Gość taka jak wy Napisano Styczeń 31, 2007 forty- a ile masz lat? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość akle Napisano Styczeń 31, 2007 kto zinterpretuje wynik badania tsh 1,02 ??? z góry dzięki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość taka jak wy Napisano Styczeń 31, 2007 wynik miesci sie w granicach normy. zrob sobie jednak jeszcze tsh3 i tsh4 oraz usg tarczycy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość akle Napisano Styczeń 31, 2007 czyli wynik tsh 1,02 jest w normie?? to co muszę robić to t3 i t4?? czy tsh wystarczy?? czy jest ktoś o podobnym wyniku i ma stwierdzoną przez lekarza diagnozę :niedoczynność?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość taka jak wy Napisano Styczeń 31, 2007 samo tsh nie pozwoli na postawienie diagnozy. ja tez mialam je w normie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tey4g Napisano Styczeń 31, 2007 dziewczynki z gory przepraszam jesli kogos zdenerwuje, tylko ja po prostu nic z tego nie rozumiem.. na pewno mam problemy z tarczyca wykryto ja u mnie gdy bylam nastolatka, zbagatelizowalm sprawe czulam sie dobrze, bylam mloda i glupia, nikt mnie nie kontrolowal..ale teraz po kilku latach okolo 8 juz wiem, ze zrobilam zle... nie wiem gdzie sie zglosic do ginekologa? mam nietypowe objawy, pomieszanie nadczynnosci z niedoczynnoscia: powiekszone wole, niska waga, sennosc,wiecznie zmeczona, brak koncentracji, slaba pamiec,czasem kolatanie serca.. prosze tylko wiem, ze jestem tempakiem, ale jakbyscie wiedzialy czy to bardziej niedoczynnosc czy nadczynnosc to napiszcie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość raczej NADCZYNNOŚĆ Napisano Styczeń 31, 2007 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość raczej NADCZYNNOŚĆ Napisano Styczeń 31, 2007 a nie, sorki teraz doczytałam oresztę objawów, to chyba bardziej niedoczynność. A dlaczego nie idziesz do lekarza? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szeila 0 Napisano Styczeń 31, 2007 Witam Dzis dowiedziałam się, ę mam chorobę Hashimoto.. i powinnam brac Euthyrox n25... Możecie mi powiedzieć czy te tabletki mają rzeczywiście oprócz poprawienia funkcji tarczycy wpływ na organizm. Czytałam różne opinie.. np że podczas przyjmowania tego leku wypadały włosy i na odwrót, że po zastosowaniu go przestały wypadać.. Chcę wiedzieć czy tyje się po nim czy szczupleje? Jest sie mniej sennym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kolektywna 0 Napisano Styczeń 31, 2007 matko co wy macie z tym szczupleniem po euthyroxie??? ludzie przeciez to nie sa tabletki odchudzajace tylko hormony regulujace prace tarczycy ja bralam euthyrox 25 przez ponad 5 lat i nie schudlam ani pol kilo..a jadlam 1 posilek dziennie bo nie mialam apeytu i do tego cwiczylam. to jak hormony zadzialaja na twoj organizm nikt ci nie powie bo co cialo to inne dzialanie tak naprawde ;) mnie sie np wlosy zrobily matowe i lamaly sie paznokcie ale nie mialam duzego problemu z wypadaniem wlosow, nie poprawila mi sie cera ... ale dzieki bogu moja tarczyca poki co pracuje w miare normalnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
forty 0 Napisano Luty 1, 2007 kolektywna , dobrze zrozumiałam że wyleczyłaś, na pewien czas tarczycę? taka jak wy- mam 40 lat, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AJECZKA Napisano Luty 1, 2007 CZESC KTOŚ MNIE PYTAŁ O LEKARZA W KATOWICACH, WIEC PODAJE NAMIARY PROF. PIOTR SKAŁBA UL. MEDYKÓW KATOWICE TEL. DO GABINETU PRYWATNEGO 032 2716681-POWIEM TAK JA NIE PODDAŁAM SIE PROPONOWANYM METODOM LECZENIA U PANA PROF. ALE SŁYSZAŁAM PARE POZYTYWNYCH OPINII. DECYZJA NALEŻY DO KAŻDEGO INDYWIDUALNIE. WRÓCĘ DO TEMATU JESZCZE RAZ PYTAM BO NIBY DOSTAJE ODPOWIEDZ A NIE JESTEM PEWNA. CZY PO EUTHYRYXIE-ZAPOMNIAŁAM JAK SIE TO PISZE-ZACZĘŁY KOMUŚ WYPADAĆ WŁOSY LUB NASILIŁO SIĘ ICH WYPADANIE, MOŻE ZMIENIŁA SIĘ CERA LUB WAGA???? DZIEKI ZA ODPOWIEDZI I CIERPLIWOŚĆ POZDRAWIAM PA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AJECZKA Napisano Luty 1, 2007 AHA TEN PAN PROF. Z KATOWIC TO GINEKOLOG-ENDOKRYNOLOG. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
forty 0 Napisano Luty 1, 2007 ajeczka, nie pisz prosze drukiem, bo to oznacza krzyk. Po euthyroxie nie wypadaja włosy, nie tyje się,nie chudnie się, to lekrstwo które pomaga żyć! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
forty 0 Napisano Luty 1, 2007 Wszystkie objawy( po euthyroxie) sa sprawa indywidualna i zależa od wielu czynników, diety, palenia papierosów, czynności zawodowej, stresów, reakcji na stres, brania jednocześnie innych lekarstw ( np. antykoncepcyjnych) itd. dlatego nie można bezkrytycznie odbierć tego co pisżą inni, bo nie zna się całego obrazu sytuacji i nie wolno panikować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Asik__ Napisano Luty 1, 2007 Ludzie! Nie piszcie mam tarczycę, zdiagnozowano mi tarczycę itp. KAŻDY MA TARCZYCĘ! Można powiedzieć mam chorą tarczyce, ale że mam to żadna sensacja. To narząd jakich wiele w naszym organizmie i każdy ją ma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość taka jak wy Napisano Luty 4, 2007 oj asik, chyba wszystkich przestraszyłas. teraz juz nikt się nie chce wypowiadać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość taka jak wy Napisano Luty 4, 2007 :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
citrus 0 Napisano Luty 5, 2007 Hej wszystkim. Wiesz Asik, Ameryki to Ty nie odkryłas i nie myśl, że my kobietki tarczycowe nie wiemy, że tarczyce ma każdy. Widocznie nie przeżywasz tego co my. Nie piszesz jaki masz problem tylko dajesz nam wykład z fizjologii tarczycy. Tego akurat nie potrzebujemy. Ja przez chorobe tarczycy nie moge miec dzieci, wiec prosze zostaw swoje mądrości sobie. Pozdrawiam wszystkich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oliiiiii Napisano Luty 6, 2007 czy ktos z was miał leczone guzy tarczycy za pomoca wstrzyknięcia etanolu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mlloda Napisano Luty 7, 2007 mam pytanko. czy zażywanie euthoryxu może powodować stres ( moze nie doslowanie, ale chodzi o objawy: wysokie cisnienie, kolatanie serca i ogolne zle samopoczucie :? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do mlloda Napisano Luty 7, 2007 moze powodowac takie objawy, jesli dawka leku jest zle dobrana.A bierzesz na niedoczynność czy nadczynność? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość evaaaaaaa Napisano Luty 8, 2007 chciałabym dowiedzie się czy przu chorobach tarczycy stosujecie antykoncepcję hormonalną ja mam nadczynnośc i mój ginekolog stwierdził że nie podejmie się przepisania tabletek czy są jakieś komplikacje w leczeniu o co chodzi pomóżcie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mlloda Napisano Luty 8, 2007 w sumie to juz sama nie wiem. mam jakies zapalenie tarczycy, ale co dkladnie to nie wiem. biore euthyrox 25 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
citrus 0 Napisano Luty 9, 2007 DO MLLODA Jezeli bierzesz eutyrox to masz niedoczynnosc, na poczatku organizm przyzwyczaja sie do leku wiec mozesz czuc sie zle. Chociaz musze przyznac, ze ja biore eutyrox juz rok i czesto mi sie zdaza miec kolatanie serca i drżenie nog. Poza tym kazdy organizm reaguje inaczej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
citrus 0 Napisano Luty 9, 2007 DO EVAAAA Jezeli chodzi o antykoncepcje to kazdy mowi co innego. Najlepiej by bylo jakbys sie poradzila dobrego ginekologa-endokrynologa. Na pewno przy nadczynnosci nie mozesz brac wielu lekow antykoncepcyjnych. Dlatego wizyta u dobrego lekarza to podstawa. Tym bardziej,ze kiedys mozesz planowac zalozenie rodziny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość evaaaaa Napisano Luty 10, 2007 Dzięki za radę chodzi właśnie o to że jestem mężatką mam już dziecko ,a ze względu na chorobę nie mogę pozwolic sobie na nieaplanowaną ciążę ,dlatego antykoncepcja hormonalna pozbawiła by mnie stresu z tym związanego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość evaaaaa Napisano Luty 10, 2007 No i pocieszyłam się że jednak coś można stosowac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kokkokokok Napisano Luty 10, 2007 Zasosuj wkładkę wewnątrzmaciczną miedzianą, wygodne, bez kłopotów, bez hormonów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach