Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sonia1982

Pieprzyki, znamiona jak sie ich pozbyc?

Polecane posty

Gość Sonka24
Piekolone_ sliwki zagladasz tu jeszcze?:-)

Gość klauduska5
usunięcie pieprzyka chirurgicznie nie boli, będziesz miała znieczulenie miejscowe tażke wszystko ok. Pozostaje jeszcze kwestia blizny... czy ona zejdzie???

Gość Agoolec
Frotka,święta racja zeby nie usuwac pochopnie.Urodzilam się z taką mychą na policzku blisko ucha i tak sobie siedzi ta mycha;).Jadna znajoma nie daje mi spokoju,mowi żebym usunęła,romowę podsłuchała przypadkowo pewna lekarz i "uderzyła"w swoje mądrości,żeby usuwać.Taaa,najlepiej by tylko cięli,ale tak jak ty znam przypadek ze chłopak dla celów kosmetycznych usunął znamię,ktore miał od urodzenia i z którym nic się nie działo,że po dwóch tygodniach niestety zmarł:(.Po prostu zaczęło się paprać.

Gość luiza-24
Hej! Mam mnóstwo pieprzyków na ciele, na twarzy 5 sredniej wielkosci, z tego jeden dosyc duzy. Chciałabym usunąć albo tego jedneg duzego albo dwa mniejsze z twarzy, pytałam juzx o to lekarza z przychodni ale powiedział, że na pewno będzie blizna. Tutaj czytam , że po bliznach ani sladu. Prosze podajcie mi adres dobrego lekarza, który usuwa znamiona. Mieszkam na Śląsku.

Gość plankton
klinika w gliwicach

Gość derexx
Dzis usunąłem sobie 2 pieprzyki centralnie na twarzy. Obejrzal je najpierw 2 x chirurg onkolog i powiedzial ze na spokojnie mozna je usunąc.Ja jednak sie troche boje, bynajmniej do momentu kiedy nie zobacze wyników badania histo.Jeden z nich mam juz sporo bo jakies 16 lat. PYTANIE: jak powinno byc tam napisane?? Jaki powinien byc wynik??Bo podobno cos ma byc po łacinie a ja łaciny nie znam.

Gość ***szał***
Mam 1 pytanko??? Jeżeli mam pieprzyki na twarzy to czy moge je zamaskowac korektorem, pudrem lub innym kosmetykiem....???\ Mam jeden pieprzyk troszkę wypukły na policzku, jeden taki na 0,5cm na brodzie< rosną na nim włoski i nie wiem jak ich siępozbyć> ma może ktoś na to jakąś rade>???to nie jest mój jedyny probem bo na twarzy mam 12 pieprzyków.....nie chcę się ih pozbywać bo będe miałam bardzo duże blizny...Pomóżcie... PLISSSSSS!!!!

Gość hipp
Hej, mam pytanie, mam 3 pieprzyki do usunięcia (wystają i przeszkadzają)ale że nie mam ubezpieczenia to nie mo9ge isc z tym do panstwoawego lekarza. Chyba najpierw powinien mi to zbadac dermatolog (na czym polega badanie?) a potem gdzie moge to wyciąć? I czy po zabiegu normalnie można wszystko robic?

Badanie dermotologiczne polega na zwyklym ogladaniu i stwierdzeniu czy dana zmiana kwalifikuje sie do usuniecia czy nie-w przxypadku leczenia panstwowo to wlasnie on kieruje pacjenta dalej-w kierunku dermatochirurgii.Bolesnosc po zabiegu w duzej mierze zalezy od wielkosci ciecia i miejsca ,w ktorym pojawila sie zmiana jezeli w okolicy stawu-jest to sosyc uciazliwe gdyz po zabiegu trzeba starac sie ograniczyc ruchy wykonywane w tym stawie aby nie naciagac skory i nie przeszkodzic w powstawaniu rychlozrostu.Po zabiegu przez moze 4 dni najlepiej nie pic alkocholu gdyz moze to obnizyc krzepniecie krwi a tym samym opoznic sie gojenie rany.Nawet jesli znamie nie budzi poderzen nowotworowycha znajduje sie w miejscu szczegolnie narazanym na otarcia i inne podraznienia mechaniczne -lepiej zdecydowac sie na wyciecie.takimi miejscami moze byc:miejsce pod piersia na lini drutu od stanika,miejsce na lini zapiecia od stanika,paska od spodni ,pod pacha(depilacja) czy u mezczyzn na drodze miejsca codziennie golonego na twarzy..pozdrawiam

Gość hipp
dzieki bardzo, a gdzie mam pojsc usunąć to prywatnie?

Gość hero
gdzie można usunąć to prywatnie- dołączam sie

Gość Bajka26
Ja mialam usuwane 2 pieprzyki wielkosci ok 5-6 mm (na plecach i pod biustem). blizan tego drugiego wreszcie zjasniala, ale dopiero po 2 latach! Ogolnie mam mase pieprzykow na calym ciele, ale takich raczej malutkich (to dziedziczne, moje rodzenstwo tez ma ten problem). Za to na twarzy mam centralnie na policzku plaski pieprzyk o srednicy 5mm i od kiedy siegam pamiecia, nie cierpie go i jest moim wielkim kompleksem. Mam ladna twarz i uwazam, ze ten pieprzyk ja zwyczajnie szpeci. chcialabym go usunac, ale nie wyobrazam sobie isc od normalnego chirurga, bo po tamtych pieprzykach mam jednak blizny; na twarzy wygladaloby to koszmarnie. Moze ktos usuwal pieprzyki z twarzy u chirurga plastycznego? Jakie sa rezultaty? pozdrawiam wszystkich spieprzonych :)

Gość kkaarroolliinnkkaa
hej wszystkim ja mam pieprzyk nad biustem i od jakiegos miesiaca zaczal sie powiekszac i zmieniac kolor na czerwony jasny.. nie wiem co zrobic czy isc do lekaza, boje sie bo czasami od usowania pieprzykow mozna dostac nawet raka skory :( co mam zrobic :(

Gość jajas
Każdy lekarz Ci powie że to głupota wyssana z palca. Będziesz miała raka jak tego nie usuniesz. No ale to już Twoje życie, wierz w zabobony dalej

Gość kkaarroolliinnkkaa
Jajas a zdarzylo ci sie usowac pieprzyki ?? bo ja nie wierze w zabobony ale duzo slyszalam na temat usowania od wielu osob i sie przestraszylam :/ wiec napisalam na te forum zeby sie wiecej dowiedziec :) dzieki

Gość hero
ja mam ślub we wrześniu i chcialabym sie teraz w lutym pozbyć pieprzyka na plecach, szybko mi sie wygoi? Kto prywatnie mi to wytnie?

Gość asssddda
upup

Gość hero
dziewczynki, pomóżcie kto może..:-

Gość trom
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3204271 - topik rzeka, naprawdę polecam lekturę. Tam jest WSZYSTKO na temat usuwania znamion, wątpliowości, adresy sprawdzonych lekarzy, o bliznach i gojeniu się tez jest. Ja usuwałam znamię z twarzy, bardzo się cieszę że się zdecydowałam. Zabieg miałam robiony prywatnie.

Gość hero
serdecznne dzięki!

Gość natalka_16
Mam 11 lat. Mój pieprzyk znajduje się na prawym policzku, ma on 2x2mm nienawidzę go..!!! Jest on bardzo ciemny i strasznie widoczny, ponieważ znajduje się na środku policzka. Jestem załamana..;( Nie mogę go usunąć, ponieważ rodzice mi nie pozwolą..Rozmawiałam już z nimi na ten temat ! Może da się je jakoś maskować..Pudrem to chyba nie, bo nieestetycznie to wygląda. Są może jakieś plastry..? Mieszkam w okolicach Częstochowy w woj. śląskim.

Gość kkaarroolliinnkkaa
hej :) a ja sie odwazylam i jutro jade do rudy usunac pieprzyk ;) troche sie boje ale wole to zrobic jak najszybciej ;p tymbardziej ze lekarz mipowiedzial ze to ostatnie stadium przed zaatakowaniem raka ;( mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze ;)

Gość Pieguski
Chmmm sama chciała bym na to odp. otrzymać może powinniśmy zwrucić się z tym do jakiejś gazety to może by to opublikowali i wtedy dziennikarze by znaleźli na to odpowiedż.

Gość pala449
Ja osobiście też mam sporo znamion. Jedno usunelam chirurgicznie - jest slad,ale to juz lepsze os tego obrzydliwego znamienia. Chce sobie wyciac jeszcze piec. Mam dla Was jednak dobra informacje. Ostatnio szperalam po necie i znalazlam krem na pieprzyki niewypukle - beda mialy identyczny kolor jak skora po kuracji miesiecznej. Ja sobie kupie i mam nadzieje, ze beda efekty krem nazywa sie Krem Drula Superforte. Jest sprzedawany przez apteke to chyba byl przetestowany ;)

Gość kkaarroolliinnkkaaa
a nie wiesz ile taki krem kosztuje mniej wiecej... :) bo wiesz nie kazdego stac na duzy wydatek... :)

Gość kkaarroolliinnkkaaa
no usunełam już mam tylko blizne mala :) i nie zaluje :)

Gość Likev
Mam do was jedno pytanie dlaczego to robicie z wzgledow estetycznych czy tez zdrowotnych

Czytam to i jestem coraz bardziej przerażona. W czwartek idę do chirurga, który ma mi usunąć 4 czy 5 znamion plus badanie histopatologiczne. Kurczę, teraz to się przeraziłam...

Ja ze zdrowotnych to robię , bo mam je tyle lat, że aż strach, no i jedno szczególnie się powiększa...