Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaffe

W jakim wieku zacząć stosować krem przeciwzmarszkowy...

Polecane posty

zeby w wieku 40 lat wygladac na mniej... Znam (z widzenia) taka kobietke, ktora ma juz ponad 40 lat nawet, a wyglada super... nie potrafie ocenic na ile lat wyglada, ale na pewno mniej niz ma... Jak tego dokonac..? KIedy zacząc stosowac kremy z Q10 i takie tam? 20 lat? 25? pozniej? Nie wiem, wiec pytam... Marzy mi sie tak wygladac...

Gość jak najwcześniej
ale pamiętaj, ze najdroższe kremy nic nie dadzą, jeśli codziennie na dzień nie bedziesz używać kremu z dobrym filtrem

Gość Fajna_babka
a czy te kremy faktycznie dzialaja...czy przypadkiem nie starzejemy sie tak samo po nich jak po zwyklym nawilzajacym...

Gość nie nie
zaczynasz ich używać wtedy, gdy pojawiają się pierwsze zmarszczki - nigdy wcześniej.

pierwsze zmarszki... ale jak duze maja byc...? mam 20 lat.. i jakiejs zmarszczki na czole sie dopatrze jak sie dokladnie przyjrze dokladnie... ale czy to nie za wczesnie? krem z filtrem to mi chyba nic nie da.... skoro w lecie ide na plaze.... okazyjnie do solarium....

zdublowalo mi sie \'dokladnie\' :P w zadadzie nie robie zadnego makijazu, pudru itp. nie uzywam bo nie potrafie, nie moge dopasowac koloru, a wszystkie ktorych probowalam dawaly uczucie, ze moja skora nie oddycha i natychmiast zmywalam... to chyba dobrze, dla cery, ze nie zanieczyszczam jej kosmetykami tego typu...

Gość jak najwcześniej
zmarszczki usuwa się zabiegowo u lekarza. kremy zapobiegają powstawaniu zmarszczek (szczególnie kremy z filtrem). nie ma na co czekać.

a jaki krem z filtrem masz na mysli? taki jak do opalania? czy jakis specjalny? czy kremy przeciwzmarszczkowe maja taki filtr? kompletnie sie na tym nie znam...

Gość Stokrotka35
Jak najwcześniej. Lepiej zapobiegać niż "leczyć" :) Ja używam tylko markowych kremów przeciwzmarszczkowych, ostatnio seria Myokine, i jestem zadowolona z efektów ich działania. Ale to wszystko zależy od tego, ile masz lat... to jest seria dla kobiet w wieku 35-45 lat, ale są jeszcze inne dobre kremy tego producenta.

Kaffe, tak, kremy z serii przeciwsłonecznych, im wyższy filtr, tym lepiej. porządne filtry znajdziesz w ofercie firm gł. aptecznych - Avene, Bioderma, La Roche Posay, SVR, Vichy, Iwostin Solecrin.