Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elemila

Jaki krem dla mojej tłustej cery??

Polecane posty

Gość elemila

Opiszę moją cerę: trądzik wyleczony, Diane 35 wyleczyła mi go całkowicie i narazie nie ma nawrotu, mam małe grudki nieco zanieczyszczeń, czasem jakieś pryszcze podskórne, drobne zaczerwienienie, no i moja zmora niemożliwie tłusta cera błyszczę się jak latarnia w dodatku czasem mam skórę przeraźliwie tłustą. Jestem zdecydowana na krem LRP Effaclar K nie wiem czy rzeczywiście ograniczy wydzielanie sebum nie przesuszając drastyczne cery?? a może lepszy byłby vichy podajcie wasze typy.

Gość a22
powiem Ci tak ja tez mam bardzo tlusta skore i uzywalam juz chyba wszystkiego od najdrozszych kosmetykow do najtanszych.Ale postanowilam ograniczyc stosowanie niektorych kosmetykow np toniku do twarzy nie uzywam juz od paru miesiecy bo za bardzo wysuszal a to prowadzilo do jeszcze wiekszego przetluszczania sie skory.J do mycia twarzy uzywam Dermoklar kupisz go w aptece jest to bardzo delikatny zel do mycia twarzy a nawet ciala.A poetem na noc uzywam kremu nivea soft i powiem ci ze jestem mile zaskoczona bo wydawalo mi sie ze bedzie on zbyt tlusty do takiej skory jak my mamy ale okazal sie swietny ale tylko na noc.PAMIETAJ ze skore tlusta takze nalezy nawilazac!!!!A na dzien stosuje krem nivea visage nawilzajaco-matujacy i jest naprawde dobry!!!!!!No i to chyba tyle>a powiesz mi czym leczysz te podskorne krostki bo ja tez mam ich troche i nie wiem czym je smarowac zeby poznikaly!!!!!!!

Gość agnesolka
ja uzywam effaclar k, dostalam probke w aptece,matuje, zluszcza naskorek,ladnie pachnie i na drugi dzien cera jest wygladzona,promienna.zastanawiam sie czy jest lepszy niz lysanel active?moze ktos sie wypowie

Gość ukajaha
i ile kosztuje?

Effaclar K (w aptece, ok. 35-40 zł) to dobry wybór, możesz również wypróbować Lysanel Active, Acne Derm, Skinoren.

Gość kenfea
Skinoren raczej nie!!!Przeciez to jest lek na tradzik, którego bardzo mocno skórę wysusza a autorka poszukuje kremu nawilżajacego, który bedzie trzymał mat skóry a nie leczniczego. Natomiast mogę dodać, ze krem Skinorem jest bardzo dobrym kremem dla osób, które chcą leczyć skórę z trądziku i zaskórniaków + zmniejszenie porów.

Skinoren to droższy odpowiednik polskiego Acne Dermu, to po prostu kwas azelainowy - zwęża pory, działa na zaskórniki, zwalcza przebarwienia, nie jest to kosmetyk jedynie przeciwtrądzikowy.

Gość ojojojojojo
bzdury gadasz dziewczyno!Po co wciskasz taki kit jak sie nie znasz?!??! Po pierwsze to nie jest KOSMETYK!!! To jest lek-obecnie już jest bez recpety ale od niedawna dopiero. To jest także typowy lek na problemy skórne.

Gość ojojojojojo
Bzdury gadasz dziewczyno!Po co wciskasz taki kit jak sie nie znasz?!??! Po pierwsze to nie jest KOSMETYK!!!Znajdź mi jakiś kosmetyk, który ma choćby podobny skład do tego kremu???? To jest lek-obecnie już jest bez recpety ale od niedawna dopiero - dla ścisłości znajduje się on na liście leków To jest także typowy lek na problemy skórne.

Skinoren ma identyczny skład (200 mg kwasu azelainowego) jak Acne Derm, który jest również bez recepty i jest powszechnie stosowany na zaskórniki przez osoby nie mające trądziku. tyle praktyka, trudno, wg Ciebie robią sobie kuku. masz prawo do własnego zdania.

aha, przy jego stosowaniu konieczne jest stosowanie na dzień kremów z wysokimi filtrami (dlatego nie jest to coś, co można sobie ot tak kupić i się paciać, jego statusu nie znam, w aptece kupuję i leki, i kosmetyki). acne derm na noc. jeśli zbyt mocno wysusza skórę, to można nałożyć krem nawilżający o prostym składzie, ale dopiero godzinę po nałożeniu acne dermu, aby nic nie obniżało jego skuteczności. działa też na przebarwienia, m.in. potrądzikowe. jeśli założycielka wątku pisze, że ma grudki i pryszcze podskórne, to sugeruje pewne pozostałości potrądzikowe (skoro trądzik już wyleczony, jak twierdzi).

Gość elemila
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi i proszę o kolejne🌼

Gość elemila
Na co dzień używam matującego żelu do mycia twarzy z Sorayi, oraz tonicu nivea visage young, nakładam na noc krem bambino a na dzień eveline niestety czuję, że on nie daję sobie rady, nie mam złej cery po prostu jestem raczej blada dlatego wszelkie zaczerwienienie jest u mnie widoczne ze zdwojoną siłą. Ile kosztuje ten Skinoren?? nie wiem może lepiej wypróbuję la roche posay??

a samozwańcza pani doktor boaboa nie ma nic rzeczowego do powiedzenia? :P

elemila, Effaclar jest dobrym przygotowaniem skóry do kwasów, jest mało skuteczny ze względu na zbyt wysokie pH, ale dzięki temu jest delikatniejszy niż Skinoren (ten ostatni kosztuje 40-50 zł, więc lepiej już kupić jego tańszy odpowiednik Acne Derm za połowę tej ceny).

Gość złoteczko
Justa, nie zauważyłaś, że dziewczynie chodzi o to, żeby twarz się jej nie świeciła?? Acne i skinoren mają inne zastoswania, więc odradzam je. Sama używam kremu garnier "czysta skóra", chociaż forumowiczki nie polecają go, to ja jestem zadowolona z działania. Skóra jest po nim matowa i w miarę długo się nie błyszczy.

ale sama sobie wybrała Effaclar K :) a jest też przecież Effaclar nawilżająco-matujący :) z matujących można wypróbować np. Biodermine. a zamiast pudru matującego dobrze sprawdza się mąka ziemniaczana. na mnie kremy matujące nie działają, świecę się po nich tak samo, jak po nawilżających, więc wolę te drugie, bo przynajmniej nie wysuszają.