Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fluorescent

seks przed slubem

Polecane posty

Gość fluorescent

jakie jest wasze zdanie, czy ludzie powinni decydowac sie na wspolzycie przed slubem?

Gość ksionc
NIE !!!!

A jesli po slubie okaze sie, ze twoj maz ma zaburzenia w sferze seksualnej? a moze nie lubi seksu? tez nie?

Gość Mika z daleka
milion było takich dyskusji tutaj..ale ja się nie wypowiadałam, to się teraz wypowiem... :) Nie ma jednoznacznej odpowiedzi, wszystko zależy przede wszystkim od: - ludzi - jeżeli jedna z osób jest za zachowaniem "nietykalności" do nocy poślubnej to druga osoba powinna to uszanować i koniec dyskusji. A moja opinia? Dla mnie seks to uzupełnienie miłości, nie wyobrażam sobie bym mogła z tym czekać do ślubu, bo to coś pięnego. I wcale nie chodzi mi tylko o sprawdzenie się, czy pasujemy do siebie w łóżku, nie nie..nie o to mi chodzi, ale to takie miłe, przełamanie tych ostatnich barier intymności z ukochaną osobą.

Mika, jesli przy przelamywaniu barier okazaloby sie,ze zupelnie do siebie nie pasujecie pod wzgledem seksualnym, czy milosc wytrzymalaby taka BARIERE?

Gość ale...
patrząc z drugiej strony - wstrzemięźliwość przed ślubem, po okazuje się kompletne niedopasowanie, i co wtedy? rozwód? czy trwanie w takim związku i czekanie na co?frustracje?kogos kto zadowoli? chyba lepszy by byl seks przed slubem. ale zgadzam się z Mika, to dopełnienie miłości i oddanie całkowite.

Gość Mika z daleka
wiesz...trudno mi powiedzieć, ale uważam, że jeśli dwójka ludzi kocha się tak serio serio, a coś w łóżku nie gra, to da się to dograć. Jeśli nie ma wstydu przed rozmowami, próbami, to to nie jest możliwe, żeby się nie dało dograć!!! Wiesz, obecnie jestem z partnerem dosyć "nieśmiałym" w te sprawy, kilka lat temu byłam z tajfunem łóżkowym, z którym świetnie się zgraliśmy (był moim pierwszym facetem). I dzisiaj z tym obecnym nie mam jakiś problemów, że ma inny styl, na razie to wszystko bardzo spokojne, ale uwżam, że się dogramy, rozkręcimy..nic a nic mi to nie przeszkadza, choć na pewno mam ostrzejszy temperament ;-)...... póki są uczucia, to na pewno nie przeszkadza mi to.

Jest jeszcze jedno \"a jesli..\" a jesli przed slubem okaze sie brak dopasowania to znow proba z nastepnym, i nastepnym? Czy to juz rozwiazlosc czy jeszcze nie?

Gość Mika z daleka
nie wiem czy to rozwiązłość, ale na pewno jakiś problem na tle seksualności swojej.... skoro nie można się z nimim zgrać, to jakis problem tej osoby.

Mika, \"technicznie\" mozna sie dograc, lecz czestotliwosc? jesli jedna strona potrzebuje czesciej niz druga?

Gość Mika z daleka
to róznia temperamentów..... potrzeb.... trudno też mi się wypowiedzieć, jak kogoś kocham to mogłabym codziennie :-) a jeśli ktoś nie chce, albo mu wystarczy raz na miesiąc (mówię o młodych i dojrzałych osobach) to chyba ma jakieś zahamowania.... a jaki masz problem fluorescent??

Gość Przed slubem sex NIE
Przed ślubem petting, a po ślubie potem jak znalazł :-D

Gość gość
w worku kota na cale zycie nie mam zamiaru kupowac

Gość gość
jeśli masie pewne braki w seksie czy ułomności typu impotencja itp. to się po prostu mówi wystarczy zwykła szczerość i uczciwość czyli podstawy związku.

Gość gość
dokładnie, wg mnie seks po slubie, a jesli jest sie szczerym to o wszystkich potrzebach oczekiwaniach wymaganiach mozna powiedziec sobie na wzajem i wtedy wiadomo o co chodzi mysli ze brak tej podstawoej zasady jest przyczyna rozpadu wszystkich malzenstw jest ze czynnikiem decydujacym na starcie ze dana para sie rozejdzie wg mnie po posilku glownym przychodzi deser, ale wiekszosc ludzi lubi odwrotna kolejność,

Gość gość
Hoser zastąpi Michalika ...powód jest prosty,Michalik okazało się ......jednak był obrzezany :(