Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość on ryba

Najgorzej urodzić sie Rybą , romantykiem-melancholikiem...

Polecane posty

Gość Reaktor
Prawda jest taka że tylko odmalowane głupie przysłowiowe blondynki lecą na takich chłopaków jakich opisałeś, mądre inteligentne i naprawdę niesamowicie interesujące kobiety lecą właśnie na takie rybki.. pozdrowienie z więzienia :D cela nr 13 pierwsza w lewo za zakrętem w prawo przed wejściem

Gość Delfin 3
Prawda to. "Ryby" nie omamisz pięknymi słówkami. Mimo całej otoczki romantyzmu jaka ich otacza, relistycznie stapaja po ziemi, potrafią wyczuć fałsz i obłudę. Ryby bardzo lubią stawiać sprawy jasno, bez owijania w bawełnę, a już najbardziej nie lubią ludzi z pseudo-romantyczną duszą, którym nie wiadomo o co chodzi, którzy niejasno postepują. Mimo całej swojej życiowej mądrości, Ryby nie zawsze dobrze na tym wychodzą. Gubi ich altruizm.

Gość ja znam 3 rybki
jeden jest moim ukochanym mężczyzną, drugi jest chłopakiem mojej przyjaciólki a trzecia rybka to jest brat rodzony tej przyjaciółki..powiem że wszyscy są bardzo spokojni, nie lubia u kobiet wulgaryzmów, palenia, picia , zachowywania się jak panienki pokroju latarnianego.......wolą spędzać czas w domu nić na dyskotekach....... a co najlepsze nigdy nie widziałam bardziej spokojnych mężczyzn, tzn. bez podnoszenia głosu, bez krzyków zawsze opanowani......a jeśli o kobiety chodzi to wulgarne kobiety nie maja szans, jak równiez bezczelne i zakłamane i takie ktore robią z siebie widowisko w miejscach publicznych, moj facet miał przede mna taka i ja zostawił..przez 3 lata szukał ideału aż w końcu spotkał mnie:)

nie mysleliscie moze o introwertyźmie??? moze to nie przez ten znak zodiaku wam nie wychodzi z płcią przeciwną, znam ludzi, którzy są takimi \"bajerantami\" gadaja non stop, bryluja, zartuja, kazdy ich kocha za ich przebojowosc widac ich tylko na imprezach a oni są właśnie tez romantyczni, spokojni ktorzy marza o spokojnym kochajacym domu z dziecmi ktorzy przysylaja kwiaty i rozmaiwaja o sensie zycia. Mowie szczerze, znam takiego. i nie jest spod znaku ryb!!! to nie chodzi o znak, to tylko uogólnienie, zazwyczaj ryby maja powiedzmy taie cechy jak wrazliwosc, uczuciowosc, uduchowienie poswiecanie ise itd i ok, ale ma tez szereg innych cech jako czlowiek, jako osoba i odmienny charakter i sposob zachowywyania!!! mysle ze oprocz cech rybek autor jest introwertykiem, tzn. ceni bardziej zycie wewnetrze, duchowe, nie przepada za towarzystwem, za glosnymi imprezami, czesciej mozna go spotkac z ksiazka w reku niz gdizes na imprezie wsród znajomych, jest spokojny i cichy, i moze godzinami rozmawiac na glebokie tematy natomiast płytkie tematy go drażnią. Ekstrawertykow jest 75%, introwertyków tylko 25% jestesmy mniejszoscią (ja tez jestem introwertykiem) dlatego chodzi bledne przekonanie ze dziewczyny wola czy faceci ekstrawertyków, bo tacy ludzie są na nasze czasy ze tak powiem\"przystosowani\" w cenie sa cechy ekstrawertyka, dlatego tak ciezko w dzisiejszym swieie introwertykom,co nie znaczy ze sa gorsi!!!! trzeba to zaakaceptowac i pogodzic sie z tym i nie czekajacie na faceta/kobiete ze przyjda i odmienia wasz swiat, tylko wy mozecie ten swoj swiat odmienić, nikt inny! polecam ksiazke \"introwertyzm to zaleta\" Rybka.

Gość No no no...........
Do "Ja znam 3 rybki" - No no, gratuluję Ci, że Twój faceet po trzech latach szukania ideału, znalazł go w Tobie. Już myślałam, że ideałów na świecie nie ma. Ale z tego wynika, że Twój facet to ideał, skoro szukał też ideału aż go wreszcie znalazł. Czyli dobrały się dwa ideały!

Gość to miał byc komplement
czy żart, czyżby zabrzmiało to co napisałam śmiesznie? :)

Gość kolejna ryba
Zgodze sie z autorem topika, ze nam nie jest łatwo (ale komu jest).Jesteśmy zbyt uczuciowi jak na obecne czasy. Lubimy budowac sobie swój własny świat i się w nim zamykać. Tam po prostu czujemy sie dobrze. Prawda tez jest to, że w miłości oddajemy się cali. Potrafimy zatracic siebie dla ukochanej osoby, postepujemy zgodnie z tym co napisał A. Camus: "Gdy się zobaczyło tylko raz piękno szczęścia na twarzy ukochanej osoby, wiadomo już, że dla człowieka nie może być innego powołania, jak wzbudzanie tego światła na twarzach otaczających nas ludzi." Problem natomiast pojawia się gdy nie trafimy na odpowiednią osobę i zostajemy skrzywdzeni, swiat który sobie tak mozlolnie budowaliśmy ropada sie nagle na tysiące kawałków jak kryształ rzucony na podołge. Wiem jak to jest, bo znam to z autopsji. Cieszy mnie natomiast to, że są kobiety które szukają takich facetów jak my. Zaczynam wierzyć, że mimo tego co mnie spotkało i 27 latek na karku mam jakąś szanse na miłość i spotkanie tej jedynej. Tak więc szukam dalej do utraty tchu.:)) . Problem natomiast

Gość androem
A ja sie tutaj nie zgodze z Panami Rybami. Jestem rakiem (choć akurat nie uważamby znak zodiaku miał znaczenie), jestem romantykiem... I nigdy nie miałem problemów z kobietami... myśle że najzwyczajniej w świecie poszukujecie wsród nie tych kobiet co trzeba.....

Gość RYBA znad Odry.
ciekawie czytało sie niektóre wypowiedzi na temat ludzi spod znaku "RYBY". Myślę, że zakochani, obojętnie spod jakiego znaku sie wywodzą, zawsze stają się romantyczni. Skoro jest to topik o ludziach spod znaku "Ryby" to i ja jako "RYBA" chcę dorzucic kilka cech, które przypadają temu znakowi, a zatem: "RYBY" cechuje wyrozumiałośc, łagodnośc i dobroć, chociaż bywają od tej reguły odstępstwa. Urodzeni pod tym znakiem sa przekonani, że postępują zawsze rozsądnie i nigdy sie nie mylą, co nie jest prawdą. Doskonale umieją przystosować się do okoliczności. Potrafią również przewidywać bieg wydarzeń. Pomimo tych cech zdarzajaą sie im błędy, a czasem nawet popełniają głupstwa. Zawsze jednak potrafią wywikłać się z beznadziejnej - wydawałoby się - sytuacji, wobec której inni mogliby poczuć się bezsilni. Logika RYB może wydać sie innym pełna sprzeczności, jednak pozwala im ona osiągnąć w życiu dobrą pozycję. Ryby postepuja zgodnie z tym, co uważaja za słuszne, nawet jeśli budzi to wątpliwości innych. U&dzielanie Rybom rad jest zajęciem niewdzięcznym, nawet jeśli o radę proszą, albowiem i tak postąpia po swojemu. RYBY często nawet w małżeństwie czują się samotne. Ryby, jak mało kto, nie przywiązują wagi do spraw materialnych, bo przede wszystkim kieruja sie uczuciem. RYBY potrzebują miłości i spokoju, unikaja wszelkich konfrontacji. Pani Ryba - jest marzycielska, skromna. Mimo to kobiety Ryby są atrakcyjne i wobec mężczyzny uległe i spolegliwe. Jest idealna partnerką dla mężczyzny - dba o swojego mężczyzne, dzieci i dom. Pan RYBA - jest zazwyczaj nieśmiały, marzycielski. Stara sie nie komplikować życia sobie i innym., nie dąży do dominacji. Jest dobrym mężem i ojcem. W życiu radzi sobie nie najgorzej zwłaszcza kiedy, ma przy swoim boku odpowiednia partnerkę. do majatku dochodzą dzięki swej pracy i wysiłkom. Są zdecydowanie introwertykami. Tyle sposztrzeżeń nie tylko moich, ale i zasłyszanych od innych, którzy mieli do czynienia z Rybami.

Gość to jest troche inaczej...
Jak sie jest przystojniakiem to obojętne czy sie jest luzakiem czy romantykiem - dziewczyny i tak sie znajdą (to samo w przypadku dziewczyn, ładne obojętne jaki maja charakter znajdą facetów). Natomiast jeżeli ktoś jest w jakiś sposób nieatrakcyjny to jest mu dużo trudniej; fakt nieatrakcyjny luzak będzie miał wiecej przyjaciół i przyjaciółek także... ale nie koniecznie będzie pożądany jako mężczyzna z którym chce sie być, do którego chce sie przytulać. Co do astrologii - bzdura:classic_cool:

:-) Romantyzm:-) mhhh Kochani dbajcie o to co w waszych sercach prawdziwe o milosc marzenia romantyzm:-)czy towazne jakie jes spoleczenstwo ze podobno teraz czas na realizm przebojowosc kogo to obchodzi:-)coz piekniejszego od swiec muzyki od romantyzmy od tego co mowi inuicjia co spiewa serce:-) jesli romantycy to zadkosc tym bardzie czujcie sie wyjatkowi:-) dbajcie o swoje romantyczne dusze pozwolcie byc soba a spotkacie dusze podobna do was i wtedy stowrzycie swoj maly zakatek w swiecie:-) jesem raczkiem :-)interesuje sie astrologia i wiem jak bardzo gwiazdy wplywaja na nas:-)ale tak naprawde welka moc jest w nas samych:-) rybki moze nie potrafia dzialac na plaszczyznie ziemskiej ale potrafia kreowac maja wspaniala intuicjie :-) dlatego wykozystaj swa duchowa romantyczna sile:-) pozdrawiam:-)

Gość delfinkaa
Oj tak...Rybka byc w tych czasach nie jest latwo.Ja jestem ryba i moj maz tez.Naszym marzeniem jest zycie na "prawie"bezludnej wyspie,daleko od przyziemnych snobow goniacych do utraty tchu za pieniadzem,daleko od urzedow,polityki i tej calej obludy.My chcemy miec tylko nasz swiety spokoj,czas na nasza romantycznosc,ale w tych czasach to prawie niemozliwe.Mimo to nie dajemy sie.Przez moj introwertyzm stracilam przyjaciolke,bo nie potrafila zrozumiec,ze ja potrzebuje czasami poprostu pobyc sama.Jej znak to blizniak,wiec moje calkowite zaprzeczenie,ale wierzylam w ta przyjazn,bo niby tak rozne moglybysmy sie wspaniale uzupelniac,ale nie tedy droga.Teraz szukam bratnich dusz wsrod rybek ;)

Gość kolejna ryba
delfinkaa ma swietny pomysł. Może tutaj powinno powstać miejsce gdzie ryby poznawałyby osoby, które cenią ich "inność". Niech bedzie to taki lepszy swiat. Może zrodzą się z tego jakies przyjażnie a może cos wiecej, kto wie:))

Gość Ach ta Ryba
Czy Ryby są romantyczno-melancholiczne ? Chyba nie bardzo - to zależy od okoliczności. Jestem zodiakalną Rybą i wiem, że ludzie spod mojego znaku są przede wszystkim bardzo konkretni. dlatego ja lubię równiez ludzi konkretnych, konkretnie myślących i mówiących i konkretnie piszących. Często na forum wypowiadają się ludzie, że w ogóle trudno zrozumieć o co im chodzi. Mają chaos myślowy, używaja jakiś przenośni, metafor. Ja tego nie lubię. Jestem Rybą - myślę konkretnie, wypowiadam sie konkretnie i tak piszę. To nie znaczy, z nie jestem romantyczna - w milości tak bo cenię sobie tę otoczkę romantyzmu, liryczność, bo jakże byłoby jałowe życie, oparte tylko i wyłącznie na realizmie, tym bardziej, że dla Ryb liczy sie przede wszystkim uczucie, a tam gdzie jest uczucie to jest i romantyzm. I takie są właśnie Ryby - romantyczno-realistyczne.

Gość Ach ta Ryba
Kolejna Ryba 1 Swietny pomysł - załóżmy topik pt. Klub zodiakalnej Ryby ! Chyba zaraz założę.

Gość delfinkaa
kolejna rybo to swietny pomysl!Udowodnimy coniektorym,ze romantyczki i bledni rycerze nie wymarli!Pozdrawiam serdecznie i czekam na rozwoj wydarzen !pa!:)

Gość Elunia second
Wstąp do klubu zodiakalnych ryb!

Gość Ale nie wszyscy wiedza
..ze jest jeszcze drugi znak zodiaku, ktory oblicza sie z daty i godziny urodzin, dlatego czesto ludzie spod tego samego znaku bardzo sie roznia

Gość aga_umbria
ja jestem ryba i przekonalam sie ze zamiast marzyc lepiej jest realizowac to o czym sie marzy, nawet jesli nie jest latwo. moj mazto zodiakalny baran i choc wogole nie jest romantyczny to jest najlepszy pod sloncem. Praktyczny o co sie go porosi to zrobi, umie zadzialac, potrafi zapewnic stabilizacje i bezpieczenstwo. jak trzeba tez powie mile slowko ale nie gaworzy jakis romantycznych tekstow i dobrze bo zwykle u takich tylko na gaworzeniu sie konczy. Chlopacy, obudzcie sie zamiast plakac w wirtualny rekaw, wezcie sie za siebie i dzialajcie. pozdrawiam aga

jako ze jestem rybą z krwi i ości...to jestem przedewszystkim marzycielką która potrafi całe dnie bujac w chmurach...chociaż ostatnio tego jest mniej u mnie bo taką sytuacje wymusiło na mnie zycie...staram się być jeszcze bardziej konkretna i przewidująca... ryby mają silną intuicję i na której bardzo polegam i jak narazie nigdy mnie nie zawiodła:Ddzieki niej jakoś radze sobie w sytuacjach pod bramkowych...jestem też nieco nieśmiała i i bardzo wrażliwa co czasem mi przeszkadza normalnie funkcjonowac w dzisiejszym brutalnym, nastawionym na dążenie do sukcesu świecie.

Gość złota_rybeczka
a ja bym chciala znalezc taka rybke:) ja kogos takiego szukam :Dszukam:) oni sa niesamowici jak pozwola sie blizej poznac:) i nie mow ze rozmantyzm nie jest popularny:) pozdrawiam i glowa do gory

Gość Ryba znad Odry
Ciekawa ujestem, kto był tak bezczelny i wypowiedzi z topiku pt. " KLUB ZODIAKALNYCH RYB " przeniósł na ten topic ! To jest zwykłe CHAMSTWO ! Ja byłam założycielką tamtego topiku, a tutaj autor ON RYBA , z braku wpisów, przeniósł sporo wpisów z mojego topiku na ten. Bojkotujcie ten topik dla zasady, żeby chama usadzić !