Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość henryka

mleko NAN

Polecane posty

mam pytanie czy dziecko pol roczne moze jesc tylko 4 razy na dobe mleko co 5 godzin po okolo 100ml do 180ml a na noc okolo 210ml nie je zadnych deserkow czy zupek poniewaz mielismy troche problemow i musielismy odstawiac teraz jestesmy po plesniawkach ktore zreszta dostala po antybiotyku dzis miala ostatnia dawke syropu poniewaz nie moglismy sie ich pozbyc je mleko bebiko zawsze jadla bardzo duzo po 180 do 210 i bardzo ladnie przybierala a ostanio je tak malo czy mam sie czym martwic czy nie.lekarz mowila ze jak nie wroci jej apetyt to do kontroli wagowej i zobaczymy co dalej caly czas karmilam ja co 4 godz a teraz juz jej zmienilam co 5 godzin niewiem czy poprostu mleko jej przestalo smakowac czy cos sie dzieje czy moze przekarmiona jest jak jadla wtedy tak duzo.martwie sie bo starsza corka miala duze problemy z jedzeniem i miala mnostwo badan i bardzo malo przybierala.poradzcie mi cos prosze....

Gość rozowa82
dziecko z wiekiem bedzie jadło coraz mniej mleka, a podajesz jej jeszcze jakies inne pokarmy , kaszki obiadki lub deserki?

Gość rozowa82
sorry nie doczytałam ze nie je nic innego, , a spróbuj dosypac jej kaszki ryzowej do mleka one sa samkowe moze zasmakuje maleństwu

wiesz cio dawalam jej juz nawet kaszki ale nic nawet banana dostaje od 3 dni i pluje mi nie chce niewiem co jest wczoraj zjadla mi tylko 3 karmienia dzis ide do lekarza zobaczymy co powie wydaje mi sie ze raczej zaleci badania...ale dzieki za pomoc pozdrawiam....

Gość milkilkilkilk
powiem wam ,ze winny wypijania malej ilosci mleka moze byc smoczek.mialam ten problem.wtedy zastosowalam rade z jakiegos poradnika. nacielam smoka nozyczkami do paznoki na taki+ (krzyzyk)oczywiscie wiekszy:) dziecko ssie z taka sila jaka ma. naciete gumki smoczka stykaja sie ze soba wiec mleko sie nie wylewa a leci duuuuuuuuuzo latwiej:) od tej chwili corka wypijala ok 180 ml w 5-6 tyg.zycia. sprobujcie.

no tak ja juz kupilam wlasnie smoczek z wieksza dziurka ma teraz od 6 misiaca i zrobilam to juz miesiac temu bo wlasnie tak bylo ze za bardzo sie meczyla i nie jadla potem sytuacja sie poprawila i znow sie zaczelo tylko coreczka w grudniu miala zapalenie oskrzeli potem plesniawki ktorych nie moglismy sie pozbyc przeszly dopiero po specjalnym syropie...a syrop skonczylismy podawac we wtorek...wiec niewiem co jest dalej....czemu niechce jesc tak jak jadla a jadla tak slicznie.po 210 zawsze jadla wiecej niz powinna jesc.juz myslalam o zmianie mleka na nan1 bo je bebiko moze to juz jej nie smakuje niewiem pomozcie cos...pozdrawiam.

Gość ivonnnnnneeee
a moze dalej ma plesniawki , bola ja i nie moze ssać? a jak je mleko to sie krzywi ? jesli nie tzn ze jej smakuje i nie ma sensu zmieniac jak jej słuzy, spróbuj wprowadzac jakies nowe posiłki , jabłkuszko , soczki , eksperymentuj z kaszkami...

no nie krzywi sie tylko nieraz odpycha tak jakby byla najedzona ale po 5 godzinach nieraz ma dluzszy odstep i nie je wczoraj miala np.tylko 3 karmienia i zjadala po okolo 150 do 180 ml.niewiem czemu wtedy nie je mleka a jak je to tak malo...mocz jej nie smierdzi bo myslalam ze moze jakies bakterie w moczu czy cos...ale raczej nie wiec juz nie wiem.banana tez nie chce nie otwiera wogule buzki jak daje jej z lyzeczki wiec niewiem co mam robic.jest to moje 2 dziecko z pierwszym tez miala przebije ale jadla.tylko malo przbierala.niewiem co robic...jutro ide jednak do lekarza bo dzis juz nie bylo miejsca.pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi i za pomoc.

czesc byla u lekarza okazalo sie ze maja przybiera ladnie i ze widocznie ma tearz taki okres jedzenia.takze sie ciasze.pozdrawiam buzka

Gość orkaaa1977
ja mam taki problem,że chce przejsc na mleko zastepcze,juz podawalam synkowi Bebiko i nestle ale nie chce go pic.Teraz mysle o jakims innym mleku podobnym do mleka z piersi.Moj synek ma czesto zaparcia i najlepiej zeby to mleko bylo dla niego dobre i nie powodowalo wiekszych zaparc.Dodam , ze synek ma 19 miesiecy.Wiem,wiem pewnie ktos napisze ze w takim wieku to jest ciezko odzwyczaić od cycka,ale ja probowalam jak on mial 6-8 miesiecy.Teraz nawet jak mu sie chce pic to chce cyca!Musze go odzwyczaić teraz bo potem bedzie jeszcze gorzej.

Gość marzanna80
Ja wiem jak było u nas.Eksperymentowałam z prawie kazdym mlekiem.Potrzebowalismy czasu zeby wreszcie córeczka zaczeła pic.A wczesniej przed podaniem mleka dwałam jej zapobiegawczo 8 kropelek Bobotoicu.

Gość do marzanna
I czy Bobotic w Twoim przypadku pomagał maleństwu ?

Gość kasia_zg
Witam. Sprawdzona informacja: Na mleku HUMANA dzieci nie mają kolek, nie chorują, są zdrowe i silne. Odnośnie cytuję "otłuszczonych dzieci" jest to spowodowane niezdrowym i tłustym pełnym konserwantów życiem, przed którym nie da się uchronić. Osobiście nie spotkałam się z otyłością dziecka karmionego Humaną. Ogólnie dzieci są teraz otyłe. Także te karmione Humaną moga być, ale nie jest to z wyny mleka. Główne zalety: Zdrowie, Przesypianie całej nocy już od 4 miesiąca życia, Brak kolek.

Gość dorota23
Witam!Mam pytanko.Czy ktoras z mam spotkala sie z mlekiem NAN ACTIV 1 w szklanych buteleczkach tam jest chyba po 90 ml to juz jest gotowe mleko do spozycia tylko przelewa sie je do buteleczki. Chcialam kupic sobie taka buteleczke w podroz samolotem,wiem ze sa ale jeszcze nie spotkalalam sie nigdzie z nimi.Moze ktoras z pan wie gdzie takie mleko mozna kupic.Z gory dziekuje za pomoc

dziewczyny powiedzcie czy wasze pociechy przesypiaja cala noc po bebiko? moja ma prawie 8 msc i musze wstawac nieraz 2 razy...na noc dostaje 210 ml mleczka bebiko 2 + 2 miarki kaszki na dobranoc z Nestle z lipa...w ciagudnia je duzo...nawet bardzo duzo...6 razy z czego 3 razy mleko za kazdym razem z kleikem lub kaszka, w miedzy casie biszkopciki lub flipsy wcina...ostatni raz je ok godz 20/20:30 i idzie spac.po tem budzi sie o godz 24/2 w nocy i wypija 180 ml mleka...jak obudzi sie o polnocy to z kolei wstaje o 5 rano- zje i dalej spi...jesli o 2 to wstaje dopiero ok 7 rano i dluzej nie spi.w ciagu dnia spi ra poltorej godziny lub 2 razy jesli wstaje do godz 7(10 i 15- drzemka)...od czego to zalezy? a co do tematu moja mala po NAN'ie strasznie ulewala(jesli mozna to tak nazwac, bo "ulanie" polegalo na zalaniu wszystkiego naokolo...) jesli wypila 210 to i tak wszystko ulala...wiec przeszlam na bebiko i jest ok...

dorota - W szpitalu na położniczym jesli matka nie miała pokarmu dawali noworodkom Nana w buteleczkach - tego gotowego...Musisz popytać w aptekach. Szczególnie przyszpitalnych.

Gość od jakiego mleczka zaczac
Nan1, Nan AR, NAN HA, Bebiko, Humana czy Bebilon jesli chce sie konczyc karmienie piersia???????????????????????????

Gość ja kupowałam takie
mleczka w butelkach w aptece

Gość 13061981
"kasia_zg Witam. Sprawdzona informacja: Na mleku HUMANA dzieci nie mają kolek, nie chorują, są zdrowe i silne. Odnośnie cytuję "otłuszczonych dzieci" jest to spowodowane niezdrowym i tłustym pełnym konserwantów życiem, przed którym nie da się uchronić. Osobiście nie spotkałam się z otyłością dziecka karmionego Humaną. Ogólnie dzieci są teraz otyłe. Także te karmione Humaną moga być, ale nie jest to z wyny mleka. Główne zalety: Zdrowie, Przesypianie całej nocy już od 4 miesiąca życia, Brak kolek." To może to koleżankę Kasię ZG zainteresuje ??? jeżeli jeszcze nie słyszała nic złego na temat mleka Humana może jakaś korespondencja z rodzinami z Izraela ????? link poniżej: http://www.rmf.fm/fakty/?id=61716

Mój synek i dzis ma 22miesiące pił rózne mleczka, początkowo zaczelismy od NAN 1 -czego wogule nie chcial pic dla tego pozostaliśmy na piersi, później spróbowalismy Humane 2 co bylo nie do zniesienia dla mnie i mojego dziecka- nie najadal sie i budzil sie czesto glodny w nocy oraz miewal po nim kolki. Później przeszliśmy na Bebilon2 pil je na prawde bardzo chetnie do puki nie przeszlismy na Bebilon3 po ktorym często miał problemy trawienne i miewal biegunki. Kolejnym mlekiem w życiu mjego malenstwa bylo Bebiko3 które pił przez kilka kolejnych miesięcy po czym wystąpiła alergia w postaci czerwonych krostek na policzkach (po wypiciu). Pediatra polecil nam w takim wypadku mleko HA dzis jest pierwszy dzien stosowania NAN HA na razie nie ma zadnych zlych oznak zobaczymy co przyniosa kolejne dni..

Gość mamazosia
"spróbuj może podać mu Bebilon http://dziecko.je/20-bebilon jest dostępny w hipermarketach kosztuje jakieś 17 zł mała puszka albo 29 duża i ma smak podobny do mleka z piersi" Podziałało z tym mlekiem Bebilon , też nie mogłam podawać z piersi i dlatego musiała sięgnąć po Bebilon . Zrobiłam większe zakupy , ciekawe promocje są w sklepie Dziecko.je Zamówiłam w piątek a w poniedziałek już paczka u mnie ;) Polecam wszystkim , mamazosia

Gość xxFoRgOtMeNoTxx
Mój synek ma 9 tygodni i niestety ma okropne kolki. Nie pomaga mu herbatka z kopru włoskiego ani ciepłe okłady na brzuszek czy masaże nawet noszenie go na rękach nie daję żadnych skutków. Ostatnio przez przypadek zauważyłam że jedynie woda minimalizuje mu ten okropny ból. A co do mleka to ja używam Nan 1 mały przez miesiąc jad bardzo ładnie, po miesiącu zaczął mi jednak strasznie ulewać czasami nawet chlustał tym mlekiem na sporą odległość nie wiedziałam co się dzieje postanowiłam spróbować Nan AR przeciw ulewaniu znowu mały się uspokoił ale po 2 tyg wróciło to samo a w dodatku mały przez cały czas się pręży, ma zaparcia i jest strasznie niespokojny w nocy bo niestety ale w dzień nie śpi tylko płacze jakby go coś cały czas bolało nie chce mi za bardzo jeść a widzę ze jest głodny jedyne czego sobie nie odmawia to herbatki nie wiem już naprawdę co mam robić. Byłam z małym u lekarza a ona stwierdziła że jest wszystko dobrze i nie widzi nic niepokojącego bo mały mimo że potrafił zwrócić połowę mleka przybierał normalnie na wadze. poradźcie mi coś bo ja naprawdę nie wiem co robić

Gość a ile pije mleka na dobe??
moza go przekarmaisz i dlatego ma reflux?

Gość xxFoRgOtMeNoTxx
Mały mi jada 60-70 ml /6-7 razy na dobę

Gość gość
My dostalismy do testowania mleka nan 2 i 3 dla synka i tez jestesmy zadowoleni,bardzo,synkowi smakuje.