Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniczka........

jestem załamana

Polecane posty

Gość moniczka........

jestem w 9 miesiącu ciąży, ciąża przebiegała bez zakłóceń aż do wczoraj kiedy byłam na usg. Otóż moja dzidzia ma w główce poszerzenie płatu tylnego komory 12mm, kiedy lekarz mi to powiedział to myślałam że umre. Powiedział że to może się wchłonąć i że dzidzia będzie zdrowa ale bywa również tak że to się nie wchłania i dzidzia może być chora na wodogłowie BOŻE mam nadzieje żę będzie wszystko w porządku, siedze i cały czas płacze dlaczego to spotkało to moją kruszynkę tak bezbronną, modlę sie żeby to się wchłonęło żeby moja dzidzia była zdrowa. CZy któraś z was miała podobną sytuację i wszystko się jakoś ułożyło, proszę pomóżcie, pocieszcie.

Gość tylko spokojnie
po pierwsze nie denerwuj się, wszystko będzie dobrze, na pewno się wchłonie. Myśl o tym, że urodzisz zdrowe i piękne dziecko a wtedy na pewno to się zdarzy. Rozmawiaj z nim, wyobrażaj sobie, ze wszystko jest w porządku trzymam kciuki

Musisz wierzyć, że będzie dobrze!!!!! Nie możesz się teraz załamć!!!! Nie poddawaj się jeszcze nie wszystko przesądzone. Myślę, że dobrze robisz modląc się :) Nie mysl o tym, nie dopuzczej złych myśli. Nie ma co martwiś się na zaspas to może tylko zaszkodzić. Będzie dobrze :)

najważniejsze pozytywnie myślec :) wierz mi ze maluszki szybko wychodzą z chorób, sa silne i pełne zycia optymizmu Ty tez taka bądz, twoje nwery udzielaja sie dziecku-a to niezdrowe wiem łatwo sie mówi, poczytaj gazete, ksiązke włacz sobie jakis dobry film, odpoczywaj i mysl ze bedzie dobrze www.psyche-soma.com

Gość moniczka........
Dzięki za słowa otuchy ja cały czas mam nadzieję że będzie wszystko ok za tydzień mam kolejne usg i wtedy się okaże czy to się poszzerza czy wchłania, to będzie najcięższy tydzień w moim życiu, bardzo się boję, jak tylko pomyślę że dzidzia może być chora to płacze jestem załąmana. Moj mąż wierzy że wszystko się ułoży żę to się wchłonie i że nasze maleństwo będzie zdrowiutkie, ja się modlę proszę Boga o to aby sprawił by nasza kruszynka się urodziła zdrowa. Mam cały czas nadzieję, ale bywa i tak że nie chce mi się żyć, nie mam na nic ochoty ale wiem że to mi nie pomoże

nie wiem co Ci napisać , mam tylko nadzieje że wszystko będzie dobrze, życzę Ci tego bardzo papa

Gość Frotka_100
Witaj Kochana... Wiem co przezywasz..ja równiez jestem w 9 miesiacu i za kilka tygodni rodze... modle sie aby córeczka była zdrowa...chciałam Ci powiedziec ze moja przyjaciółka miała robione usg i na tym usg wyszło , ze jej córeczka ma powiekszona głowke i ze bedzie miała wodogłowie .... lekarz sie pomylił i zle odczytał obraz.... dziecko jest zdrowe i sliczne ( moze pójdz do innego lekarza , wiesz ze oni czasami to istne nieuki) wiem ze bedzie dobrze i ze napewno Twoje dzidzia bedzie zdrowa... całuski i trzymaj sie....

Gość ahduerjjmswdqp
poszerzenie komór mózgu do 12mm to jeszcze nie wodogłowie....Pamiętaj ,że USG w pewnym stopniu zafałszowuje obraz.Poza tym rzadko zdarza się ,aby przez całą ciążę nie było wodogłowia ,a zaczęło ono narastać dopiero w 9 tym msc ciązy.Pozdrawiam ,myślę ,że wszystko będzie dobrze.

Gość moniczka........
Głęboko wierzę że wszystko będzie dobrze, przed chwilo dzwoniła teściowa i mówiła że skonsultowała się z lekarzem ginekologiem i on stwierdził że to nie oznacza że dziecko będzie chore że nie należy się przejmować, że tylko 3% takich przypadków występuje, zamierzam iść do innego lekarza i zobaczę co on mi powie trochę się uspokoiłam, popwiedział że to się powinno wchłonić. Bardzo kocham swoją kruszynkę chę wierzyć że wsxzystko się ułoży, muszę myśleć wierzyć że dzidzia będzie zdrowiutka muszę!!! Dziękujęza słowa otuchy bardzo z całego serca

Gość kum kuma kum
moniczka - trzymam za Was kciuki! Myslmy pozytywnie, oby wszystko skonczylo sie dobrze!!

Gość Marta7
Wiesz, myśle ze powinnaś koniecznie skonsultowac to z innym lekarzem, jestem pielęgniarka i pracuję z chorymi dziecmi, i wiem jakie pomyłki maja miejsce...Napewno wszystko będzie ok,trzymam kciuki.

Gość otóż to
ktoś ci dobrze poradził sprawdź diagnozę u innych lekarzy

Moniczka nic sie nie martw musisz tylko wierzyc ze wszystko dobrze i bedzie wszytsko dobrze i urodzisz zdrowa i sliczna dzidzie. Tylko prosze nie denerwuj sie bo to nie jest dobre ani dla Ciebie ani tym bardziej dla dzidziusia. Powiem Ci tak ja tez chodzialm przez 9 miesiecy do lekarza i praktycznie co miesiac mialam robione usg i bylo wszytsko w porzadku dzidzia zdrowa. Poszlam do szpitala i dzien przed porodem(poszlam w 38 tygodniu z powodu wysokiego cisnienia i wtedy tez urodzilam) lekarz robiacy mi usg powiedzial mi ze nie jest w stanie okreslic struktur plodu bo sa niewidoczne. Namwet nie wiesz co ja wtedy czulam myslalam ze zemdleje. A tu co na drugi dzien urodzilam sliczna zdrowa coreczke ktora teraz ma pol roczku i jest moim najwiekszym Skarbem. Jesli mialas robione juz wczesniej usg a na pewno mialas to jz ugs okolo 20 tygodnia jest w stanie wykryc wady plodu m.in. wodoglowie takze glowa do gory wszytsko bedzie dobrze. Jak mozesz to skonsultuj sie z innym lekarzem. Pozdrawiam i duzo zdrowka zycze dla Ciebie i Dzidzi

Gość dagdale
kochanie nie załamuj się

Gość moniczka........
Dziękuję za słowa otuchy bardzo mi pomogły, jestście kochani. Martwi mnie jednak to trochę chociaż może się nie sprawdzi, mojej koleżance śniło się że moja dzidzia będzie chora właśnie na ........ aż nie mogę tego pisać myślć mówić o tym, mam nadzieję że jej sen się nie sprawdzi. Teraz troszkę mi odeszło, staram się myśleć pozytywnie bo to mi napewno pomoże, dotykam swojebo brzusia i mówie do mojego maleństwa żeby się nie poddawało żeby to mu się wchłonęło, tak bardzo je kocham.

Gość monia_1973
ten sen to dobry znak!!! bedzie właśnie wprost przeciwnie urodzisz zdrową dzidzie. Trzymam kciuki.

Gość moniczka........
Jutro jadę do lekarza specjalisty który zajmuje się takimi sprawami mam nadzieję że on powie że jest wszystko w porządku, wierzę że urodzę zdrową dzidzię, wolała bym żeby to mi się coś stało niż mojemu maleństwu. Głęboko wierzęże to w główce się wchłonie i dzidzia moje kochana będzie zdrowa. Ale nie mogę przestać myśleć o tym, mam nadziejęże BÓG mnie wysłucha.

Gość kocvhaniutka
soory ale się zapytam i jaki stan twojego dziecka

Gość milisoma
jestem z tobą:) i bardzo ci współczuję;) trzymaj się

Gość Frotka_100
Witaj... Czy już byłaś u lekarza? Napisz co słychać? Jak Twoja dzidzia? Napewno jest już wszystko w porzadku ..prawda? Poazdrawiam...

Gość moniczka........
byłam u lekarza specjalisty i on mi powiedział że moja dzidzia będzie prawdopodobnie zdrowa, zbadał moje maleństwo i powiedział żebym się nie przejmowała, jeżli nie było takich chorób w rodzinie, ale ja nadal się martwię, ale w głębi duszy myśle że moja kruszynka będzie zdrowa, ma jednak tę nieprawidłowość, po porodzie będę musiała żrobić USG przez cimiączko mojemu maleństwu. Wierzę że moja dzidzia będzie zdrowa, codziennie się o to modlę i mam nadzieję ż BÓG mnie wysłucha. Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, pozdrawiam.

Gość zrospaczona...................
czemu prawdopodobnie to nie postawił konkretnej dignozy moja koleżanka miła taki sam problem i wszysko ułożyło się dobrze

Gość moniczka........
Do Zrozpaczona Czy możesz coś więcej napisać o tej swojej koleżance i dzidziusiu, tzn czy też miało taki problem jak mój dizdziuś i jak dokładnie się to skończyło???? Bardzo cię proszę

Gość zrospaczona...................
moja koleżanka będąc w 8 miesiącu ciąży dowiedziała sie że dziecko będzie miało wodogłowie i jeszcze tego mało to coś z sercem dziecka ale naszczeście lekarz postawił złą dignozę ii dzickoo urodziło się zdrowe no prawie bo tylko problem z sercem