Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rosastyle

boję się sexu....czy słusznie?

Polecane posty

Gość Rosastyle

mam 19lat i jeszcze jestem dziewicą...pewnego dnia nadejdzie dzień,że stanie się to.Może nawet niedługo.Ja jednak boję się.Mam różne obawy,ale głownie,że to będzie boleć. Opowiedzcie jak to jest?Raz byłam już bardzo blisko,ale się wycofałam...nie wiem czy słusznie się obawiam.Czy naprawdę czerpie się z tego przyjemność,czy jedynie ból??

Gość to zależy
na początku trochę boli..

Gość słusznie nigdy tego nie rób
zachowaj wianek na zawsze

Gość Rosastyle
nie chodzi mi o to,że mam tego nigdy nie robić.Pytam się tylko jak to jest.Czy boli. Nie napisalam,że chcę do końca życia mieć "wianek" jak to napisaleś.

Gość sex jest ok

Jeśli się boisz, to nie próbuj na siłę. Widocznie nie jestes gotowa i już! Gdy Twoje ciało i psychika będzie gotowa na przyjęcie.... :P -to przestaniesz sie bać. Nie ma co robić tego na siłę. Przyjdzie ten dzień, że zaczniesz żałować, że zrobilas to pod presją faceta, innych ludzi, czy wlasnego uporu. A pierwszy raz się pamieta do końca zycia, wiec nie zmarnuj go, bo drugiego już nie będzie :) A facet jesli cie odepchnie za twoją powściągliwość niech spada na drzewo. Nie jest ciebie wart. Kiedyś na pewno ktoś inny doceni to, że jesteś jeszcze dziewicą. Postępuj roztropnie, nie rób nie na siłę, a odpowiedni czas sam przyjdzie. :) Powodzenia.

jeste tego samego zdania co Iwosia. Jeśli będzie Twój czas i odpowiedni facet to nawet nie będziesz wiedziała kiedy strach zniknie:P

Gość Rosastyle
dziękuję,chociaż ktoś mi odpowiedział.ja jednak naprawdę się boję..mam już 19lat i jeszcze tego nie robilam.Czasami zastanawiam się czy to normalne.W moim wieku przeważnie ma się to już za sobą.

Gość iwosia a ty jestes dziewica
??????

Czy zalezy Ci na tym, by mieć to za sobą, czy żeby to bylo udane, godne wspomnień przeżycie? :-0 Myślę, że to duze przeżycie dla kobiety, aletego dbaj o to, by bylo pięknie. Jesli zrobisz to pod jakąs prsją, bedzie pewnie boleć. Ale z prawdziwej milosci i w odpowiednim czasie - nie ma bolesnego sexu. Nie śpiesz się. Cnota to zaleta. :)

Gość iwosia a ty jestes dziewica
????????????????????

Gość ja mam 17 lat...
i dwa miesiace temu to zrobilam...starszne sie balam tego co ty i rzeczywiscie troszke mnie bolalo ale po pewnym czasie jak to robilismy to przestalo bolec i czerpalam juz tylko przyjemnosc:)on do niczego mnie nie zmuszal-to bylawylacznie moja decyzja i mysle ze dobrze zrobilam...nadal jestesmy razem i wiem ze sie nie pomylilam:)))nie boj sie:)))

Gość Rosastyle
stworzyłam ten topic,bo chciałam się dowiedzieć czegoś na nurtujące mnie pytania,nie po to by jacyś debile,ktorzy nie mają nic do powiedzenia pisali głupoty,ale jak widać tacy zawsze się znajdą,więc pozostawcie te głupie i zgryźliwe uwagi dla siebie. 17latka,iwosia i wszyscy życzliwi dziękuję wam,nie przejmujcie się prymitywami

Gość słuszna opinia doświadczonych
koleżanek.Nie ma nic na siłę.

Gość malowanka
Słuchaj, nie daj sobie przede wszystkim wmowic, ze w wieku 19 lat to juz najwyzszy czas :o Ja mialam 23 lata, kiedy zwiazalam sie z moim mezczyzna, i byl on moim pierwszym. Nadal jestesmy razem (prawie 2 lata) i ciesze sie, ze czekalam i ze to wlasnie z nim kochalam sie po raz pierwszy. Czy boli? Troche boli, podnioslosc chwili daje o sobie znac i nie da sie wyeliminowac zdenerwowania ;) Ale wiesz, nie bol jest najwazniejszy, ale swiadomosc, ze jest sie z kims, kogo sie kocha :) Wtedy wiesz, ze nie robisz tego wbrew sobie :) Ten bol to nic strasznego, zreszta szybko mija ;) cierpienia u dentysty sa gorsze :P

Gość Rosastyle
no skoro u dentysty jest gorzej no to chyba nie jest tak źle:) po prostu presja otoczenia strasznie mnie przytłacza.

Gość malowanka
Wiesz co? Pieprz otoczenie ;) Pamiętam, ze w liceum mialam takie "dojrzale" kolezanki, ktore opowiadaly na prawo i lewo jaki to Tomek byl swietny w lozku, a jak to boli od tylu :o Niesmaczne to bylo :o Powiem Ci jeszcze, ze mam kilka kolezanek w swoim wieku i starszych nawet, ktore nadal sa dziewicami, i sa z tego dumne. Ja tez zdecydowalam sie na seks tylko z milosci, nigdy nie czulam sie gorsza tylko dlatego, ze bylam dziewica :o Naprawde warto poczekac na tego wlasciwego czlowieka, zeby pozniej nie plakac, ze popelnilo sie straszny blad. A swiadomosc tego, ze oddalo sie swoje cialo komus, kto nie jest tego wart, jest bardzo bolesna. A ten dentysta to dla mnie sto razy gorszy ;) Hihihi, wlasnie sobie pomyslalam, ze teraz, siedzac na fotelu dentystycznym, bede sobie wyobrazala, ze wolalabym kolejny raz stracic dziewictwo :D:D:D

Jednych boli, drugich nie, ale jedno jest pewne, dla tej jednej rzeczy jaką jest seks ludzie są w stanie zrobic wszystko, znieśc wszystko a czasem zapłacic bardzo dużo, są tacy co nie potrafia życ bez niego, z jego braku ludzie sie często rozstają lub sie kłocą, seks jest paliwem związku dwojga ludzi, jak go nie ma to związek wygasa, jeżeli ktoś zaczyna zycie seksualne, to musi tego naprawde bardzo chciec, nie ma sie czego bac, jeżeli natomiast boisz się niepożądanej ciąży to zabezpieczajcie się, ale sam seks jest moim zdaniem jednym z najwazniejszych elementów życia.

Gość Rosastyle
niezła jesteś:)w tym tyg mam wizytę u dentysty więc będę sobie wyobrażać,że to jest o wiele gorsze:)dzięki ja niestety mam mętlik w głowie i sama już nie wiem,podajecie racjonalne argumenty,ale ja mam misz masz w głowie:(

Gość holly shit
no tak,sex bywa rózny,ale ból szybko się zapomina

Gość jak będziesz gotowa
to wtedy to zrób,nic na siłę nie da się

Gość Naomii
Wazne żeby miec faceta któremu na tobie zalezy, który jest delikatny i cierpliwy. Ja na takiego trafilam i dopiero po kilku miesiacach , jak sie do niego przyzwyczaiłam zrobilismy to.Bolało troche ale to taki ból ze równoczesnie z nim odczuwalam przyjemnośc i po takim czasie nawet nie pamietam jak to bolalo.

Gość psełdonim
niedojrzałaś jeszcze psychiczne i tyle

Gość Rosastyle
no też tak myślę,że nie dojrzałam...ale boję się,że będę stara i nadal dziewica...sama zresztą już nie wiem :(

Gość na wszystko przyjdzie czas
z czasem zapomnisz o bólu

Gość lodswieszam

Gość puma__
ja tez mam 19 lat i mam kochajacego chlopaka ale nie chce sie jeszcze z nim kochac mimo ze jestesmy ze soba od 8 m-cy a nawet planujemy wspolna przyszlosc na to nie ma reguly...z moim poprzednim chlopakiem o malo bym tego nie zrobila ale widzisz roztalismy sie i ciesze sie ze dalam sie poniesc chwili bo chce zeby to bylo cos wyjatkowego i pelnego milosci a nie sama pusta czynnosc....

Gość smutasek23
Ja również powiem Ci nie spiesz się... Mimo moich 23. lat po prawie 1,5 roku bycia z chłopakiem zdecydowałam się na mój pierwszy raz... i żałuje!!! Ból straszny (widocznie mam taki organizm...) zaraz jak pojawiła się krew... przestaliśmy. Od tego momentu minął miesiąc i On mnie zostawił :(( Ja oddałam mu wszystko! Niestety myślałam ze to już ten do końca życia, dlatego to zrobiłam... okazało się to wielką pomyłką!! Nie patrz na wpływ otoczenia!! To tylko i wyłącznie Twoja osobista decyzja. Tyjedna wiesz co chcesz... Pozdrawiam :)) To mój przypadek, Twój jest inny..., więc decyzja należy do Ciebie.