Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość didi_

Danazol-paskudztwo- wy też musicie go brać?

Polecane posty

Gość didi_

Dowiedziałam się, że mam endometriozę. Lekarz przepisał mi danazol- podobno ma paskudne skutki uboczne...Ja biorę go 2 tygodnie a już pojawił mi się trądzik.Może ktoś z was go bierze i podzieli się ze mną swoimi doświadczeniami...na co mam się przygotować? a może nie jest tak fatalny....i co najważniejsze czy pomoże?

ja tez biorę od 2 m-cy Danazol i niestety pojawił mi sie tradzik a cera zrobiła się taka łojotkowa. I przytyłam 2kg moze to nie jest dużo ale jednak w ciągu 2m-cy przytyć 2 kg. to jest dla mnie dużo gdzie od 3 lat ważyłam zawsze tyle samo czyli 53kg. Trochę mam zawroty głowy. Ale jest dobra strona medalu zniknął mi Cellulit z którym walczyłam od kilku lat! no i stosunki sexualne nie są juz dla mnie bolesne. mam pytanie czy po odstawieniu tych tabletek mozna zajść w ciąży ?

biore danazol od kilku dni i : nie moge spac , mam bole glowy, nudnosci, zmiany nastroju od apati do euforii - mam go brac przez 100 dni 2 razy dziennie czy ktorakolwiek z was kobiety po odstawieniu leku zaszla w ciaze?

Gość tak mozna
zajść w ciążę. Mnie po danazolu urosły wąsy, ale brałam go 9 miesięcy. Po odstawieniu wszystkie skutki uboczne znikają. Wąsik też mi zniknął. I na parę lat miałam spokój z endometriozą. Niestety to zawsze powraca.

to chociaz jakas pocieszajaca wiadomosc w tym wszystkim.....jest oczywiscie alternatywa tylko ze bagatela nie kosztuje 3,20)) ale z jakies 1000 PLN. Jestem ciekawa czy ktos bral takie zastrzyki i jak je tolerowal? Czy warto wydac tyle pieniedzy?

Gość do klara_13
możesz podać nazwę tych zastrzyków jestem zaintresowana z góry dziękuję :)

Gość Eivor79
Ja brałam Danazol po operacji usunięcia endometriozy pół roku i przytyłam 7 kg. Jednak było warto bo 5 miesięcy po odstawieniu zaszłam w ciąże:) a waga zdążyła mi spaść 5 kg. Przed Danazolem ważyłam 60 kg, po 67 kg teraz 62kg.

Gość just08
Na jakiej podstawie stwierdzono u was endometrioze? u mnie na podstawie samego tyko usg, wczeniej lekarz nie był pewny czy mam endo czy potworniaka, a po ostaniej wizycie powiedzial mi ze to raczej endo i przepisał mi Danazol. Czy stosując Danazol można pić alkohol i opalać sie na solarium? Czy w trakcie brania Danazolu całkowicie znika okres? Mam go brać przez ok 3, albo 4 miesiące.