Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Treselle

ŻEL, TONIK, KREM DO TŁUSTEJ CERY - mój dylemat. Zapraszam.

Polecane posty

Własnie konczy mi sie zestaw z avonu pore pure fection i pytałam sie kosmetyczki co mam kupic teraz bo chce zmienic. Zaproponowała mi ze teraz potrzebuje czegos łagodniejszego i moze to byc seria z naturalsów soja i trawa cytrynowa- dlatego pytam- czy warto?????? A moje drugie pytanie jest następujące- jesli nie ta seria z naturalsów - to co innego w przystępnej cenie mozecie polecic do tłustej cery??? Czekam na rady. Pozdrawiam :)

Gość prosze o pomoc_
!!!!!!!!!!

Ja osobiście jestem bardzo zadowolona z serii do cery tłustej i mieszanej Apotheker Scheller. W skład wchodzą żel z melisy cytrynowej, tonik grejfrutowy i krem ananasowy. Krem kosztuje około 34 złote za 75 ml, używa się go i na dzień i na noc i jest naprawdę wydajny. Tonik kosztuje coś koło 17 złotych, a żel 25. Kupuję w esentii, bo tam jest taniej w porównaniu z cenami sklepowymi. Cała seria jest bardzo wydajna, więc się opłaca zakup. Może od razu nie daje cudownych efektów, ale w moim przypadku (mieszana cera, na której czasem coś wyskoczy i świecący się nos), po mniej więcej miesiącu pięknie wyregulowała mi wydzielanie sebum i wyraźnie zwięziły mi się pory. I ogólnie mam taką świeższą cerę.

Gość a coż to za
kosmetyczka która poleca Avon? Ja bym zmieniła w pierwszej kolejności kosmetyczkę. Ja moge polecić La roche posay ale to ceny rzędu 40zł za jeden kosmetyk. Z tańszych Nivea young, Iwostin----ceny 20-30zł...

Gość prosze o pomoc_
Morgaine - niestety te ceny to dla mnie za drogo :(

Z tańszych to podobno niezła jest seria Terapia Matująca Sorayi. Miałam maseczkę, faktycznie dobra, tylko dla mnie trochę za silna.. Jak inne produkty, niestety nie wiem, bo nie stosowałam. Nivea Young mi nie służyła, nawet się chyba gorzej świeciłam.

Gość *kajka*
Oceanik AA Young - składy niezłe , ceny przyzwoite , w stosowaniu przyjemne :)

a napisz cos wiecej np. ceny jakie dokladnie? Slyszałam tez o lirene czy jest dobra?

Jeśli o Sorayę chodzi, to maseczkę kupiłam chyba za 13 złotych albo jakoś tak. W jakiej cenie były inne produkty, nie pamiętam, Lirene nie używałam nic.

Gość *kajka*
Jesli chodzi o Lirene , gdzies sie juz wypowiadałam , ja uzywałam tylko Sebostaticu z serii Pharmaceris T - wrażenia mam mieszane . Zły ten krem nie jest , ale tez czyms specjalnym to sie nie zasłużył . Kosztował chyba ok. 35 zł. Oceanik - poogladaj chocby w esentii http://www.esentia.pl/servlet/SNFMain?f=35443567 Zakładka - drogeria - Oceanic , jest kilka produktów w tej serii AA Young.

Gość Zneba
Ja polecę coś z Dax Cosmetics - ceny od 10 do 20 zł, dobre i bardzo łagodne kosmetyki... A co do kosmetyczki która poleca AVON -- też bym ją zmieniła -- przecież te kosmetyki to sama chemia....

Gość Hotaru
Może Ziaję wypróbuj..? Nie gwarantuję zabojczych efektów, ale jest naprawdę tania - tonik kosztuje ok 4,50 -5 zł, a mleczko ok 6-7. Mleczko jest fajne, ale nie oszałamiające. Jeśli masz spore problemy z trądzikiem, to nie wiem czy Ci pomoze, bo ta seria jest fajna i ok, ale nie robi jakiejś ogromnej różnicy. Więc raczej do cery mieszanej niż tlustej. Pozdrawiam:)

Hotaru miala ten zestaw moja współlokatorka w mieszkaniu na studiach i fakt jak piszesz- takie nic :O wiec ziaja odpada choc ogólem jest kilka rzeczy ok z tej firmy! ps. hotaru jestes kobietą czy mężczyzną??

Witaj, mnie po wielu próbach i błędach przypadła do gustu seria Lirene Dermoprogram Erisa- taka błękitna, właśnie do cery tłustej i mieszanej. Zaznaczam, że nie szukałam \"agresywnych\" kosmatyków, ale raczej łagodnych, które nie wysuszą skóry. Miałam żel do mycia twarzy, tonik i krem odżywczo nawilżający. Mam też maseczkę zwężającą pory. Wiem, że jest też krem matujący, ale takich unikam, bo wysuszją mi skórę. Cena ok. 15 zł za sztukę, jeśli dobrze pamiętam... Dobry był też krem z Ziaji biała herbata- ok 5 zł. Teraz niestety szukam czegoś nowego, bo przez parę miesięcy skóra mi się do erisa przyzwyczaiła i muszę zrobić przerywnik...POZDRAWIAM :)

Yen - dziekuje, popytam w drogeriach :) A orientujesz sie czy jest ta seria w naturze? albo rossmanie? eszcze pytanko na temat tego kremu z ziaji - do jakiej cery jest to krem?

w Rossmanie ta seria lirene jest napewno krem z ziaji jest do cery tłustej i mieszanej, to jest taki kremik w zielonym pudełku z serii HerbikaPlant- mnie służy zawsze jako koło ratunkowe jak sobie spapram skórę jakimś wynalazkiem, a zwłaszcza jak ją nadmiernie wysuszę :D mam nadzieję, że polecane kosmetyki nie zrobią Ci krzywdy i nie bedziesz mnie ścigać? zajrzyj na wizaz.pl na KWC, tam jest sporo recenzji

tak tez zrobiłam, bo ja często na wizażu przesiaduję ;) a ten kremik z ziaji używasz na dzien czy na noc?

kiedyś używałam i na dzień i na noc, teraz używam go tylko rano, a na noc nivea soft, on tez jest dla mnie obrym ratunkiem :)

a ponoć fajna jest seria Iwostin Purritin, teraz się na nią szykuję tylko w portfelu pustki :(

Ja chyba sie zaopatrze w tą lirene, choc na prawde za super serie uwazam tę, którą mi sie konczy- avon pore pure fection :) Dzieki za pomoc yen :) Jak ktos ma jeszcze inne propozycje albo stosował serie a naturalsów soja i trawa cytrynowa to zapraszam :)

masz rację, Dax Cosmetics jet chyba niezłe. Mam znajomego na farmacji i On polecał mi kosmetyki tej firmy - mówił,że sa naturalne, nie korzystają ze zwierzęcych tkanek i pracują w tej firmie naprawdę wykształceni ludzie - chemicy, farmaceuci, itp. A ceny są naprawde rozsądne.

Gość Hotaru
Kobieta ;) Co do serii Herbika Plant - miałam dwa kremy pod oczy, pietruszkowy )przeciwzmarszczkowy,hehe) ok, ale później kupiłam zólty, juz nie pamietam z czym był - ale mnie po nim oczy cholernie szczypały! Teraz uzywam i gorąco polecam kremiki FlosLek pod oczy. Ceny 4,80 (zel świetlikowy) - 5,50 (świetlik+ coś tam, dużo jest do wyboru). Ja uzywałam świetlik plus babka lancetowata - naprawdę fajny, teraz mam ze świetlikiem i alosem i jest kapitalny. Naprawdę, kremiki pod oczy FlosLek są super. A wybór duuzy: do oczu zmęczonych zabiegami kosmetycznymi, dla osób, które dużo siedza przy kompie, na zmarszczki, no jest ich chyba z 8 rodzajów :D

Gość Hotaru
Do pytającej - jestem kobietą;) A z innych, tanich kosmetyków polecam Wam żele pod oczy FlosLek. Tanie: ceny 4,80-5,50 i ogromny wybór, chyba żadna inna firma nie ma 8 rodzajów żeli pod oczy do wyboru:D Tak pi razy oko jest ich 8, może nawet więcej;) Uzywam teraz wersji świetlik+ aloes i jest naprawdę super.

Gość Hotaru
Blee, wysłało się dwa razy:P Powtarzam się, hehe:D

Hotaru- znam kogos kto tak samo siebie nazywa ale jest facetem :P Powiedz mi prosze gdzie moge dostac te preparaty flosleku? Rennifer - mialam przed avonem żel po mycia twarzy z mikrogranulkami [taki cytrynowy] i niezbyt mi sie podobał :O Moze polecisz cos innego z tej firmy?

Gość anitkaa
ja sie zastanawiam pomiedzy nivea jung, gernier czysta skora lub loreal ale khmm poki co sugeruje sie reklama w tv;p chcialam kupic cala serie czyli zel tonic i krem ale nie mam pojecia ktory zestaw wybrac? moze jakies propozycje?

Gość a22
chyba najbardziej lagodny bedzie nivea yong.Loreal za bardzo agresywny a garnier fajny zel gleboko oczyszczajacy ale tonik zbyt mocny.

Gość prosze o pomoc_
wiec nadal wiem ze nic nie wiem :(

stosowałam serie garnier czysta skóra zwłaszcza krem czysta skóra A zwalczajacy niedoskonałosci i hm.... po godzinie skóra znów się świeciała nie polecam to juz lepszy jest krem normaderm Vichy dzialał kilka godzin ale cena:-( teraz szukam kremu który bedzie dobrze matowic jak normaderm ale bedzie tańszy i tez mysle o serii puritin Iwostinu

Gość mam pomysł
witam wpadłam na pomysł który w moim przypadku działa:-) do zwykłego kremu dodałam troszke zielonej glinki która jest stosowana do maseczek dla cery tłustej normalnie po zastosowaniu kremu skóra szybko sie swieciła a po naozeniu kremu z glinka jest matowa!!!!!!!jutro rano znowu nałoze i zobacze jak długo bedzie jeszcze matowa jesli wytrzyma kilka godzin to juz nie bede zadnego kremu specjalnego kupowac trzymajcie kciuki za mnie!!!!!!!!!