Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bonduele

Jka zrobić rosół? posze o przepis-nigdy samam nei robiłam, a teraz musze

Polecane posty

Gość mistrzKuroń
mi tam nie zal tych kobiet niech gotuja jak chca, zal mi Ciebie ze uwazasz ze jesli kobieta nie potrafi ugotowac rosolu bez kostki to wstyd. Co za róznica, biore kostke raz dwa zrobione nie p*****e sie z jakims zwierzakiem, rosol to rosol raz dwa! Dobrze ze wogole potrafi gotowac, bo znalesc taka co gotuje i to nawet na kostkach w warszawie coraz ciezej.. i rosolek z rana na kaca, rarytas. pozdrawiam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zawodowy kucharz z powolania
jak czytam te wasze pomysły jak ugotowac rosół to włosy dęba staja niektórzy to profanuja ten rosół np: zabek czosnku daja przeciez to zabija smak rosolu albo daja lisc laurowy lub ziele angielskie to galarete robia chyba tak samo kapusta to rosół robi sie mętny lub opalona na gazie cebule daja do rosołu i te wszystkie toksyny które sa opalone w cebuli. Jeszcze czytałem o takiej co w rosole gotowała makaron. No ręce opadaja jak sie to czyta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość xara_001
hahaha a najbardziej mnie rozbawiły te co cytuje : ( zagotować. potrzymać jeszcze chwile na ogniu. wylać wodę, opłukać garnek i korpus. nalać przegotowanej wody wrzucić korpus i warzywa) albo ta (wrzucam kawalki kurczaka, udka, czy skrzydelka, na duzym ogniu gotuje doslownie kilka minut az pojawi sie ciemny szum, wtedy wylewam wode plucze kurczaka, nalewam nowa wode i wrzucam kurczaka + warzywa np marchewke, pietruszke, cebulke, pora jednego pokrojonego, listek laurowy, pieprz w ziarenkach, ze 2-3 kostki rosolowe) Co to za rosół jest kiedy wymienia sie wode chyba lura nie rosół albo zupa warzywna jak pierdole ale ludzie maja pomysły

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Co to za rosół bez listka i
Ziela? Ząbek czosnku i opalona cebula musi być też.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie umiem gotowac
Ja kupiłem szponder w sklepie na rosół, ale zapomniałem kobitkę zapytać czy muszę go pociąć na jakieś kawałki przed gotowaniem, czy wrzucić cały kawałek (około 80 deko)? Proszę o odpowiedź. Ine dodatki w domu posiadam, jakieś tam udka, marchewki, pietruszki itd.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dobry rosół sie długo gotuje na małym ogniu, dużo włoszczyzny i najlepiej kura zamiast porcji czy kurczaka zyczę smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja rosol robie tak:::;
Zalewam zimną wodą 2 podudzia z kurczaka w wielkim garze, jak się zagotuje zmniejszam ogien i dodaje 3 srednie marchewki, 2 pietruszki, przypalona na ogniu 1cebule i kawałek selera. Dodaję przyprawy : sól, pieprz, liść laurowy i ziele angielskie. Wszystko gotuje na malutkim ogniu ok 2 godziny. Mięso z rosołu zazwyczaj pieke chwile w piekarniku i jest na drugie danie lub obieram mieso i robie farsz na pierogi czy tam do krokietow

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja rosol robie tak:::;
a jak mam to daje jeszcze listek świeżego lubczyku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kozłosia
jaką końcówkę rosołu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jadźka gotuje
odkopuję i jestem zszokowany, że w Polsce ludzie nie potrafią zrobić rosołu bez kostki rosołowej:/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość brumkaa
ja też nie używam kostek rosołowych bo nie są wskazane, sama zawsze kupuję bulion z krakusa żeby ugotować dobry i naturalny rosół.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KonradossssS
a ja robie tak-wrzucam kuraka-2 udka na ok,2,5 litra wody.gotuje aż sie szumowiny na maksa pojawią.zbieram je.wrzucam warzyw:-pietra-marchew-por-seler+kostka rosołowa drobiowa-piramidka smaku z wiadomo jakiego dyskontu na litere L.gotuje ok 1h i na sam koniec sole.natka pietruchy makaron też z tego sklepu i można zjeść.kto teraz gotuje po kilka h zupe?chyba babcie na wioskach co palą drewnem i siedza w domu.prąd by mnie "zjadł" finansowo od gotowania takiego.dziękuje i pozdro

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Na dwóch udkach z kurczaka to żaden rosół tylko zwyczajny wywar.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×