Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

truuskaffka

TRAGEDIA KOBIET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość jestem wstrzasn
jestem wstrzasniety opisem Etna. W duzej mierze przypomina opis Waries Dirie. Przypomnialo mi sie wypowiedz kobiety somalijskiej na pytanie swojej corki dlaczego jej to zrobila tzn obrzezanie. Odpowiedz byla " bo jestes Somalijka" Czy kobiety somaliskie nie maja uczuc? Pytanie glupie ale jak pozwolic na to by mlody w noc poslubna roscinal nozem wejscie do pochwy. Prosze mi wybaczyc ale to zakrawa na zboczone seanse BDSM a nie wspolne zycie kochajacych sie ludzi

Gość eks-pert
czytałam książkę o obrzezaniu kobiet, autorka takie ma własnie doświadczenie- zdecydowała się swiatu o sobie opowiedziać, aby zqapobiec podobnym ekscesom. Nie pamiętam autorki :( szkoda

Gość eks-pert
o własnie moja poprzedniczka przytoczyła nazwisko - Waries Dirie

Gość jestemwstrza
Ksiazka Kwiat pustyni autorki Waris Dirie i Cathleen Miller Nie chodzi o to ze to inna kultura, niezrozumiala dla nas. Tak czy owak bol jest taki sam czy bialy czy czarny czy inny. Jak mozna zyc z kobieta ktora ciagle wyje z bolu jak nie na zewnatrz to w glebi duszy. To ze honorem Afrykanki jest nie pokazywac bolu jak jej dusza wyje i jeczy. Mam nadzieje ze nie wszyscy ludzie tam to wielbiciele BDSM.

Gość jejuuuuuuuuu
napiszcie, gdzie dokladnie jest ten artykuł, chyba chwilowo przyslepłam-nic tam nie znalazłam.

Gość jestemwstrzasn
Do pani Etna. Z calym szacunkiem dla pani i kobiet afrykanskich, chcialby wiedziec jak wyglada tam rodzina. Relacje miedzy kobieta a mezczyzna. Jestem zonaty juz wiele i wiem jak moze byc bolesny dla kobiety okres. Czy maz nie widzi ze jego ukochana bliska osoba cierpi z bolu. Przeciez radosci z seksu i kochania nie ma ani kobieta ani mezczyzna. Moze dlatego jest tam tyle wojen i nienawisci ze nie ma miedzy kobieta i mezczyzna tego co dal Stworca by cieszyc sie zyciem.

Nawet nie mogę sobie wyobrazić tego bólu. Dziewczynka gdzieś na końcu świata wrzeszczy z bólu, a nikt nie może jej pomóc.

Gość chyba mylicie fakty
w BDSM nie ma mowy o obrzezaniu :O