Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sylwik7

Mąż na siedzi w domu i nic nie robi

Polecane posty

Gość do karoli 19
nic dodać , nic ująć! :) całkowicie popieram! trudno "wychować" męża, który jest przyzwyczajony do wygodnictwa, bo mamusia wszystko za niego robiła :p Do sylwik-Powiedz mężowi,że wypisujesz małą ze żłobka , bo jak on siedzi w domu, to niech się nią zajmuje! Powiedz,że tak będzie taniej! Zobaczysz ,że szybko znajdzie sobie wtedy pracę! :)

Gość A czemu dziecko jest w żłobku
Może rodzice rozpieszczają synów ale napewni da się zmienić ich zwyczaje, trzeba tylko chcieć.

Gość nie wystarczy tylko chcieć
Ty chcesz zmienić nawyki(a właściwie lenistwo) męża a jego mamusia Cię opieprza,że każesz jej kochanemu synalkowi cokolwiek robić! Przecież zmycie swojego talerza, czy zrobienie zakupów jest takie niemęskie i powinna to robić żona ;)

Gość trzeba było
nie rodzić i byś miala spokój a nawet jak weźniesz rozwód to kto cie bedzie chciał z dzieckiem :o

Gość a dlaczego miała nie rodzić
? bo ma męża lenia? :o

Gość A czemu dziecko jest w żłobku
Ale przecież sama go sobie wybrała...

Gość karola19
Co to za pomoc w rozwiązaniu sprawy Po co rodziłaś? Każda kobieta marzy o dziecku/ach i to chyba jest normalne. Najpierw ślub a później dzieci A mąż? No cóż nie poczuwa się do niczego ani do pomocy nad wychowaniem dziecka ani nad utrzymaniem was a to jest tragiczne! Domyślam się że Twoje dziecko chodzi do Państwowego żłobka ale jak to zrobiłaś kiedy trzeba tam przynieść zaświadczenie że obydwoje Rodzice pracują??????? Jedynym rozwiązaniem jest rezygnacja ze żłobka niech Tatuś zajmie się szkrabem podczas Twojej nieobecności Pozdrawiam

Gość kwateraglowna

Gość koniec z lenistwem jego
łatwo powiedzieć wydziały gały co brały fakt. Ja myślałam że wychowam mojego i co i nic. Taki leń jak był taki jest i też nic nie robi. Dobrze, że chociaż ma pracę. Rozumiem Cię dobrze i przykro mi że niektóre osoby tego nie potrafją zrozumieć. Ja na twoim miejscu bym nie robiła koło niego koniec z gotowaniem i podawaniem pod nos. Powodzenia

Gość to wychowywać trzeba zacząć
przed ślubem i realnie ocenić swoje szanse. Po ślubie na wychowywanie męża jest już stanwczo za późno.