Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MORWA

Jak walczycie z dołem

Polecane posty

Jak łatwo się domyślić, mam doła i zero pomysłów jak się go pozbyć. Macie jakieś tajemne sposoby? Tylko prosze nie piszcie, że jedzenie pomaga :-)

Gość kluseczkax20
a czemu masz dola???;)

A tak sobie, bez powodu. Po prostu pesymizm mnie ogarnął i jakoś tak bezsensownie jest. Może to dlatego, że skończyłam studia i rzuciłam prace, więc zabrakło rutyny, która powstrzymuje od myślenia.

Ja polecam gorącą kąpiel z bąbelkami albo wizytę u fryzjera/kosmetyczki albo zakupy ciuchowe albo wieeeelki kubeł lodów owocowych albo telefon do koleżanki/chłopaka/babci (ja często nawet jeżdżę do babci gdy mam doła, a ona zawsze mnie pocieszy i kawusię dobrą zrobi i poplotkuje hihi fajowa jest). Można też po prostu wziąść się za odkurzacz albo sprzątanie w szufladach - może nie zbyt pasjonujące, ale zapomni się o dole a i przy okazji czas nie będzie stracony ;-) A i właśnie sobie przypomniałam - jak miałam doła na studiach a nigdzie nie musiałam iść to wywalałam na środek pokoju wszystkie kosmetyki jakie miałam i malowałam sobie nimi twarz - albo wymyślałam nowy makijaż na balety albo przemalowywałam się na kosmitkę hihi naprawdę poprawia humor. A jak Cię ktoś zobaczy to śmiech gwarantowany :-D

To z kosmitą jest niezłe. Spróbuje, zwłaszcza że dziś pewnie przyjdzie listonosz :-) Wypróbuje na nim efekt hehe. Dzięki

hmmm... nie miewacie dołów, czy po prostu nie macie żadnych dobrych sposobów. Na dzisiaj mam kosmite, ale jutro też jest dzień i dół, który trzeba będzie jakoś zakopać.

Gość kluseczkax20
wiesz ,ja tez mam od wczoraj dola:( ale przyszedl wczoraj moj chlopa,.polaskotal tak ze juz nie mialam sily piszczec.pomeczyl;) ukochal ..i wczoraj bylo ok,a dziesiaj...:(tez mam dola{(

a Twój dół ma jakieś głębsze przyczyny, czy tak się pojawił z nikąd?

Gość kluseczkax20
wlasnie o to chodzi ze pojawil sie ot tak po prostu...:(kurcze:( jesli masz chlopaka to biegiem za sluchawke i dzwon do niego!!:) humor na pewno CI sie poprawi:)

kluseczkax20 ---> on mi poprawi, albo ja mu zepsuję :-) potrafię :-)))) a znajomi wszyscy są w pracy albo ryją do obrony :-( Poza tym trzeba być samowystarczalnym :-) i znaleźć coś co naprawde pomoże i nie tylko na chwilkę. Czy jest na sali jakiś cudotwórca?

Problem w tym, że już posprzątałam - sytuacja jest beznadziejna :-D

Gość kluseczkax20
powiem Ci ze jak ja mam dola,to nie wyzywam sie np na moim chlopaku i w zaden sposob nie moge zepsuc mu humoru(w przeciwienstwie do ciebie;))po prostu wtulam sie w jego ramionka i zaczynam powoli analizowac przyczyne mojego dola,jesli juz naprawde nie mam sily na analizowanie i rozpamietywanie to zaczynamy sie smarac,dokuczas sobie i takie tam...:)

Gość odradzam wielki kubel
lodow owocowych.potem bedzie ci niedobrze polecam sport

Gość kasia_magda
a ja polecam ptasie mleczko to waniliowe z galaretka

Gość kluseczkax20
tylko jest jedno "ale"on przeciez musi isc do swojego domciu:(i zostaje sama.... a porzadki mi nie pomagaja....niestety:(

Gość kluseczkax20
ale lody jak najbardziej tylko nie owocowe bo ich nie lubie tylko bakaliowe lub orzechowe:) ale jest to zapomnienie na bardzo krotki czas,bo lody przeciez sie koncza....

dzieki za rady lodowo-mleczkowe, ale nie jem cukru więc to odpada, chociaż do tej pory zawsze pomagała mi czekolada, taka gorzka. Podsumujmy rady: dzień1: malowanie a la kosmita dzień2:sport dzień3:sprzątanie(może do tej pory zrobi się bałągan) dzień4:zakupy dzień5:fryzjer(nie za często bo włosów nie starczy) i codziennie kąpiel z bąblami i telefonik, babcia niestety odpada, bo nie mam :-( Czy ktoś coś jeszcze dorzuci do lisy?

Gość niezapominajkaa
a slyszalyscie o "dole" zwiazanym z wlosami?bo czytalm przed chwila topik jednej kobietki i pisala ze ma dola jesli chodzi o wypadanie wlosow...czy Wy tez tak macie??bo ja podchodze do tego na luzie,co wypadnie to odrosnie:):):)

Super podejście - tak trzymaj. Mi kiedyś wypadały jak farbowałam, ale odkąd przestałam jest ok, więc jeden powód do dołów mniej :-)

Gość na dola chodze do
lumpexu albo do dzialu przecen w IKei, Czytam cos w stylu Ani z Zielonego Wzgorza

Gość niezapominajkaa
mysle dokladnie tak jak TY!:):):) A TY sie nie lam bo uwierz mi za kilka dni bedzie lepiej,glowka do gory!!!pa

Dzięki, już mi chyba nawet trochę lepiej :-D A lista czeka na propozycje...

Gość RUMIANKOWA
czekolada!!! i przyjaciolka swietne na dola!

Gość Papier_kolorowy
Ja mam doła od tygodnia:(Nie walcze bo nie mam już siły:(Narazie czekam i proszę by sam jakoś minął...A jeszcze dzis ide do dentysty:(Buuuuuuuu:(

no co Ty!!!!! U dentysty jest fajnie!!! Ja przynajmniej uwielbiam ;-)

To ja dorzucę do listy \"Autostopem przez galaktykę\" Douglasa Adamsa - dobry humor murowany :-)