Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszkaaaaa

pytanie do studentów

Polecane posty

Gość myszkaaaaa

jestem teraz na pierwszym roku studiow we wrocku i mam pytanie Ile kasy dostajecie na 'przetrwanie' ?? u mnie w domku nie przelewa sie z kasa a oprocz mnie jest jeszcze jedna studentka:) pozdrawiam:)

Gość zarabiamy na siebie
🖐️

Gość myszkaaaaa
naprawde juz od samego poczatku zaczeliscie zarabiac?? ja narazie nie wyobrazam sobie laczyc studiow z praca!

Gość ja dostaje 50 peelenów
a reszte musze sam kręcić

Gość Lolaaaaaa
Sama zarabam na korkach

Gość a ja mam spore szczescie bo..
mieszkam w miescie gdzie studiuje ;)

Gość michallllla
no tak jak sie mieszka nadal z rodzicami to ok:) Ja dostaje 370zl na mieszkanie +440 na reszte:) takze starcza mi na to zeby ze znajomymi na piwko do baru wyskoczyc:)

Gość basiu_niaa
no ja podobnie jak michalla 350zl na mieszkanie i 500zl na reszte:) takze nawet jakis ciuszek co miesiac wpadnie nowy do szafy:)

Gość anty stud
Jestescie studentami.. pełnoletni! won do pracy a nie zdzieracie kase od rodzicow! raczki sa do roboty!

Gość basiu_niaa
a jak ty sobie to wyobrazasz?? jestem studentka biotechnologi w trybie dziennym zajecia mam mniej wiecej od 10-11 do ok17 Kiedy mam pracowac? w weekendy? co drugi tydzien staram sie przyjezdzac do domu ...

Gość anty stud
nocami w weekendy, kiedy sie da, w wakacje a nie kase zdzierasz od starych

Gość basiu_niaa
a kiedy mam sie uczyc??

Gość myszkaaa
odpowiedzcie na ten temat please

Ja miałam stypendium naukowe 350 zl. Od rodziców ani grosza. Po opłaceniu pokoju i rachunków zostawało mi jakieś 50 zł na życie. Dorabiałam korepetycjami, innej pracy studiując dziennie nie mogłam znaleźć. Dało się jakoś przeżyć.

Gość m.a.r.t.a.
ja też zarabiam sama na siebie, chociaż rodzice chcieli mnie utrzymywać. Jestem na IV roku i zaczęłam pracować jak zdałam maturę.

Gość m.a.r.t.a.
na naukę też znajdzie się czas, i na piwko ze znajomymi. Tylko trzeba chcieć.

Gość wstretne lenie
dorosli ludzie a pytaja sie ile kasy od rodzicow mozna zedrzec! 😠 trzeba na siebie zarobic! korki, prace dorywcze! sa weekendy, sa wieczory i sa ROZNE prace (np tlumaczenia mozna w domu robic!). Tylko trzeba chciec i dorosnac do tego 😡

Gość m.a.r.t.a.
wstretne lenie ----- popieram

Gość lolek .........
ja sie nigdy dobrze nie uczylem , poszedlem na zaoczne i pracowalem , moja siostra uczyla sie swietnie , poszla na dobre studia , nie musiala pracowac , miala stypendium , oprocz tego kase od rodzicow i teraz zarabia wiecej niz ja przez rok , na dobrych studiach poswieca sie caly czas na nauke i tyle , nie na prace to procentuje

Gość m.a.r.t.a.
A ja dobrze się uczę, studiuję, pracuję i wydaje mi się zę dobrze zarabiam.

Gość myccha
lolek popieram!! no tak ja jak narazie nie moge liczyc na stypendium naukowe-bo to pierwzsy rok.Rozumiem ze mozna pracowac jak sie jest na studiach zaocznych ok ale na dziennych sobie tego nie wyobrazam.Dobre studia wymagaja duzej ilosci czasu ktory trzeba im poswiecic. Moi rodzice daja mi ok 500zl poza tym powinnam dostac stypendium socjalne ok 150zl.z tego 350zl idzie na mieszkanie

Gość myccha
nie ma tu wiecej studentow na tym forum?

oj co to bedzie w 2007 roku oj co to bedzie? jak mi juz teraz skarpetki w 2005 roku smierdza . a na dodatek wszystkie studia beda platne od tegoz 2007 roku.

Gość aasssss
o co ci chodzi z tymi skrapetkami;) hehe

Gość a moj profesor...
powiedzial studentowi ktory mu sie tlumaczy,l ze pracowal i nie umie....albo praca albo studia-- tym bardziej studia wymagajace troche nauki wiecej niz jakies humanistyczne lajty typu politologia itp. wiec moze niech sie okreslaja niektorzy co studiuja i w jakiej formie bo to ma kolosalne znaczenie wbrew pozorom.

Gość agniessss
no dokladnie! ja studiuje w trybie dziennym matematyke z informatyka i nie wyobrazam sobie pracowac:/ nie chodzi o to ze mi sie nie chce tylko poprostu nie mam czasu!!!!!!!! tylko weekendy mam wolne i to wlasciwie tylko pozornie bo albo cale dnie spedzam przy ksiazkach albo jade do rodzicow (300km od wrocka) Dostaje od rodzicow 400zl na mieszkanie a oprocz tego 150zl na zycie na miesiac No czasem babcia jakas 100 dorzuci:)

mi rodzice zrobili dniowki- 10 zloty na dzien:P czasme nie starcza w okresie sesji( kserowki, impry po egzaminach :D:D;)ale ja k sie uda to tez dorabiam, tylko w wekendy- studiuje dziennie, innej mozliwosci z praca nie mam, nieraz wracalam z uczelni o 7 :P