Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JK

herbata malinowa w ciazy

Polecane posty

Gość przeciez to zabobon
stay jak swiat, gdyby tak bylo, to lekarze przy trudnym porodzie nie podawali by oxytocyny tylko napar z lisci do picia ;)

Gość minusska
do powyżej, to nie chodzi o to, że raz wypijesz i już masz akcje porodową! dżizuss..... Może to i zabobon bo żadnych naukowych prac na ten temat nie czytałam ale sama stosowała, tak w razie jakby miało zadziałać :) Piłam 2-3 razy dziennie te herbatę już od ok 34 tg (o ile dobrze pamiętam). Nie wiem czy wpłynęło to pozytywnie na efektywne skurcze macicy podczas porodu ale fakt jest, że rodziłam stosunkowo krótko bo ok 10 h. Same bóle parte to kilka minut.

Nie no chyba nie tak, ze raz wypijesz i juz poród. Ale zazwyczaj jak się kupuje takie rzeczy to pije się je w miarę regularnie a to juz niebezpieczne. a tak jak pisaliście i jak pisała terrarum chodzi o liście malin a nie owoce, dlatego np. wymieniony Prenalen jest już bezpieczny

Nic nie słyszałam na ten temat. Piłam herbatę malinową litrami i... poroniłam :/ musi być coś na rzeczy, może jednym to nie szkodzi,a drugim wręcz przeciwnie...

Gość tajasne
przypadek. napar z owoców malin jest nieszkodzliwy całkowicie. co innego z lisci.

Gość Tygrysek 24
Położna ze szpitala św. Zofii na szkole rodzenia powiedziała, że od 36 tygodnia ciąży można śmiało pić napar z liści (liści, a nie owoców- owoce nie mają NIC do rzeczy) malin nawet 3 razy dziennie, ma to lepiej ukrwić macicę i pomóc potem w osiągnięciu rozwarcia -ale należy pamiętać, że są to zioła i ich działanie jest bardzo łagodne- nie spodziewać się cudów :) do tego poleciła też masaż krocza olejkiem np. Weledy, ale generalnie chodzi o jakikolwiek olejek roślinny i natłuszczanie, więc olejek z migdałów, pszenicy i innych rzeczy też może być. Te zabiegi nie wywołują skurczów, skurcze przychodzą kiedy będzie ich pora, seks może to przyspieszyć ale tez wcale nie musi, bo to zależy czy para utrzymywałam współżycie przez okres ciąży czy też nie... na logikę- jeśli przez kilka miesięcy nie dotykałyście się w ogóle do okolic krocza, zero seksu, zero masażu, to potem jakakolwiek stymulacja może pobudzić krążenie i wywołać skurcze!

Gość agacia-90
Ice Tea Malinowa to moja miłość od pierwszego łyku!

Gość aga81elk
Doskonalym napojem dla kobiet w ciazy jest napar z lisci maliny stosuje sie go od wieków w Afryce, Ameryce i Azji. Wiadomo bowiem, ze liscie maliny maja wplyw na wzmocnienie miesni macicy; regularne picie naparu pomaga zatem zniesc wysilek porodu. Liscie maliny podnosza tez jakosc i ilosc naturalnego pokarmu matki. Juz w drugim trymestrze powinno sie pic napar z lisci maliny raz dziennie, w trzecim trymestrze czesciej jeden, dwa razy dziennie.

Gość ewasolipiwko
bzdura, nie pije nic innego przez całą ciaze i jest wszystko super

Gość justa246
Ja pije od 32 tygodnia. Na poczatku po jednej szklance i tak mozna po troche zwiekszac dawke. Podobno skraca 2 faze porodu czyli parcie. Teraz jestem w 37 i pije do 3 dziennie i jak nie mam ochoty na herbatke to biore tabletki. Mam nadzieje ze porod szybko i sprawnie pojdzie. Dziewczyny nie wierzcie jakims starym przepowiednia! Byle nie za duzo to nie zaszkodzi. Narazie

W ciazy jadlam maliny, pilam sage malinowa, a teraz mam cudownego synka :)