Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jennny

Pilnie prosze o rade!!

Polecane posty

Zmieniłam sobie tabletki z Microgynonu na Yasmine ale nie w tym rzecz.Mieszkam w Anglii i bedą u lekarza nic specjalnie mi nie mowił o zmianie.Gdy skonczył mi sie okres miałam 7-dniowa przerw i normalnie zaczełam brać Yasmine w osmy dzien(tak jak bym nie zmieniła tabletek) A niedawno gdzies przeczytałam ze nalezy w pierwszy dzon krwawienia wziąc kolejną nową tabletkę...I teraz jestem w kropce.Czy biorąc jakgdyby nigdy nic nową tabletkę jestem zabezbieczona czy nie,Czy powinnambył wziąc w pierwszym dniu krawawienia i jesli tak to co teraz mam zrobic???

cześć!nie martw się wszystkojest w porządku,moja gin przy zmianie kazała robić mi tak samo,pozdrawiam

Gość k.k.l
teraz musisz sprawdzic ktore tabletki maja mniejsza a ktore większą ilość hormonów, jesli zmienilam z wiekszej na mniejsza dawke hormonów powinnas dodatkowo sie zabezpieczac chyba sama rozumiesz dlaczego?!

bzdura, ja zmieniałam kilkakrotnie i lekarz nigdy nie kazał w pierwszy dzien krwawienia w koncu pdczas 7 dniowej przerwy zabezpieczają nas \"stare\" tabletki a od 1 wziętej \"nowej\" zabezpieczają te drugie. obydwa wyjscia są dobre ja praktykuje to drugie wiec koleżanko spij spokojnie!

Gość k.k.l
to dziwnego masz lekarza pomysl logicznie,jesli zmieniasz z mocniejszych na słabsze to zamin organizm sie przyzwyczai musi minąc troche czasu

Gość HISZPANECZKA
to wlasnie tabletki Yasmine sa tymi ktora zabezpieczaja lepiej i sa silniejsze. Dokladnie przeczytaj na http://www.yasmin.pl/zalecenia.html. Ja wlasnie z tej strony dowiedzialam sie ze trzeba wziac pierwsza pigulke po 7 dniach przerwy od ostatniego opakowania. Pozdrawiam :)