Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majoweczka

Termin MAJ 2006

Polecane posty

Amberek : pieski pieskami a mi sie najbardziej podoba ania razy dwa!! Jestes piekna! Ja juz mialam jedno badanie genetyczne chyba w 14 tyg ale trzeba powtorzyc teraz niedlugo i moze to zrobie, ale planuje tez miec filmik i kolorowe USG :-) zeby zobaczyc jakie maly bedzie mial rysy twarzy - czy moje, czy tatusia ;-) Zeby nie przytyc nie jedzcie za duzo! jedzcie to co potrzebne. Ja teraz sobie wyluzowalam. Mowie wam! Te co przytyly duzo hahahah sama jestem madra - tez duzo przytylam - macie jeszcze kupe czasu zeby nie przytyc duzo wiecej. Nie odchudzac sie, ale nie tyc duzo wiecej. I nie zalowac sobie seksownych ciuszkow!!! :-))))

Mówia tez ze bedzie pół na pół, a Pawła w rodzinie bliźniaki to norma, ale póki co widziałam tylko jedną dzidzię na usg. Lucky a napisz mi co z tymi usg w Poznaniu jak już wiesz, gdzie, co jak, za ile, co? A tak właściwie to może byś wpadła kiedyś na kawkę??? ZAPRASZAM ;)

Gość gaga26
Uciekam do domku nie rozposujcie się na weekend za dużo bo nie dam rady nadrobić:) Bawcie się dobrze na weekend bo ja muszę gdzieś odreagować pa

Dodalam Age 133: bardzo fajne zdjecia. Lady- pewnie musimy sie zobaczyc, moze w nastepny weekend? USG na polnej Wysle ci w mailu nr do lekarki. Ona ci wszystko powie. Placilam 150 zl za to usg w 14 tyg i dostalam swistek ze serce jest, paluszki sa itd itd... ze to prawidlowe, tamto prawidlowe itd. Ekran wisial wielki nad toba i bejbis byl 3 razy wiekszy :-) A poza tym nic szczegolnego - 15-20 min. dokladnej penetracji ultrasonograficznej przez powloki brzuszne :-)

OKI, A JAK BYŁAS NA TYM USG NA pOLNEJ TO PRZYPADKIEM NIE TAM W TAKIM ZAKAMARKU W PRZYCHODZNI NA PIERWSZYM PIETRZE? BO JA TAM MAM ZAWSZE USG I WLASNIE TAM JEST TAKI WIELKI EKRAN :) SUPER WIDOKI!!! MYSLALAM RACZEJ O TYCH KOLOROWYCH I 3D USG, BO ICH JESZCZE NIE WIDZIALAM. ALE PRZESLIJ MI TEN NR, BO JA CHCIALAM W TYM MIESIACU POJSC Z MEZULKIEM - W KONCU NIECH ZOBACZY JAK SIE DZIDZIUCH RUSZA, BO BYL ZE MNA TYLKO NA PIERWSZYM USG, A BYLO JESZCZE BARDZO MALE- NA JAKIES PORZADNE, PRYWATNE USG, BO MAM WRAZENIE ZE NA POLNEJ OSTATNIO PANI NIEZBYT DOKLADNIE PRZYŁOŻYLA SIE DO MIERZENIA MALCA, A CHCIALABYM WIEDZIEC DOKLADNIE. JAK BEDZIESZ COS WIEDZIALA TO PISZ.

mam pytanie jakie sa brzuszki gdy ma sie urodzic dziewczynka ,a jakie gdy chłopiec,bo my sie juz cieszymy z dziewczynki,ale idzie mi wszystko raczej w brzuszek (tz kiloski) i jest w sumie nisko i bardziej okragły niz wypukły,napiszcie....u mnie w rodzinie juz tak było ,że miała byc na 100 dziewczynka a potem w 7 czy 8 miesiacu ,że chlopak...a nie chce miec zaskoczki,choc wiadomo ,że mi to wszystko jedno

Ok dzieki. Tak to calkiem mozliwe, ze ta wneka! Gdzie jest kolorowe, tego niestety nie wiem ale jak sie dowiem to dam znac. To we wnece jest porzadne. tylko czarnobiale

Ladybird- i -luckylady- nie długo znowu bedew poznaniu bo musze kupic wyprawke dla małego to możemy sie zobaczyc...:):):)

-Lady- prawie namówiłam piotrusia zeby znowu zainstalował gadu gadu,bedziemy mogły znowu pisac...🌻

Amber ja juz czekam na te nasze pogaduchy... Sciśnij moze Go od nas czy coś, tak żeby się zgodził. O 19 ogladamy mieszkanie!!!

naprawili mi telefon i internet...:):):) lady mam nadzieje że mieszkanie bedzie ok no i cena tez...🌻

Hej! mieszkanko nawet ładne, nawet w miarę urządzone,ale wychodzi drogo bo koło 850 co najmniej miesiecznie bez internetu, wiec pewnie co najmniej 900 zl /m-c, a to dla nas troche duzo... A w niedziele jedziemy ogladac kawalerke w domku jednorodzinnym, która ma kosztowac kolo 700 zl/m-c, ale jest o 15 metrow kw wieksza i z dostepem do ogrodu. Zobaczymy jeszcze, ale z tej drugiej opcji mielibysmy blizej do pracy. W kazdym razie zobaczymy, na razie bez rewelacji, czekamy na niedziele. Moze potem bedziemy cos jeszcze ogladac, zobaczymy ;) póki co nie ma tez zadnej tragedii, do konca stycznia jest jeszcze troszke czasu, wiec na pewno sie uda znalezc cos fajnego. Buziaczki!!!

Cześc dziewczynki!!! Właśnie wychodze do tego nowego gina,kurcze ale sie boje...:( znowu sie rozbierać przed kolejnym obcym facetem... No ale znowu zobacze moje maleństwo...:):):)Zobaczymy co mi powie,będe pózniej... Miłego dnia wam życze 🌻

joannaT fenoterol jest lekiem przeciwskurczowym, jest często podawany kobietom, które maja przedwczesne skurcze macicy, jest specjalnie opracowanym środkiem dla kobiet w ciąży. Isoptin jest podawany łącznie z fenoterolem, aby zapobiec problemom z serduszkiem, odciąża on pracę serca i reguluje jego rytm. Jako że fenoterol działa przeciwskurczowo może sie to odbić na pracy serca, stąd zalecane jest podanie isoptinu... Oba leki są zalecane w ciąży, kiedy istnieje ryzyko poronienia lub przedwczesnego porodu... Dziewczyny ja jestetem po USG. Dzidziuś jest zdrowiutki i niestety nie zobaczyłam co ma między nogami, bo skrzyżował je.Dzidziuś położony jest podłużnie główkowo. Kości czaszki i kręgosłupa prawidłowe. Sylwetka serca czterojamowa, czynność miarowa. Uwidoczniono żołądek i pęcherz moczowy płodu. AFI w normie. Pępowina trójnaczyniowa. Łożysko na ścianie przedniej II stopnia dojrzałości. Maluszek waży 609g. BPD 59.0mm - 24w0d HC 219.7mm - 23w4d AC 189.4 mm - 23w3d FL 40.9 mm - 22w6d Pozdrawiam!!

JESTEM!!! nie było tak zle,nie ma jeszcze sprzetu usg w gabinecie i musze biegać do szpitala ale jest miły...:) zmierzył mi cisnienie zbadał zmierzył mi brzuszek itd... usg bede miec robione we wtorek ale miał taki fajny podręczny sprzet i słyszałam bicie serduszka mojego maleństwa...❤️ to było cudowene!!! Aha jestem w 23/24 tygodniu i wszystko ze mna dobrze...:):):) do tabelki prosze wpisac 9 kg kurcze nie wiem gdzie sa te kilogramy bo wogóle nie widac że jestem w ciąży hihi dobra nie zanudzam ide coś zjeść...:):):)

Cześć majóweczki :) Mam na imię Magda i jestem od czerwcówek, ale czasami trochę Was podczytuję (mam nadzieję, że nie macie mi tego za złe). Mam termin 1 czerwca, więc blisko mi do Was... :) Mam pytanie do Zuwiolki: zauważyłam, że jesteś z Gdańska - to tak jak ja, więc sobie pomyslałam, że to fajnie się składa, bo w czerwcówkach nie ma nikogo z Trójmiasta. Do jakiego gina chodzisz? Myślisz o szkole rodzenia? Bo ja tak, ale nie wiem, gdzie warto się zapisać. Pozrawiam wszystkie Kuliste - tak nazywa mnie mój mąż ;)

Witaj brzusio77!!! Ja równiez czytam czasami forum kwietniówek hihi... Nie ma czasami u was kogoś z Kołobrzegu??? Bo narazie jestem sama biedna majóweczka...:( pozdarwiam...🌻

Amber-ania------ chyba nie ma w czerwcówkach nikogo z Kołobrzegu, ale pewna nie jestem, bo nie mamy w tabelce wpisanego miasta. Pozdrowionka :)

cze Grubaski! Witam Cie brzusio! Przygotuj sie ze na naszym forum jest duuużo czytania :) Anka! Śliczne pieski! Cieszę się, że u Ciebie w porzo. Teraz bedzie Ci dużo lepiej, chociażby psychicznie, wiedząc,że masz dobrą opiekę lekarską. Ladybird! Śliczna biedroneczka! A gdzie mama biedronka??? Grzywa! Co tak milczysz? Teraz kiedy wiemy, jak wyglądamy jest dużo łatwiej ze sobą rozmawiac. To tak jakbyśmy sie już znały, no nie? Lady! Bede tak pisac, bo mi krócej :) Pisz jak Ci poszło - bedziemy sie z Tobą cieszyc, albo nabijac się z egzaminatorów :) Co u nas??? ja mam ostanio jakies doły... Boję sie troszkę jak bedzie kiedyś, jak poradze sobie z taką zmianą... Poza tym zaczynam juz odczuwac uciążliwości, chociaz do księżniczek nie należe. Libido niby działa ok, ale cóż z tego jak cięzko się przekulnąc z boku na bok :) A Jula tak się wierci, że mam jakieś hamulce, żeby jee dostarczac dodatkowych wrażeń... A gdzie tu jeszcze!!! Ale co tam. Nie ma sie co rozczulac nad sobą. Jest ok. Myślałyście już o szkole rodzenia? Chyba czas się zapisac? Nie mam pojęcia, ale wiem, że tam możemy sie dużo nauczyc i z wieloma niepokojącymi myślami oswoic! CAŁUSY!!! EWA

🖐️ Pozwolicie, że czasem będę się wtrącać? :D w końcu jedną nogą jakby jestem w maju, bo termin na 1.06 :) W związku ze szkołami rodzenia, to wejdźcie na stronę http//www.rodzicpoludzku.pl znajdziecie tam info o szkołach bezpłatnych i prywatnych w swym województwie.

cześc biedroneczko!!! tych bokserków miałam az 9 ale za kazdym razem gdy jeden odchodził do ludzi miałam łezke w oczach...:( Co do szkoły rodzenia to słyszałam że idze sie dopiero w 25-26 tyg wiec ja juz sie szykuje hihi... tym bardziej że prowadza to połozne ze szpitala w kołobrzegu a jak nie zdąze dojechac do poznania to lepiej sie zaprzyjaznic z położnymi...:):):)

Cześć dziewczynki!!! Byłam wczoraj u mojego fantastycznego ginka. Więc jest tak. Dzidziuś zdrowiutki. Według usg jest o tydzień starszy. Zbadaliśmy mu dokładnie mózg, bo ustawił się tak że główka była najbardziej widoczna. Długość ciemieniowo-jakś tam, czyli pomiar główki, wyszedł 52,6mm, a długość kości udowej (którą bardzo ciężko było zmierzyć, ale się udało) wynosi 31,3mm. Całej dzidzi doktorek nie mierzył, bo w tym wieku już się nie mierzy. Płci niestety tez nie zobaczyliśmy, bo dzidziuś źle się ustawił i nie pokazał jaki skarb ma między nóżkami:). Ilość wód prawidłowa, łożysko idealne i moja nieco krótka szyjka jest w świetnej formie. Zbadał ją bardzo dokładnie. Jeżeli chodzi o moje dylematy, czyli kłucia tam gdzieś w okolicy kości ogonowej, to też normalka. UFFF... Moja hemoglobina znacznie spadła, więc oczywiście dostałam żelazo Liczne bakterie w moczu to podobno od pochwy, więc dostałam kolejne dziesięć globulek. Kwas foliowy mogę sobie łykać do końca ciąży. Pytałam o szkołę rodzenie przy szpitalu w którym będę rodzic i powiedział że bardzo poleca. Podobno jest bardzo dobra. Przyjmują od 26tyg, więc w poniedziałek idę sobie zaklepać miejsce, bo podobno jest bardzo dużo chętnych. Bardzo się ucieszyłam bo obiecał że umówimy się na usg 3 i 4D!!!:D Ale to w przyszłym miesiącu. Pytałam tez czy każdy lekarz wykonuje przeziernośc karku i powiedział że oczywiście, zawsze lekarz to robi. On też badał w 11tyg. i wszystko było ok. Śmiesznie było bo po moich kilku pytaniach powiedział \"...kolejna pacjentka studiująca internet...\", a mój mąż oczywiście \"...widzisz monia? mówiłem Ci że ze dużo siedzisz przy tym kompie\" Mało przytyłam, bo tylko 0,5kg. Lekarz nic nie mówił. Musze skorygować tabelkę, bo źle obliczyłam wagę. Wczoraj po dokładnym przeczytaniu karty ciąży, zorientowałam się ze przytyłam tylko 4kg od początku. Dobra. Dosyć tego pisania, bo ja tak mogę pisać i pisać, a jeszcze musze przeczytać zaległości. Jestem strasznie szczęśliwa że mój dziuś jest zdrowiutki!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

************************************************************************************* nick... ....termin porodu...kg.nabyte..obwod.......miasto.......płeć *************************************************************************************** EVI_1985........????????.........????.........????............????.......chłopiec Roza_...........29.04.06.........????.........????............????.............. amber-ania....01.05.06........7kg......90cm.......Kołobrzeg.....chłopiec sissi......... ..01.05.06.........????.........????............????.............. L.Rosa..........01.05.06.........????.........????.............................. Beatelka........02.05.06.........????.........????..........Białystok.......... ania_23.........03.05.06.........3kg.........????.............................. Kasika1.........03.05.06.........1kg.........85cm............................ matitka.........04.05.06.........2kg.........90cm............chłopiec? aga133..........04.05.06........3,5kg........????.....Czechowice-Dz..chłopiec chimera........04.05.06........5kg.......82cm.........Tychy.......dzieczynka Rosiczka........05.05.06........0,5kg........????.............................. Anic77..........05.05.06..........0kg.....90cm +4).......................... amelia-c........05.05.06..........5,5kg.........86cm.............dziewczynka............... anuśka 25......05.05.06.........-5kg.........????.................... biedrona28.....07.05.06........8kg.........93cm..........Toruń.......dziewczynka Majoweczka...09.05.06.........2kg.........82cm...........Warszawa.... agula-20........09.05.06.......-2,5kg.........????.............................. mada lena.......10.05.06..........3kg........83cm..........Myszkow....chlopiec jodełka.........14.05.06..........1kg.........????.............................. Maja24..........15.05.06..........6kg........???.....................chłopiec Luckylady......15.05.06.........5kg..........????.............................. Efciak..........16.05.06..........5kg.........83cm..........Zgierz.......... aleq............19.05.06..........1kg.........????..........Katowice......... Gonia78.......19.05.06.........2,7kg.......90cm........Poznan............ Qassandra....20.05.06..........3kg.........????..........Kraków............ karolayna.......20.05.06..........3kg.........????............................. ladybird........21.05.06..........6kg.........93cm..........Poznan......... Zuwiolka........21.05.06..........2kg.........73cm..........Gdańsk........ tatia...........22.05.06..........3kg.........64cm..........Słupsk........... Kinia25.........23.05.06..........3kg.........????..........Kraków........... gaga26........25.05.06...........4kg.........88cm.....Jelenia Góra........ Doro............25.05.06..........1kg.........????.............................. muszka27......25.05.06..........0kg.........74cm............................ ognicha........23-27.05.06......????.........????.............................. Mycha169......28.05.06.........????.........????.............................. gwiazdeczka2..29.05.06.........????.........????.............................. justka23........29.05.06.........????.........????.............................. aaguullaa.......30.05.06.........????.........????.............................. Paula24.........05.06.06.........????.........????............................. Grzywa.........27.05.06.........4,0.........dużo...........Wrocław....... joannaT.......14.05.06..........7.........????.............Warszawa...... msoszka.......10.05.06.........9............????...........Rzeszów..... *************************************************************************************** Korekta tabelki

=>amber ania Sok z marchwi nie sprawia że karnacja jest ciemna. Dzieje się tak dlatego, że sok marchewkowy w nadmiarze obciąża wątrobę i skóra staje się żótawa. Więc nie wierz w mity!!! pozdrawiam

No tak...teraz to Wy milczycie. Ale miałam czytania!!! Mąz mnie goni od kompa. Powiedział że przeginam z tym internetem i że jak tak dalej będzie to nie będę miała dostępu, bo nie powie jakie jest hasło. Ale on tego nie zrobi. Zawsze dużo gada. hehe

od razu widac, że weekend w pełni i pogoda w miare sprzyja, bo pustki straszeczne :) my tez wczoraj leniuchowalismy, cale dopoludnia spedzilismy w lóżku i musze przyznac, ze brakuje mi tego trochę - ze nie mozemy rano obudzic się i stwierdzic, ze zostajemy w domku... bo to albo praca, albo uczelnia, albo inne obowiazki... eh, ta doroslosc... dzidziul wczoraj kopal, tak smiesznie, az zatesknilam za chwila, kiedy bedziemy sie budzic w trojke i broic w poscieli, gilgac i rozpieszczac maluszka... BYLE DO WIOSNY! - to ostatnio moje ulubione powiedzonko - najpiekniejsza wiosna w naszym zyciu :) Dzis znow ogladamy mieszkanko, kawalerke 40m kw, w domku jednorodzinnym z ogrodem... mam nadzieje ze tym razem sie uda - jak tak od 1 lutego bedziemy juz tylko w trojeczke :) A wieczorkiem na koncert... biedrona - mamuśka ladybird sie pojawi, nawet z mezulkiem, bo zdjecia w sztukach 2 wyslalam do lucky, czekac tylko kiedy je tam umiesci. lucky - napisz co z tym prawkiem... mam nadzieje ze sie nie odzywasz z tego wzgledu, że swietujesz ;) buziaczki! Pozdrowienia :)