć nie urywać - bo to prowadzi do blizn....

Gość ASIAYOASIA
a ja polecam PEELING GLIKOLOWY

hej!Mam kilka pytań odnośnie złuszczania kwasami.gdzie można wykonać taki zabieg w miarę tanio w Krakowie i oczywiście u jakiejś sprawdzonej kosmetyczki?Czy można robić takie zabieg przy nielicznych ropnych wypryskach?Jaki jest efekt takiego zabiegu?Czy ma sens zrobienie 1-2 zabiegów czy należy je wykonywać seryjnie np.6.Z góry dziękuje i pozdrawiam

Gość BarbaraBałuty
czy ktos wie czy po takim zabiegu mozna chodzic po miescie w sensie po dworzu i byc narazonym na zwyczajne promienie słoneczne

Gość BarbaraBałuty
ewelina takie kwasy robi sie do 5 razy najlepiej jesienia;. Skora nie moze narazona byc na promirnie słoneczne wiec zima i lato odpadaja. Nawet wiosna nie polecam. Jeden zabieg kosztuje ok 80 zł przede wszystkim redukuje przebarwienia

Gość PAWELL 1
HEJ,MIALEM WLASNIE TERAZ ROBIONY 3 PEELING AZJATYCKI,KOSMETYCZKA POWIEDZIALA ZE EFEKT PO PEELINGU JEST DOSKONALY,OCZYWISCIE POMOGL MI ALE OCZYSCIC KIESZEN,A NIE BLIZNY NA TWARZY.JEDNO PAMIETAJCIE NIGDY DO KONCA NIE WIERZCIE LEKARZOM I KOSMETYCZKOM O SWIETNOSCI ICH ZABIEGOW,BO PRZEZ 6 LAT BORYKAJAC SIE Z TYM PROBLEMEM ODWIEDZILEM MNOSTWO LEKARZY W POLSCE,STRACIEL KUPE KASY A EFEKT KIEPSKI-CZY PO PEELINGACH CZY DERMABRAZJACH........ ODPOWIEM BARDZIEJ SZCZEGOLOWO DLA ZAINTERESOWANYCH

Gość engii
CZesc, ja jestem ponad dwa tyg. po peelingu azjatyckim i narazie wielkich zmian nie widze, owszem skóra jest delikatniejsza jakby świeższa ale za tą kase i po zapewnieniach kosmetyczki spodziewałam sie wiekszego efektu. Kosmetyczna mówi ze dopiero po miesiacu mozna mowic o tym czy jest efekt wiec zobaczymy co z tego wyjdzie.

Gość lol1989
mam pytanie,czy te preparaty, które dostajemy od kosmetyczki po peelingu azjatyckim i które nalezy stosowac po tym zabiegu przez pewien czas stosujemy i na dzien i na noc czy tylko na dzien????bardzo prosze o odpowiedź

Gość liśka
robiłam złuszczanie kasami jakieś 3 lata temu. Efekt był fantasyczny, nie wierzyłam, że po latach meczarni z trądzikiem wystarczyło wykonać ten zabuieg i problem z głowy. Moja radość nie była długa. Po około 4 tygodniach wysypało mnie jeszcze gorzej niż przedtem. Kosmetyczka, która wykonywała peeleng prbowała mnie "ratować", ale i tak skończyło się leczeniem u dermatologa antybiotykami. Po antybiatykach (tetralysal) jakiś czas mam spokój (przek około 6-7 miesiecy). Zdecydowanie nie polecam peelengu azjatyckiego - radośąć krótkotrwała i dosyc kosztowna. Pozdrawiam!

Gość 1989
no dobrze nie ważne, ale czy ktoś kto miał robiony ten peeling azjatycki moze mi odpowiedzieć na moje pytanie??????;)