Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krolowa sniegu

Po jakim czasie powinno sie podjac decyzje o slubie?

Polecane posty

Gość krolowa sniegu

Po jaki czasie bycia w zwiazku powinno sie podjac decyzje o slubie?Mowie tu o zwiazku, w ktorym warunki do podjecia decyzji o wpsolnym zyciu sa w maire mozliwe (mozliwocs wynajceia domku, 1 osoba szukajca pracy, druga pracujaca)

po takim, kidy obydwoje stwierdzicie ze chcecie z soba spedzic reszte zycia. nic innego nie ma wowczas znaczenia. a co, chcesz sie hajtac? gratulacje, tez bym chciala.....

Gość po dlugim
a ile Wy jestescie razem?

Gość krolowa sniegu
hmmm...prawie 4 lata. Nie nie zamierzam brac slubu, chociaz tez bym chciala

Gość Judy_tka
Oboje musza to czuć. A co nagle to po diable. Ale nie wolno uciekac ani zabijac uczuc:) Tylko tulic je do siebie, aby wzrastały:)

Gość m jak monika
8 m-cy :)

Gość to ich jest dwóch
10 lat

My jesteśmy ponad 7 lat razem i teraz myślę sobie, że trzeba było podjąc decyzję jakieś 3 lata temu, tyle że wtedy byliśmy w połowie studiów, żadne z nas nie pracowało...a teraz, teraz czekam, aż mojego Miśka przestanie przerażac wizja małżeństwa :D

Gość Judy_tka
Moi znajomi po 3 po 2,5 ale ozenek po 1,5 to według mnie moze byc za bardzo pospieszny;) trzeba nacieszyc sie soba i jak ozenek to z miłosci, ktora rzme whodowlismy;)

Gość do trzech lat
pozniej zwiazek jest przechdzony

Trudno powiedziec,bo to jest indywidualna sprawa kazdego z nas.Ale patrzec na swoj przyklad stwierdzam,ze nie ma co za dlugo zwlekac.Ja jestem z moim Lukaszem 5 lat.Niedawno sie zareczylismy i w przyszlym roku chcemy wziac slub.Ale ostatnio zaobserwowalam,ze Lukaszowi nie spieszy sie do zalatwiania czegokolwiek.Jakby sie bal,czy cos.My czekalismy ze slubem,bo ja studiowalam w innym miescie.Ale wiem,ze kiedys tego bardziej chcielismy i gdybysmy sie wtedy pobrali, szybciej by nam to wszystko szlo:):):):) Ale roznie to w zyciu bywa.Chyba po prostu oboje musza tego pragnac:):):)

Gość jesteśmy ze sobą rok
decyzja zapadła po miesiącu bycia, potem 2 miesiace póżniej były oświadczyny, a we wrześniu w 1 rocznicę ślub, tyle tylko,że mamy po 30

A ja w ogóle nie zamierzam brać ślubu. Jesteśmy razem półtora roku (oboje grubo po trzydziestce) i jakoś nam sie nie śpieszy.

Gość milvaa
tez tak zdaje mi sie, ze po 2 lub 3 latach, mozna sie juz zareczyc. To dosc czasu, zeby poznac siebie. Potem jest juz chyba troche za pozno... ja jestem z moim facetem prawie 5 lat i o slubie jakos przestalismy gadac... raczej na odwrot..

Gość kum kuma kum
my zareczylismy sie po niespelna poltora roku znajomosci, slub za rok. Jestesmy zwolennikami dluzszego narzeczenstwa, razem bedzie trwalo troche ponad dwa lata. I to jest chyba dobry pomysl - deklaracja nie po latach, ale wtedy, kiedy juz wiesz, ze to Ta osoba. A z samym slubem nie trzeba sie tak spieszyc, to juz znacznie powazniejsza decyzja.

Gość gość
Może powiem o swoich znajomych, jedna koleżanka po roku związku się zaręczyła i ślub mają za rok. Druga koleżanka zaręczyła się po 2 latach związku, jeszcze inna po roku była już mężatką bo wpadli, a że się kochali to i ślub wzięli. Generalnie zauważyłam, że po 2-3 latach związku to jest optymalny czas na zaręczyny i sama też mojemu mówię, że chciałabym, żeby mi się oświadczył po 3 latach :P Związki dłuższe, 5-8 letnie, bez pierścionka z moich obserwacji się rozpadają. Chyba im dłużej się czeka, tym bardziej się nie chce :P