Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sonia1982

Pieprzyki, znamiona jak sie ich pozbyc?

Polecane posty

Gość Gadullec
Mam pytanie do pani ktora pozbywała sie pieprzykow BRODACIDEM. Jak to mozliwe ze widziala pani jak one robią sie ciemniejsze skoro BRORDACID robi sie bialy? ja to zastosowalam i w gole niestety nie pomoglo :(

Gość jola19802
witam ja miałam 19.12.11 usunięte laserowo 3 pieprzyki po 2 prawie nie ma śladu ale jeden się zaognił i udałam się do lekarza teraz poddawany jest zamrażaniu 08.03.12 wygląda okropnie i trochę boli czy ktoś miał podobny przypadek i czy powinnam się obawiać

Gość fgsgfe
mam pieprzyka na twarzy po prawej stronie nad ustami na gornej wardze cche go usunac , boje sie ze lekarz plastyk do ktorego mam zamiar sie zapisac moze odmowic wykonania zabiegu pieprzyk nie jest duzy ma srednice ok 0.7 cm poradzcie mi cos jakby odmowil btw mam 16 lat i moi rodzice popieraja ta decyzje

Polecam nową metodę na pozbycie się pieprzyków i przebarwień. Więcej info na niceskin.cba.pl

Gość MazurekP
fgsgfe, pewnie przeszkadza Ci ten pieprzyk, ale ważniejsze jest, żeby nie oznaczał on choroby, to przede wszystkim trzeba sprawdzić! Ja przed usunięciem pieprzyka byłam na odpowiednim badaniu, są różne sposoby, ja wybrałam wideodermatoskopię, udałam się na nią do Melitusa w Warszawie (nie wiem, gdzie jeszcze wykonują to badanie, ja byłam akurat tam). Badanie bardzo proste i krótkie, a potem możesz sobie myśleć o usunięciu.

Najlepiej udać się do fachowca lekarza ale i w salonach kosmetycznych ( tylko profesjonalnych!!! ) W centrum Laseroterapii Elite masz do wyboru takie zabiegi usuwania znamion jak: laser CO2,elektrokoagulacja, wycięcie chirurgiczne, badanie histopatologiczne

Gość kakkakak
witam mam miec w czwartek usuwanie 9 pieprzykow na szyi i plecach, czy po tym usunieciu moge jechac samochodem? wiem, ze znieczulenie bede miala w woch miesjach miejscowo

Gość Joanna Paulina
Dobra rada: zbadajcie znamiona w okresie przedwakacyjnym. Ja tego nie zrobiłam i teraz przeżywam straszny stres. Byłam na badaniach dermatoskopowych skóry w warszawskim melitusie i okazało się, że mam 2 'podejrzane' znamiona. Muszę teraz przez 2 tygodnie stresować się kolejnymi badaniami :( Dlatego chyba warto je przebadać i się ich pozbyć wcześniej....Pozdrawiam :)

Gość przezorna
podpisuję sie pod każda opinią na temat usuwania znamion i badania się! nawet najmniejsze przebarwienie może kryć najgorsze. Po tym jak widziałam co przechodzi moja kuzynka (nowotwór) szybko zrobiłam porzadek ze swoimi pieprzykami. Usunałam niedawno kilka znamion z okolic pleców i brzucha. Mam teraz pewność, że jest ok. Sprawdzajcie każde znamie!

Gość pieprzyki
usuwałaś prywatnie czy Państwowo. Możesz coś więcej powiedzieć?

Gość przezorna
usuwałam prywatnie w lux medzie, państwowo też można to zrobić, ale mnie otstraszają kolejki, jakby mi wyznaczyli datę na 2020 :) to dziękuję za taką pomoc. Zrobiłam to prywatnie, najpier konsultowałam się z dermatologiem a potem dopiero zabieg.

Gość pieprzyki
no właśnie martwię się, że jak pójdę do lekarza, to wyznaczą mi datę zabiegu za kilka lat :( muszę się rozejrzeć prywatnie, sprawdzic terminy i ceny. jak jest z tym w lux med - rozumiem ze nie musiałas czekać długo?

Gość przezorna
nie czekałam, umówiłam się jakies niecałe trzy tygodnie przed wizytą, w sumie udałoby się wcześniej, ale akurat nie miałam czasu. Więc jeśli zależy Ci na czasie a przy tym profesjonalnej opiece, to nie ma co liczyć na panstwówkę :)

Gość Marzanna9
@przezorna, piszesz że miałaś usuwane pieprzyki w lux medzie. Jakiej metody tam używają i czy zostały Ci blizny? Słyszałam różne opinie na temat efektów estetycznych...

Gość przezorna
znamiona usuwaja metoda przy uzyciu fal radiowych, sladow praktycznie nie widac, mysle ze jak ktos nie wie ze mialam w danym miejscu znamie, to nie dopatrzy sie sladow :)

Gość Marzanna9
a w jakim miejscu miałaś znamię? efekt estetyczny pewnie zależy od miejsca, prawda? chciałabym usunąć brodawkę z twarzy i bardzo się denerwuję jak wyjdzie. Tzn wiem, że nie będzie gorzej niż teraz ;) ale jednak, skoro już się decyzuję, chciałabym, żeby ładnie wyszło.

Gość przezorna
usuwałam z szyi, skóra w tym miejscu jest delikatna, ale udało się ładnie to zrobić. wydaje mi sie, ze jest to kwestia metody jaką stosują w lux medzie - usuwają przy użyciu fal radiowych. to nie jest zwykły skalpel :)

Gość Marzanna9
wow! to muszę doczytać o co chodzi w tej metodzie. Czy taki zabieg jest bolesny? to działą jak laser??

Gość przezorna
nie dokładnie jak laser, ale efekty sa bardziej zblizone, bo po zwykłym skalpelu zostaje nieładna blizna :/ tutaj jest minimalny ślad. Zdecedowanie nowsza metoda niż skalpel :)

Gość gość
Ja na karku mialam usuwana brodawke metoda koagulacji. Bylo to miesiac temu. Ranka sie zagoila,ale wciaz mam czerwona obwodke wokol tego. Wczoraj za uchem znowu wyszla mia jakas kulka.... zaluje,ze posluchalam lekarzy i nie zrobilam tego chirutgicznie,zeby wyslac do histopatologiii

Gość porzezorna
no jak sama widzisz lepiej podejść do tematu profesjonalnie :/ słuchać lekarzy przede wszystkim! ważne jest to, zeby znamiona obejrzał lekarz, żeby wykonać badania jeśli jest taka potrzeba i usunąć to co się da. Zmniejszamy ryzyko zachorowania...

Gość gość
Ja miałam sporą ilość takich różnych znamion, które według mnie wyglądały podejrzanie… w końcu zdecydowałam się na ich usunięcie i nie żałuję. Usuwali mi je w www.vital-medica.pl i jestem bardzo zadowolona z efektów. Praktycznie nie ma żadnego śladu, że miałam te znamiona na skórze. Lekarz wykonał zabieg bardzo delikatnie, profesjonalnie, czułam się w gabinecie komfortowo. Jeżeli jeszcze zauważę jakieś podejrzane znamię na mojej skórze, to na pewno znowu się tam wybiorę. Zdecydowanie polecam ten gabinet.

Gość gość
ja usunęłam laserowo w klinice Amaryllis, miałam kilka pieprzyków a teraz nie ma po nich śladu, zabieg szybki i bezbolesny, super, polecam

Gość gość
Najlepiej udac sie na konsultacje chirurgiczna i zapytac o szczegoly. Ja mialam wycinany pieprzyk na NFZ w miejscu, które rzadko odslaniam, więc blizna mi nie przeszkadzała. Chociaz przyznac musze, ze jest ona juz prawie niewidoczna

Gość gość
ja również wolalabym sama nie ekseperymentować. Lepiej udać się do specjalisty i mieć pewność a nie samemu praktywoać jakieś maści

Gość gość
Jeżeli chodzi o znamię to pamiętam jak jeszcze kilka miesięcy temu testowałam przeróżne maści żeby tylko się pozbyć. Poddałam się i zapisałam na wizytę do http://chirurgnaczyniowykatowice.pl/, a teraz żałuje, że czekałam tak długo! Mogłam od razu coś z tym zrobić, a nie tyle miesięcy się męczyć z maściami!

Gość gość
Jezeli chodzi o znamiona to zarówno przy własnoręcznym - domowym usuwaniu jak i przy zabiegu u lekarza trzeba posmarowac znieczuleniem w kremie. Mi kolezanka poleciła krem znieczulajacy z lidokainą ze strony www.naporost.pl i od tego czasu gdy mam cos do zrobienia u kosmetyczki zawsze go biorę ze sobą i smaruje kilka razy przed zabiegiem.

Gość gość
czy przy laserowym, czy radiowym usuwaniu znamię jest dawane do badania histopatologicznego?

Gość gość
Pewnie tak. Dodatkowo płatne w lepszych klinikach

Gość gość
to bez sensu w takim razie usuwać prywatnie. Sensem usunięcia znamion jest ich zbadanie, czy było to znamię rakowe czy nie. Czy usunięto wszystko jeśli było złośliwe. Naprawdę lepiej iść do chirurga na NFZ, przynajmjiej ma się pewność, że to co wytną zbadają