Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miseczka666

nadżerka- leczenie chemiczne

Polecane posty

Gość miseczka666

Bylam u ginekologa i niestety wyktyl u mnie nadzerke:/ lekarka zaproponowala usuniecie jej przy uzyciu plynu solcogyn. Czy ktoras z Was miala usuwana nadzerke ta metoda??? czytalam o innych metodach- wymrazaniu zcy laserze, a o tym solcogynie znalazlam malo informacji stad moje pytania: czy to jest skuteczna metoda? czy boli? jakie sa skutki uboczne? i czy moj wiek (19lat) moze byc przeciwwskazaniem do takiego zabiegu?? bede wdzieczna za odpowiedz bo jak na razie mam metlik w glowie i jestem dosc mocno przerazona:/

Gość wjo
ja poszłam miesiąc temu i dowiedziałam się że mam dużą nadżerkę, pani doktor zaproponowała Solcogyn, ampułka jest co prawda droga - 60 zł plus cena za wizytę bo leczę się prywatnie i szczerze mówiąc byłam przygotowana na ból, właśnie dzisiaj jestem po pierwszym smarowaniu (drugie za 4 dni) i na samym początku poczułam tylko szczypanie i to wszystko, jak na razie żadnych plamień czy też bólu, moge jeździć na rowerze i iść na fitness, mam nadzieję że się wygoi i wszystko będzie ok, pozdrawiam i polecam tą metodę, bo chyba jest najbardziej łagodna i znośna ze wszystkich a mam nadzieję że efekt będzie taki sam

Gość ja tez miałam
zastosowany Solcogyn i po nadżerce ani śladu.

Gość Rose111
Też miałam leczoną Solcogenem i ani sladu! Nic nie bolało, tylko małe szczypanie, ale lekarz prawdopodobnie będzie ci kazał przyjść zaraz po @@@ i zabieg powtarza się dwa razy! Przynajmniej ja tak miałam! to bezpieczniejsze i napewno mniej bolesne niż jakieś wypalanki! Polecam, chociaż cena niestety jest dość wysoka!

tez mialam nadzerke usuwana solcogynem, zabieg nic mnie wlasciwe nie bolal, trwal krotko a nadzerka po pierwszym zabiegu juz zniknela, do dzisiaj nie mam zadnych problemow natury intymnej.aha wtedy mialam 18 lat i wlasnie ta metoda jest wskazane dla mlodych dziewczyn ktore nie rodzily jeszcze

Gość Ola_85
Ciesze sie ze znalazlam to forum i ten temat bo wlasnie wczoraj bylam u ginekologa i stwierdzil nadzerke, tez przepisal ten lek, nie wiedzialam jednak jak dziala, tzn kazal wlasnie przyjsc i mowil ze bedzie 'smarowanie' ;) powiedzial ze wlasnie nie ma mowy o zadnym wypalaniu bo jestm za mloda i jeszcze nie rodzilam (mam 22l.) wiec bardzo mnie podniosly na duchu wasze komentarze ze to nie boli tak bardzo i ze nadzerka moze zniknac :) Oby tak bylo. Pozdrawiam!

Gość Ola_85
Ja mam uplawy,mysle ze to najczestrzy objaw. Najlepoej od razu isc do lekarza, przyznam sie ze troche zwlekalam, teraz zaluje. Wiadomo, po fakcie zawsze jest sie moądrym :)

mnie lekarka stwierdziła nadżerke, ale jako fakt zupełnie normalny:o dosłownie stwierdziła \"ooo... i nadżereczka też jest\". a potem nic, ani co to jest, ani żadne leczenie. chyba musze iść do innego lekarza, bo właśnie mam te charakterystyczne objawy.

Gość Ola_85
Wlasnie wrocilam od gina,mialam leczenie Solcogynem, kazal mi jeszcze przyjsc za miesiac.Wrazenia: wiecej sie balam niz to wszystko bylo warte,owszem jest takie nieprzyjemne uczucie po chwili,jak przy bolach misiaczkowych,ale takich lekkich (chociaz moj ginekolog powiedzial ze jak chce to moge wziac h przed wizyta Ibuprom,wzielam),caly zabieg trwal moze 5-10 min,bardziej to mnie nogi bolaly :P Wiem ze to marne pocieszenie jak ktos idzie pierwszy raz ale naprawde nie jest tak zle,zobaczycie ze same bedziecie tak mowic :) Pozdrawiam wszystkie zestresowane kolezanki ;D

Gość elunia1205
Dziewczyny co możecie powiedzieć na temat współżycia po usunięciu nadżerki bo to chyba przez jakiś czas nie można

Gość Anekk
Hej dziewczyny! U mnie również wykryto nadżerke i lekaz od razu zapropowal mi zabieg- laserowe usunięcie. Podobno jest najskuteczniejszy i najmniej bolesny. Ale niestety bardzo drogi- 300zl. Myslicie ze moglabym zaproponowac mu inna metode, np to smarowanie?? Mam dopiero 19 lat i rowniez nie bylam jeszcze w ciąży, wiec nie widze przeciwskazan. Obawiam sie ze ten lekarz chce sobie na mnie zarobic, bo ten zabieg laserowy wykonywany jest w pryw. gabinecie. A co do seksu, po usunięciu, to wiem ze trzeba odczekac kilka dni. Do momentu az skoncza sie opławy. Pozdrawiam!

Zalecana przerwa we współżyciu to 6 tygodni.Ja bym się zdecydowała na zabieg-najpewniejszy rezultat.Ja miałam krioterapię, czyli mrożenie, bo wtedy nie było jeszcze lasera.płaciłam 200 zł.Sama się zdecydowałam , bo już do szału doprowadzały mnie te ciągłe globulki, maści, etc, które nic nie pomagały, a tanie nie były.opłaciło się-już dwa lata mam spokój!!!

Poza tym po solcogynie jest duże ryzyko,że nadżerka się odnowi.

Gość figgarro
Hej ja właśnie jestem dzień po smarowanku, faktycznie po wszystkim przez jakieś pół h bolało mnie podbrzusze jak przy okresie. Nadżerkę mam poważną, więc na następne smarowanie mam się zgłosić za miesiąc a do tego czasu musze brać co drugi dzień globulki Albothyl, które - jak mówił mój lekarz - maja podobne działanie jak solcogyn. A poza tym jestem szczęśliwa bo wczoraj odebrałam wyniki cytologii i mam grupę I:) A tak się bałam przez tą nadżerkę!

Gość kl

Gość mamadziewczynek
Witam Ja mialam leczona nadzerke tym plynem 5 dni temu. Nigdy wczesniej nie mialam plamien ... a teraz juz 3 dzien mam plamienie. Czy ktoras z Was po tym smarowaniu tez zaczela plamic?

Gość kontyuacja tematu
moją nadżerkę lekarz zaczął zmniejszać albothylem .Potem zaproponował wypalankę lub podanie tego leku.Wybrałam to drugie ze względu na bezbolesność takiego zabiegu.Jestem już po drugiej dawce .Niestety ginekolog powiedział ze ładnie ona zanika,ale chyba nie obejdzie się bez wypalanki.Gdyby oświadczył mi na początku że ten lek może wcale nie zlikwidować nadżerki to bym nie męczyła się z tymi wszystkimi lekami tylko konkretny zabieg zrobiłabym.

Gość lakkjo
ja miałam swoją wyleczoną dość szybko, zamrażaną dokładnie, to było pare lat temu u dr swidraka (jestem z wrocławia) wiec jeśli szukasz ktoś osoby tam, to polecam

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Gość gość
u mnie lekarz zezwolił na sex, powiedział,że nie ma żadnych przeciwskazań i że mogę normalnie kochać się. Ja jestem drugi dzień po i źle się czuje, boli mnie dół brzucha, takie dziwne uczucie i słabo mi się robi :( nadżerka nie dawała żadnych objawów, wykryta przez lekarza podczas cytologii, nadżerka na szyjce ok 1 cm.... za 10 dni powtórny zabieg..

Gość gość
A czy była nadżerka usuwana? Solcogynem? Ja też miałam tak usuwaną nadżerkę i to dość sporą. Nie miałam żadnych problemów. Zakaz współżycia był o ile pamiętam na ok 2tyg. Dawno to było -już kilka lat minęło i nadżerka nie wróciła. Mam spokój z wiecznymi infekcjami.

Gość gość
Ja też miałam usuwaną nadżerkę. Po zabiegu stosowałam globulki hydrovag, aby zregenerować i odbudować uszkodzone tkanki. Nie mogłam chodzić na basen i współżyć przez 6 tygodni. Polecam ciekawy artykuł http://kobiecosc.info/nadzerke-leczyc/

Gość gość
Ja wymrażałam nadżerkę nie pozostawia blizn jak to jest w przypadku wypalania a jest równie skuteczną metodą. Jestem po zabiegu już 2 lata i nie miałam nawrotu, po zabiegu szczególnie dbałam o higienę intymną, podmywałam się specjalnym płynem oraz smarowałam provag żelem. Nadżerkę usuwałam ze względu na częste infekcje od tamtego czasu nie miałam żadnych.

Gość mamapoli
jest jeszcze coś takiego jak waporyzacja-usuwanie nadżerki laserem to chyba coś innego niż wypalanie, nie wiem jak to wpływa na ciążę bo usuwałam po urodzeniu drugiego dziecka, ale lekarz zalecał właśnie ten laser jako że pacjentki po wymrażaniu często do niego wracały bo nadżerka się odnawiała.Zabieg trwał 10minut i troche bolało.Później przez 6 tygodni stosowałam betadine i lactovaginal.I po sprawie.