Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość intelygentny_20

Inteligentna, sympatyczna ale... z nadwagą. Dlaczego nie wezmasieza siebie?

Polecane posty

Gość intelygentny_20

Dlaczego tak jest - po godzince czy dwóch siedzenia na czacie mam z 3 czy 4 rozmowy takiego typu - dziewczyna jest inteligentna, sprawia wrażenie sympatycznej, wesołej, poważnie myślącej o zyciu, slucha dobrej muzyki, ma ciekawe zainteresowania, prosze o zdjecie... no i właśnie...Czy to jest jakaś reguła, że głupie dyskotekówki i dresiary mają ładne, zadbane ciałka a inteligentne dziewczyny ZAWSZE maja nadwage? Bo szukam sobie w ten sposób (czaty) dziewczyny od jakiegoś czasu, no i porazka, WSZYSTKIE z którymi do tej pory gadałem tak wygladają, w zasadzie tak samo jest "w realu" z tą różnicą, że te szczupłe, ładne i inteligentne sa pozajmowane od 1 klasy liceum... No i stad moje pytanie - dlaczego inteligentne dziewczyny zachowuja się tak... głupio? Czy myślą,. że przyciągna faceta samą osobowością i nie musza w takim razie dbać o wygląd? Prosze o wypowiedzi...

Gość ale masz problemy
chłopie :P widać, żeś pasztet! :P

od kiedy nadwaga wiaze sie z dbaniem o wyglad?? czemu wogole tak krytykujesz te dziewczyny... tobie widac tez czegos brakuje skoro na czatach szukasz milosci:(

Gość najwyraźniej nie sa az
tak inteligentne, żeby to pojąć

Gość wszawica
Właśnie , że wcale tak nie jest w realu ! To się tylko wydaje , że wszystkie ładne dziewczyny mają chłoaków. Miałam mnóstwo koleżanek na studiach , śliczne dziewczyny , inteligentne - no i szczupłe , a same były w większości. Facetom trochę inwencji brakuje :P Więcej odwagi

Gość wszawica
same były w większości - miałam na myśli , że większość z nich nie miała facetów trochę mi się niezręcznie napisało ;)

Gość Ola_24
Co to za bzdury? Czy uwazasz, ze te z nadwaga sa zaniedbane? A moze nie moga schudnac, moze sa na cos chore? Czy nie pomyslales o tym, panie inteligencie, ze nadwaga moze sie brac z czegos innego niz pochlanianie duzych ilosci jedzenia?

Gość wszawica
A ta reguła , że inteligentne dziewczyny na czacie są puszyste , to raczej w drugą stronę - grubsze dziewczyny wstydząsię swojej tuszy , więc obawiająsię teżodrzucenia ze strony chłopaków. Wobec tego nie flirtująz nimi , bo boją się , że zostanąwyśmiane. Ale też tego kontaktu potrzebują , więc wchodząna czata , bo tam nikt nie widzi , że są przy kości i docenia inne walory. A dlaczego tak jest , że są przy kości ? Sama miałam kiedyślekką nadwagę i u mnie brało sięto chyba stąd , że wydawałam sięsobie nieatrakcyjna , bo mimo poczucia humoru i innych takich zatykało mnie w towarzystwie chłopaków , sztywaniałam po prostu - więc wydawało mi się , że jużi tak nie mam szans , do tego nie jestem jakaśpiękna (typowe myśli nastolatki) i w ogóle wszystko jedno. Wydawało mi się , że i tak nie mam szans być ładna i atrakcyjna,więc chociaż z jedzenia będę mieć przyjemność

Gość intelygentny_20
do Ola_24 - nadwaga to TYLKO i WYŁĄCZNIE zaniedbanie... Zgoda, mozę jakistam drobny procent to choroby (nie znam siena tym , ale chyba ze dwie, tzry powoduja nadwage) a reszta to lenistwo i obżarstwo... Ja osobiscie nie znam ANI JEDNEJ osoby, która by sięprawidłowo odżywiała, ćwiczyła i byłą gruba... No chyba, ze należysz do osób, które otyłość zaliczają do chorób :) do kffiatuszek >od kiedy nadwaga wiaze sie z dbaniem o wyglad?? A od kiedy nie? Szczupła sylwetka to chyba podstawa dobrego wygladu...

intelygentny ... a dlaczego nie wyruszysz na podboj na dyskoteke? gdzie twoj instynkt mysliwski ? chcesz antylopy przez internet lapac?

Gość nie inteligentna
nie ma to, madry sie odezwal... Szczupli zyja dluzej i sa zdrowsi... ale wcale nie wygladaja zawsze na takich szczesliwych :) Sa tacy piekni? Ale dla kogo... kazdy ma inna definicje piekna i dzieki Bogu! A tu wyzej dobrze powiedziane: antylopy nie ustrzelisz przez internet bracie :P Zostaw te inteligentne i grube dla tych co docenia cos wiecej niz przemijajaca urode... oj ty tez kiedys bedziesz stary i zuzyty i nikt cie nie zechce ;) I prawie juz widze ten oblesny piwny brzuszek jaki sobie za niedlugo sprawisz jak kazdy rozlazly facio. Kazdy ktory tak krytykuje kobiety - jak to one nie chca sie wziac za siebie :) Kto wie, moze jestes wyjatkiem...

Gość pała
jedna , a może one chca być przy tuszy i nie musza sie dla jakieos palanta odchudzać spadaj na dyske to taka wysuszona pinda nawet na ciebie nie spojrzy

Gość Ja jestem
Ładna, inteligentna, mam ciekawe zainteresowania... i wiesz co?? Jak przeisadywałam na czatach, to też miałam nadwagę... ale teraz jestem szczuplutka (55kg/170cm) i... omijam chat roomy szerokim łukiem :D Jak mam ochotę z kimś porozmawiać, poflirtować czy po prostu z kimś pobyć- zwyczjanie wychodzę z domu :D:D

Gość nie koachany świat
do inteligentny 20 -i tu sie mylisz, kochany...nadwaga w wielu przypadkach wiąże sie z chorobą...np. jeśli masz coś z tarczyca lub nerkami..często też ma coś wspólnego z dziedzicznością......A otyłość, nie nadwagę, lekarze już nazywaja chorobą...w końcu leczy sie ją różnymi metodami...również operacyjnymi...(a operacji chyba nikt nie wykonuje na zdrowym ciele,prawda?) Dlaczego inteligentne dziewczyny są mniej zadbane...Może dlatego, ze nie mają tyle czasu co dresiary lub słodkie barbie na łażenie do kosmetyczek, na fitness, do solarium...poniewaz się uczą albo rozwijają swoje pasje... Oszem powinny o siebie zadbac, ale ty nawet nie wiesz ile to wymaga wysiłku, energii... a zresztą jeśli szukasz inteligentnej i pięknej to musisz się liczyc albo z tym, ze nie wszystko zdobędzie się na raz..albo, ze musisz isc sam ze soba na kompromis...wybireaj-wolisz piękną i głupia, czy inteligentna i przy kości...(zaznaczam, ze z głupota raczej nic się nie da zrobic, a sylwetke można wypracować...) Moze taka niedocenoina puszysta dziewczyna, gdyby ktos się nią zainteresował, poczułaby sie doceniona i nabrała sił, zebywziąć się do roboty nad sobą...a moze ty byś się przyczynił do jej zewnętrznej przemiany...w końcu razem moglibyście chodzić an siłownie, na tańce... Prawdopodobnie zaraz ktoś napisze, ze jestem gruba i dlatego tak bronie tych dziewczyn... Macie racje...jeszcze tej wiosny wa zyłam ok.90 kg, teraz 68 i wiem, ze to nadal zadużo...Pracuje nad soba ale jest ciężko, poniewaz przez szkołe nie mam czasu na sport a organizm osłabiony dieta domaga sie energii... I co? Jestem sama! Dlaczego? Bo może lepiej by było gdybym przestała sie uczyc, leciała na samych dwójach, ale za to miała tipsy, jędrne posladki i ciałko z solarium... jeszcze jedno-czasami dziewczyny przez to, ze są samotne z powodu nadwagi, doprowadzają się do anoreksji....Podkreslam 'czasami' gdyz na nia tak naprawde wpływa wiele czynników, a ten jest jednym z nich

Gość głowa do góry
Znowu z niczego nawiązała się ostra dyskusja, a przecież autor tylko wyraził Swoje zdanie. Ja uważam, że na czacie większość facetów to zboczeńcy myślący tylko o sexie, wszystko to mam potwierdzone wieloma godzinami spędzonymi na czacie. Z góry zaznaczam, że nie siedziałam w pokoju "sex". Po tym czasie moja opinia o mężczyznach jest naprawdę fatalna, nawet jeśli ktoś był w porządku, to po 15-nastu minutach pytał mnie o moje upodobania. Oczywiście ze zdjęciami to samo, ci przystojniejsi faceci, zazwyczaj byli osłami którzy nie potrafili odpowiedzieć na żadne pytanie, prócz tego z dzoedziny sexu. I na odwrót facet, który wydawał się miły i sympatyczny z początku, na zdjęcie wyglądał jak skrzyżowanie Frankensteina z lodówką turystyczną:P Jeśli chodzi o sam czat, nie polecam Ci szukania właśnie tam miłości swego życia, chyba, że jesteś bardzo brzydki i masz poważne kompleksy. Uwierz, że inteligencja czasem idzie w parze z urodą. U mnie na uczelni większość dziewczyn ma urodę modelki a intelekt Einsteina, ale one z przysłowiowego braku czasu po prostu nie mają czasu na to by siedzieć na czacie.

Gość zycha
a po cholere mam brac sie za siebie? mi tam dobrze!!!!!!!!:)

Czasem dziewczynie z nadwagą potrzeba kogoś,kto pokocha ją za to jaka jest...a nie za to jak wygląda.Ja moją miłość znalazłam właśnie na czacie...i tu jedna wypowiedź jest bardzo prawdziwa...nie szukałam nikogo,ale wchodziłam tam bo miałam masę kompleksów...właśnie z powodu otyłości...ważyłam ponad 100 kg przy wzroście 170cm:/Miałam masę znajomych,byłam(i jestem) dziewczyną,która lubi i potrafi się bawić.I poznałam Pawła...na czacie...dla niego ważne było to jaka jestem...inteligentna,wesoła itd...Zakochałam się i...schudłam...narazie około 30 kg :) Wmawiałam sobie,że odchudzam się dla niego...ale teraz wiem,że robiłam to dla siebie...byłam szczęśliwie zakochana i...chciałam być szczęśliwa sama ze sobą :) A moje słonko nie zauważyło,że chudnę...stwierdził tylko,że \"troszkę inaczej się mnie obejmuje\" :)) A jeśli chodzi o znajomości czatowe...najgorsze jest to,że można poznać i zakochać się w kimś,kto mieszka daleko...mnie z moim słonkiem dzieliło prawie 200 km.Teraz mieszkamy razem i jest cudownie...a ja wciąż chudne...teraz wiem,że dla siebie:)) I wiem jeszcze jedno...otyłe dziewczyny,nawet jeśli na pozór są uśmiechnięte...bardz często mają wiele smutku w sercu.Właśnie przez takich kretynów jak założyciel tego topiku:/Dziewczyna inteligentna,wesoła,dobrze się z nią rozmawia ale...won bo jesteś za gruba.Ja teraz tego nie słysze od ludzi(zwłaszcza facetów ale nie tylko) ale wiem jak to bardzo rani i boli...Ja miałam szczęście...zazwyczaj trafiałam na ludzi,którzy potrafili docenić mnie...nie moje ciało...a z nadwagą po prostu źle się czułam.Żeby zeszczupleć potrzebowałam psychicznej motywacji...bo jeśli chodzi o ruch i sprawność fizyczną nawet ważąc ponad 100 kg byłam lepsza od moich chudych leniwych koleżanek;) Wszystkim dziewczyną z nadwagą życzę tej motywacji,bo ona jest chyba naważniejsza:) A ja jeszcze parę kilo \"dochudnę\" by czuć się zupełnie ok:))