Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta lat 35

KUPIŁAM SZPILKI MIMO WYSOKIEGO WZROSTU !!!

Polecane posty

Gość Haliśka
Kupiłaś szpilki mimo wysokiego wzrostu?! To to nic... ja kupiłam szarlotkę, a jestem uczulona na jabłka...

Gość sonidelko
Przedwczoraj kupiłam 7-o centymetrowe buty od zary. Bardzo mi się podobają i czuję się w nich sexy. problem w tym że kiedy wychodzę na ulicę nie jest już tak wspaniale. stresują mnie spojrzenia ludzi, oraz to, że jestem wyższa od wielu facetów w moim wieku. Dodam że mam 18 lat i szczupłą budowę ciała przy wzroście 170. boję się że wyglądam tyczka. proszę o waszą opinię.

Gość lovesexymagic
Mam szesnaście lat i 178 cm wzrostu. Jestem raczej szczupłej budowy ciała, jednak mam szerokie biodra. Od zimy zaczęłam nosić obcasy. Kozaki max 8 cm. Potem przyszedł czas na pierwsze szpilki - 5 cm. Jestem zauroczona gladiatorkami. Zakupiłam jedne i przyznaje, że czaje się na dwie następne pary. Ale taki problem, że w ogóle w nich nie wyszłam jeszcze z domu! Są bardzo wygodne, chociaż mają 10 cm. Jakoś nie mogę się przełamać. Mam w tych butkach 188 cm wzrostu i w dodatku przejmuje się też tym, że te buciki mam w rozmiarze 42 :( Normalnie noszę 41, ale z odkrytym palcem muszą być większe. Jak się przełamać? POMOCY!

Gość nataleczkaD
czesc. mam na imie Natalia,mam 18 lat i 177 cm wzrostu...niczym na terapi. dzis kupiłam swoje pierwsze butu na obcasie,mam w nich 183 cm,jestem szczupła bardzo ,mam długie nogi...teraz jeszce dłuzsze i piepsze to co powiedza inni.raz miałam faceta za niskiego i to byl najlepszy wziazek w mojej histori miłosnych przezyc. teraz uznałam ze zaden facet mnie nie chce bo jestem piekna i inteligentna a oni sie takich boja\\ą,kupiłam obcasy mam wszystkich gdzies:D wszystkie jestescie piekne:D

Gość beautygeek
ja mam 178 cm wzrostu. jakis czas temu zdecydowałam się kupić sobie buty na wiosnę na małym obcasiku (jakies 4 cm). od zawsze zarzekałam się, że NIGDY nie ubiorę obacasów, a teraz kiedy przyszła jesień kupiłam botki na 6 centymetromym obcasie...a dzis zaszalalam i kupiłam buty 9 cm szpilką ! pomyslalam sobie, ze moze troche przegielam... dlatego sie tu znalazlam bo wygooglowalam "wysokie dziewczyny + obcasy" haha dzieki waszym wypowiedziom czuje sie wiele pewniej ;)) trzeba przyznac ze nawet wysokie kobiety w plaskich butach wygladaja na jak to mowi moja rownie wysoka kolezanka " na przyklapnięte" ;)) pozdrawiam !

Gość Dżazda088
Sonidelko przestań pisać o problemie, który nie istnieje, bo zostaniesz wyśmiana przez resztę forumowiczek. Zauważ, że Ty w szpilkach masz mniej więcej tyle wzrostu, co obecne tutaj forumowiczki bez obcasów, a nawet jesteś niższa od niejednej z nich. Gdyby te dziewczyny miały 170 cm to pewnie bez żadnych krępacji zasuwałyby w szpilkach, więc Twoje pytanie skierowane do nich jest zupełnie bez sensu.

Gość Michal656
a ja nielubie za wysokich dziewczyn przeciez to wkurzajace jak dziewczyna jest wyzsza od chlopaka to nienormalne troche przeciez my mezczyzni jestesmy silniejsi i mam byc wyzsi bo mezczyzni sa wyzszi od kobiet a nie na odwrot wiec przemyslcie

Gość Nikaa .
Ja mam dopiero 12 lat . I mam 156 cm wzrostu . Jestem tez szczupła . Ja bym doradziła że nawet jak się jest wysokim to można nosic szpilki . A nawet można wyglądać lepiej niż niski człowiek. Wysoka kobieta ma długie nogi . i to jest elementem figury i kobiecości . Może jestem młoda i nie umiem doradzac ale to jest moje zdanie . ;) Moja siostra cioteczna ma 182 cm wzrostu i nosi nawet 7 cm szpilki i ładnie wyglada . Jak komuś się podobają buty o wysokim obcasie to sobie niech je kupi .! ;) A i jeszcze 1 pytanko . mam 12 lat i 156 cm wzrostu to dużo , mało czy w sam raz .

Gość ahdzia007
ha! a ja mam 178 i wlasnie kupilam 11cm szpilki z 2 cm platforma;d cudo ..juz sie przyzwyczailam do gapiow;p

Gość ahdzia007
a ty chlopczyku lepiej sie nie ywpowiadaj bo twoja wypowiedz mi troszke szowinizmem smierdzi;d;d

Mam 176 cm wzrostu. Kompleks mam OGROMNY. Jestem najwyższa z dziewczyn z mojej klasy. Dzień mam zepsuty do końca jak widzę jakieś buty na obcasie które mi się podobają a wiem że nie mogę sobie na nie pozwolić. Z dnia na dzień mój wzrost coraz bardziej mnie przytłacza. Nie lubię się wyróżniać. Na dodatek jestem chuda i sprawiam wrażenie "długiej". A kupienie dobrych spodni to rzadkość. Wiem że ludzie mają większe problemy ale dla mnie mój wzrost jest naprawde ogromnym problemem.

Gość miszczu
ale wy macie problemy...dziewczyny,przestańcie tak sie produkować nad tymi centymetrami.............

Gość Anka 27 lat
Cześć dziewczyny!! Dla większości z Was jestem już pewnie stara :) Mam 180 cm wzrostu i poza kilkoma parami klapek mam 3 pary butów bez obcasów (a par butów jesiennych lub zimowych ok 30). Czyli ciągle biegam w butach na obcasie :) Z resztą do pracy buty na obcasie założyć wypada... Nie przejmujcie się opiniami innych, z własnego doświadczenia wiem, że jest to raczej zachwyt. Też jestem jak większość z was szczupła (60kg), i nie przeszkadza mi to. Naprawdę, wysokie szczupłe dziewczyny wyglądają super!!! Tylko trzymajcie się prosto bo zgarbione nie wyglądacie na niższe, tylko na niepewne siebie i po prostu źle. Wysoka, pewna siebie dziewczyna z łatwością znajdzie chłopaka, ba, będzie mogła przebierać w "ofertach" :P Jeśli jesteście młode, możecie zawsze zostać modelkami :) wasze niższe koleżanki raczej nie bardzo... Życzę dużo pewności siebie i samych pięknych szpilek :)

Gość nika115
Kurcze mam duzy problem z tymi obcasami bo wiecie jestem wysoka przeroslam mame i tate mam 15 lat i chce nosic nie wysokie szpilki za niedlugo mamy wesele i chce sobie kupic szpiki ale w tej rodzinie sa wszyscy niscy ostatnio tanczylam z chrzesnym to okropnie wyglagdalo a mam jak wspomnialam 15 lat ja juz nie chce rosnac i wiecie jak to wyglada moja kuzynka jest taka ladna nie wysoka nie niska taka srednia i ma takie szpile a jeszcze kupilam sobie sukienke bombke i baleriny nie wygladaja dobrze do tej sukienki tylko szpilki prosze pomóżcie????:)

Gość 123231
Nika115 a ile masz wzrostu???

Gość 123231
Michal656 nie rozumiem twojej wypowiedzi. Co niby mamy przemyśleć??? No ok dojdziemy do wniosku, że to facet powinien być wyższy i co w związku z tym? Przecież nie zmniejszymy się!!! My nie mamy wpływu na nasz wzrost. Skoro jest tak dużo wysokich kobiet to na pewno nie jest to dziwne. Lepiej być wysoką niż mieć 150 cm.

Gość meganka123
Ja mam 20 lat i 180 cm przy wadze 72 kilo. Niby nie duzo i niby wygladam szczupło ale czuje sie wielka przy moich koleżankach ktore sięgają mi do ramion. Nigdy nie odważyłam sie na kupno butów na wysokim obcasie, zreszta buty na 3 cm obcasiku tez sa problemem, najchetniej chodziłabym boso wtedy moj wzrost nie byłby moim utrapieniem:)

Gość cada82
Hej ;) Mam 19 lat, mam 178 cm wzrostu, i kupiłam wczoraj buty na obcasie... są śliczne, ładnie w nich wygladam i chciałam je ubrać na jutrzejsze zajęcia na uczelni - dodam, że idę pierwszy raz i nie studiuje w Polsce... Jak myślicie dziewczyny, tak na poczatek dobrze jest się wyróżnic ?? ... nie jestem zawsze pewna siebie, i czsami krępują mnie spojrzenia ludzi - wiadomo patrza na mnie dziwnie :P

Gość Bellina
mhm ... ja mam 16 lat i 1.79 wzrostu , chcę sobie kupić szpilki 10 cm , ale będę jeszcze wyższa , ale walę to i opinie wszystkich , kupię je bo ładnie w nich wyglądam , a i te szpilki są cudowne ^^

Gość koiczynka
Czesc, mam 29 lat (staaara jestem) 176cm wzrostu i niestey cale zycie mialam kompleks wysokiego wzrostu, szczegolnie ze waze 55kg i wygladam jak tyczka, ale taka juz moja uroda. pare lat temu pojechalam do amsterdamu na wycieczke i tam na ulicy bylam najnizsza. Holenderki maja srednio 190cm wzrostu sa szczuple i chodza w szpilkach. Po tym wyjezdzie zakupilam pare szpilek ok 6cm . Na codzien ubieram niskie buty, ale jak przyjdzie weekend i czas wyjscia to szpileczki jak najbardziej.I jeszcze jedno po tym wyjezdzie zaczelam sie cieszyc ze jestem wysoka, bo w amsterdamie czulam sie autentycznie jak szara myszka , ktorej nikt nie zauwaza.

Gość XkasiaX
ja mam 180 cm wzrostu i ważę 64 kg nosze szpilki na 12 cm obcasie czasami nawet 13 cm i co z tego kocham być wysoka!!! W sklepach podaje "maluszkom" towary z górniej półki! ;))) WYSOCY GÓRĄ!!! Na górze jest więcej tlenu i w ogóle wszystko z góry lepiej wygląda! :) Mój mąż ma 185 cm i waży 87kg i dopóki będę lżejsza będę nosiła niebotyczne obcasy!!! Cała moja rodzina wygląda jak stado żyraf ;) ;) :) a żyrafy to takie piękne stworzonka ;))) Pozdrawiam z bardzo wysoka :)))

Gość anairda
Hej kobitki! Mam 174 i absolutnie kocham obcasy! Na co dzień lubię takie niższe 5- 8 cm, ale wieczorami :) :) to wyciągam moje 9 - 14 cm bóstwa. I choć grupka moich znajomych jest niższa ode mnie, to nie mam z tym najmniejszego problemu (pomyślcie o osobach niższych, wiele z nich ma także kompleks swojego wzrostu). Musi być jakaś różnorodność na tej planecie! Duże jest piękne, małe jest słodkie a szpilki już zawsze będą seksowne. Nie miejcie kompleksów dziewczyny, bo jeśli tylko odpowiednio długo się szuka, zawsze się znajdzie coś co nie pasuje, nawet w rzeczach idealnych :) Szkoda życia na takie niepewności! Kochajcie siebie - jesteście piękne! Aha, jeśli to kogoś interesuje, to mam 22 lata i (myślę) bardzo zdrowe poczucie własnej wartości :) Pozdrawiam te wysokie i te niższe :)

Gość to mówię ja[fanka szpilek.
Hej. Mam 14 lat i 1,73 wzrostu.Ogólnie to nie mam kompleksów, choć czasem czuję się nieswojo w tłumie "karzełków".Sama mam zamiar kupić sobie piewsze szpilki 9 cm, na wesele. Są śliczne. Uważam,że jedyne co ogranicza kobietę to jej umysł. Bo przecież się nie skurcze. Na zimę dostałam śliczne kozaczki na obcasie i z pewnością będę je nosić. Ostatnio widziałam dziewczynę o wiele wyższą ode mnie i to jeszcze na szpilkach z niskim facetem. Dziewczyna była śliczna. Wydaje mi się,że nasze kompleksy wynikają z braku tolerancji w naszym kraju,choć może się to z czasem zmieni.

Gość tyk
Ja mam ok 173 i chce kupic buty o 13 cm koturnie nie wiem jak bede w nich chodzic bedzie mi bardzo glupio ale buty są niesamowite i mysle ze warto

Gość koszykarka
Oooo rany! dziewczyny ! macie problem straaaszny! umówmy się 170-175 cm to nie jest jeszcze dużo! i możecie nosić szpile takie jakie chcecie :) Wysoko w moim mniemaniu 190 cm czyli tele ile ja mam i nie mam dylematu czy nosić szpile czy nie ! Poprostu jak idę po ulicy to ludzie z automatu patrzą mi na stopy czy przypadkiem przyczyna mojego wzrostu nie są wysokie buty heheh :)

Gość wysoka x3
Mam tyle samo wysokości co Ty i mam straszny kompleks na punkcie swojego wzrostu..;/ Choć ostatnio kupiłam sobie 10-centymetrówki, bo nie mogłam się oprzeć, no ;p

Gość Landrina
Dziewczyna o wzroście 145 cm i 195 cm ma takie samo prawo do noszenia szpilek. Osobiście uważam, że dziewczyny powyżej 185 cm powinny nosić szpilki do 5-6cm, gdyż takiej różnicy znacząco nie widać (widząc kogoś, nie powiemy dokładnie, ile ma wzrostu, bo 5cm to mało). Ja mam 170cm i często noszę szpilki, ale zależy dużo od otoczenia. Mając koleżankę 167cm bez problemu zakładam 8-9cm szpilek (ona nie nosi obcasów). Były chłopak ma 188cm i przy nim nosiłam bez problemu szpilki 12cm. Jednak przy koleżance 156 cm nosiłam płaskie buty, bo zawsze podkreślała, że jestem za wysoka (w szpilkach miała jakieś 164 cm), ale ostatnio się przemogłam i noszę przy niej. Przy innych koleżankach (153 cm i 159cm) bez problemu noszę szpilki, bo one nie komentują wzrostu, tylko mówią np. ładnie wyglądasz, fajne buty i jest ok Zaczęłam się ostatnio zastanawiać, czy powinnam nosić szpilki przy obecnym chłopaku 185cm, bo będąc na molo chcieliśmy zrobić sobie zdjęcie, ja niosłam szpilki 9cm w ręce i zakładałam do zdjęcia,a on "nie zakładaj, bo jak ja będę wyglądał na zdjęciu". Dodam, że ważę 50kg, a on 100kg, więc nie rozumiałam, czego się bał. Ja lepiej się czuje przy nim w szpilkach, bo 15cm to dość duża różnica. Bardzo dużo zależy od otoczenia i akceptacji. Koleżanka ma 175cm i bez problemu nosi 10cm szpilki przy koleżankach 153 cm i 159cm. Wygląda atrakcyjnie. Miałam kiedyś sytuację taką, że ja i koleżanka 156cm byłyśmy razem u kolegi ( ok.193cm) i powiedział coś w stylu: "chodźcie moje małe" i ta koleżanka od razu zaznaczyła "ja jestem mała, ale Paulina jest wysoka". W takich sytuacjach można się poczuć dziwnie. Dodam, że uważam, że wysokie dziewczyny mogą nosić obcasy bez problemu, jeśli są szczupłe bo wysoka, gruba dziewczyna na wysokich szpilkach zazwyczaj źle się prezentuje bo to jakby potęguje jej wagę. Dla dziewczyn, które nie mogą się przemóc do szpilek: kupcie sobie WYGODNE (żeby czuć się pewnie) obcasy 5-6cm na szerszym słupku, chodzi się wygodnie i nie czuć za bardzo różnicy wzrostu.