Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Psik

Jak sie zabezpieczacie po rezygnacji z tabletek?

Polecane posty

Gość Psik

Dziewczyny, jak sie zabezpieczacie po rezygnacji z tabletek? Ja mialam zero ochoty na seks po tabletkach wiecz nich zrezygnowalam , ale jednoczesnie zrezygnowalam z seksu. To znaczy w gre wchodza rozne pieszczoty i seks oralny,ale bez normalnego stosunku,bo jestem teraz w takim momencie zycia,ze nie moge absolutnie ryzykowac ciazy. Ale cholera, ciezko wytrzymac bez takiego pelnego seksu.

Gość Psik
Bardzo prosze o odpowiedzi.

najlepiej przerwatywą, a jeśli chodzi o tabletki to prawdziwą rewelacją jest YASMINE!wszystko się chce, żadnych ubocznych skutków,sama przyjemność

Gość Psik
Naprawde jest szansa,ze po Yasmin bede miala ochote na seks, mimo,ze po Harmonecie nie mialam?

ja tez nie miałam!!Po YASMINE nawet włosy i paznokcie i skóra są w lepszej kondycji.zapytaj swojego lekarza przy okazji.

Gość Psik
Jeszcze jakies opinie na ten temat?

Gość poiuytr
qwertyu

Ja bralam Yasmin, ochora byla troche wieksza, ale wcale nie bylo lepiej - u mnie. Nie mozna pisac, ze nie ma zadnych skutkow ubocznych, bo kazdy reaguhe tak samo, paznokcie dalej sie mi lamaly, mialam bolesny okres.

Gość ja niestety tez zrezygnowalam
z seksu :( To ze jednemu yasmin pomogla nie znaczy, ze drugiemu tez pomoze :(

Gość Psik
Ale ta rezygnacja z seksu jest straszna. Przeciez tak nie moze byc. Tym bardzije,ze teraz mam wprost olbrzymia ochote na seks.

Gość rysiulek
ja biore yasmin i nic sie nie zmienilo w sprawach ochoty na sex. dobrze sie po nich czue a nawet moj facet zauwazyl ze poprawila mi sie cera. w czasie okresu boli jak pzred braniem tzn parwie wcale. ogolnie luzik:))

ale ja za niedlugo zaczne brac znowu (jeszcze nie wiem jakie) takze te 20 dni przezyje :)

Kilka miesięcy temu zrezygnowałam z tabletek i jestem bardzo zadowolona i tylko nie mogę się nadziwić że tak późno o tym pomyślałam, faszerowałam się nimi przez kilka lat skutkiem ubocznym było brak ochoty na seks i kilka kilogramów w nadmiarze.Teraz stosujemy prezerwatywy i jest super tym bardziej że jest tak olbrzymi wybór gumeczek że można poszaleć a i ochota na baraszkowanie znacznie większa no i dawną figurę odzyskałam.

Gość Psik
Kurcze, ja jednak nie mam zaufania do gumek. Naprawde w tej chwili nie moge sobie pozwolic na dziecko,a gumeczki przeciez pekaja niestety...

Gość Psik
Kot jeszcze sie wypowie?

My tez bedziemy uzywac prezerwatyw. Trudno, moj mezczyzna ich nie lubi, ale bedzie musial troche \'pocierpiec\'. Mysle, ze brak zaufania do prezerwatyw leze w psychice. Kupuj tylko w aptekach, mozesz z dodatkowym srodkiem plemnikobojczym. Na opakowaniu jest instrukcja jak nakladac, aby nie pekla. Tabletki sa wygodniejsze, daja mi wiekszy komfort psychiczny, ale nie wyobrazam sobie zycia z moim chlopakiem bez seksu. Pamietam, ze zanim zaczelam brac tabletki to mialam ochote kochac sie dwa razy na dzien, wszedzie! Prawie za kazdym razem przezywalam ogromna rozkosz, pozniej moglam jedynie o tym pomarzyc.

Gość Ja gumek
nie mam zamiaru uzywac nigdy ....mojej kumpeli pekala i ma zycie przesrane....a tak chciala studiowac,ale dobrze,ze chociaz mature ma :( za wiele osob mysli o chwili obecnej (romntyczny wieczorek,swiece itp)...tylko nikt nie parzy w przyszlosc,co bedzie jak tym razem sie nie uda ???

Gość Psik
Czekam na dalsze opinie

Gość Odstawiłam i...
Po odstawieniu pigułek - zero seksu. Równiez teraz nie moge sobie pozwolic na bobasa - nie ryzykuje ;-)

Gość Psik
A myslalam,ze ejstem jedyna, ktora zrezygnowala z seksu...

Gość ghhjkkl
Dziewczyny, a ile kosztują te Yasmin???

Gość Odstawiłam i...
No niestety taki nasz żywot :-) Lepsze to niz pozniej cały czas myslec - "zaszłam czy nie..." "pękła czy nie"

Gość Sindbad Żeglarz
ja też zrezygnowalam z tabletek ze względy na tendencję do żylaków. robię sobie przerwę, składam kasę i montuję sobie mirenę. rozmawiałam z lekarzem i w moim wypadku jest to najlepsze. dodam, że mam już 2 dzieci a nie mam ochoty na trzecie, khe. i tak naprawdę to nie mogę się doczekać kiedy moje stosunki przestaną byc stresujące. prezerwatywy to dla mnie jak lizanie przez słoik ale na razie muszę je znosić. pozdrawiam!

Gość Misiaki K-ce
Drogi Psiczku i inne kroliczki,dla kazdej z nas problem zabezpieczania sie przed niechcianą ciązą to problem!!!Co do tabletek,o ktorych mowi MAGGI 3 to niestety nie jest to prawda po 1 na kazym opakowaniu pisze,ze sa to tabletki przeznaczone dla kobiet powyzej 35 roku zycia,co nie oznacza,ze nie mozesz ich brac.Moja kolezanka je bierze i ma bardzo duze skutki uboczne.Co do zabezpiczania sie mam pytanie czy zastanawiałas sie nad tabletkami o małej dawce hormonow jak Microgynon 21,bądz bardzo nowoczesniejszym rozwiazaniu jak plastry antykoncepyjne,ewentulanie zastrzyku antykoncepcyjnym podaje sie go w posladek czas działania 3 miesiace,zapytaj o kazda z tych mozliwosci swojego lekarza ginekologa on doradzi najlepiej.Aha prezerwatywa to nie jest bezpieczna sama,po tabletkach stosuj ja wraz z globulkami dopochwowymi ,pozdrowionka.

Ja w maju odstawiłam logest po 2 latach i mam tak pobabrany cykl,że kocham się prawie codziennie i w ciązy nie jestem. Nawet jak miałam niby skok temperatury i owulację to nie zaszłam w ciąze:9 może za bardzo tego pragne

Mi sie nawet przez brak tablet seksu odechcialo bo strach przed wpadka mnie paralizuje :O

Gość tylko seks oralny
albo petting. Gumek sie boje i tyle:O

Gość Ewciaa
A ja w gumce probowałam przy moim pierwszym razie. Brałam już tabletki antykoncepcyjne, ale chciałam się dodatkowo zabezpieczyć. Tak mnie bolało, że się popłakałam, a chłopakowi nawet się nie udało we mnie wejść:/ To samo było przy drugiej próbie. Trzeciej już nie było, bo uznałam, że tabletka musi wystarczyć... Aż się boje co będzie, jak będę musiała zrobić przerwę:((

Gość agniecha88
Pekla czy nie :P eh eh to widac jak peka :P a zreszta wlejcie do niej wody po stosunku lub napompowac aby sie zrobil balonik i juz po klopocie :] bo nie wiem jak gumka nie peknie itp i jak w ciaze mozna zajsc :/ to zawsze bedzie dla mnie pytanie :D

Gość jeden raz robilam to w gumce
i pekla. Nigdy wiecej.