Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurwiona do lez

17 zachodzące w ciaze przy tabl

Polecane posty

Gość już w wieku
15 lat u kobiet budzi się napięcie seksualne. Czasem nawet wcześniej... Bo szybciej od chłopców dorastają, teraz jest lansowany wszędzie erotyzm i to rozbudza wyobraźnię. Kiedyś tych problemów nie było, bo dzieczęta wychodziły za mąż nawet przed 18 i mogły rozładować napiecie seksualne. Tak więc nawet 17-latki mają swoje potrzeby. Nie wyzywajcie ich od puszczalskich. To ich sprawa. Jeżeli nie powinny brać tabletek z przyczym zdrowotnych, to ich nie wyzywajcie, tylko doradźcie inne formy zabezpieczenia. Tak samo 30-latki mogą być puszczalskie, jak i te młodsze. Nastolatki powinny się uczyć... TAAAAK. A 20-latki powinny studiować - a też seks uprawiają. Przestańcie poniżać te młode dziewczyny.

Gość tak dokladnie
zgadzam sie!L:

przeczyutalam ten topik jeszcze raz od poczatku do konca i zauwazylam ze nie tylko 17 latki sie bulwersuja ale wy tez(bulwersujecie sie ze sie bulwersujemy)heheh. ja tam sie wcale nie bulwersuje.czytam co piszecie a coz tym zrobie to moja sprawa.aha ja mialam pierwsza miesiaczke w wieku 12 lat i naprawde od samego poczatku byla regularna co 28, 29 dni.raz tylko jakies 2 lata po pierwszej miesiaczce zdazylo mi sie miec miesiaczke 2 razy w ciagu miesiaca.czemu juz sie nikt tutaj nie wypowiada??

Gość nikt się nie wypowiada
bo zazdrościmy wam partnerów!!! hihihi ale się usmiałam - dobre

Gość Wkurzona na maxa123
Odpowiem tak. Hormonów nie powinno brać sie non stop zaczynając od 16 roku zycia, a kończąc po 32 roku życia, aby zajść w ciązę. Czemu? a temu, że można nie zajść w ciążę i mieć gigantyczne mieśniaki, jak moja znajoma. wiadomo jednak, że nikt mając 16 lat nie myśli o tym, jak bedzie miał 32 i dziecko to dla niego wpadka, a nie ktoś na kogo sie czeka, a nie można. I tyle.

Gość ania1988
a ja mam 17 lat od niedawna biorę pigułki. mam chłopaka od pół roku współrzyjemy. nie rozumiem "kobiet dojrzałych" wyzywających 17 latki od ... . miesiączkuje od 12 roku życia a od 13 mam regularnie wiec nie widze przeszkód co do tabletek... nie wiem na jakim poziomie intelektualnym sa osoby piszące bzdury i przekleństwa na forum

Gość do 17-nastek
Bardzo dobrze że się zabezpieczacie ale mimo wszystko należy się liczyć z tym że dziecko może się przytrafić. Co wtedy? Czy wasi poważni 21-letni mężczyźni was utrzymają?

Gość chocdzi o to ze nie czytacie
ulotek. Byc moze ty odpowiedzialna Martyno czytasz ale bardzo wiele twoich rowiesniczek tak nie robi. Jezeli pomimo twojej inteligencji i dojrzalosci nie potrafisz pojac o co mi chodzi, to poczytaj sobie dluzej to forum. Jest tu pelno twoich rowiesnic, ktore ulotek na pewno nie czytaja :O

ja ta ulotke czytalam wiele razy i zawsze jak mam jakies watpliwosci dzwonilam do lekarza mojego, ktory naprawde jest odpowiedzialny

Gość chodzi o to ze nie czytacie
Ale z czytaniem ze zrozumieniem u Ciebie kiepsko :O Pisze przeciez, ze to nie dotyczy Ciebie tylko wiekszosci Twoich rowiesniczek.

Gość mala_martyne
wiem ze inne nie czytaja, ja pisze o sobie.wogole ja to czytam wszytskie ulotki:)nawet jak moja babcia kupuje jakies leki to jak nie mam co roibic to czytam ulotki:)chyba farmaceutka zostane:)

Gość chodzi o to ze nie czytacie
I dlatego Ty masz mniejsze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze niz jakas idiotka ktora nie potrafi zrozumiec czym jest 7 dniowa przerwa i czy w jej czasie mozna sie bezpiecznie kochac :)

Gość ................... nie wiem

Gość ania1988
zawsze czytam ulotki poniewaz nie wyobrazam sobie ze ktos moze brac jakiekolwiek srodki farmakologiczne nie czytajac ich. nie wiem dlaczego rozmowa na temat antykoncepcji przerodziła sie w cos czego rozmowa nazwac nie moge ... to raczej jakas kłótnia na temat : kto umie czytac...? skoro wy dwudziestoparo letnie kobiety macie tyle madrąści to moze podzieliłybyście sie z nami zamiast zastanawiac się kto umie czytac... Biarac tabletki teoretycznie mozna zajść w ciążę jednak gdy nie chorujesz, nie bierzesz leków, a tabletki przyjmujesz regularnie i sa one przypisane przez lekarza to ciąża jest praktycznie niemożliwa... ja gdybym byłą w ciązy nie usunęłabym, mój chłopak studiuje na dziennych wiec alo on zacząłby pracować albo na początku pomogliby nam rodzice. a czy wy dojrzałe kobiety macie odpowiedzialnych mężczyzn z dobrą pracą którzy utrzymywaliby was??

I znowu kolejna 17 latka ktora bierze cala sytuacje do siebie. Nie badzcie takie drobiazgowe. A propos naszej dojrzalosci. Ja mam szkole skonczona. Potrafie utrzymac sie sama. Moi rodzice nie musza mi pomagac zebym miala jakiekolwiek wyksztalcenie. moj partner nie musi porzucac szkoly zeby mnie utrzymac. I nie bierzcie tego znowu do sieie. nie badzcie takie przewrazliwione na punkcie swojego wieku. to, ze jest pare odpowiedzialnych nastolatek nie znaczy, ze wszystkie takie sa. Ja tez mialam 17 lat i wiem jakie to czlowiek czuje sie dorosly. widze tez na ulicy wasze rowiesniczki i wcale tak pieknie jak to opisujecie nie wyglada.

Gość ania1988
nie jestem przewrażliwiona na punkcie swojego wieku. jesli potrafisz zarobic na siebie to dobrze ja narazie ucze sie do matury:) i nie widze przeszkód dlaczego miałabym sie nie kochac z moim chłopakiem a to ze pomyslałam o antykoncepcji to chyba dobrze... bo niektóre panny to chyba mysła o tym dopiero po...

Sama zaczynalam w waszym wieku wiec nie uwazam, ze seks w wieku 17 lat jest grzechem i jest zly. I to dobrze,ze sie zabezpieczacie. Ale dyskusja byla o tym, dlaczego 17 latki czesto (nie wiem na podstawie jakich badan jest oparty ten sad) zachodza w ciaze na tabletach. I odpowiadam na to pytanie: bo czasami nie mysla przed a po. Np. jak ja kiedys zapomnialam to nie bylo brykanka przez tydzien. Kiedy tablety zapomniala siostra mojej kumpeli (17-18 lat) to nie mogli sobie odmowic seksu i 15 wrzesnia urodzil im sie syn :) moge was zapewnic, ze jak bedziecie troche starsze, to same stwierdzicie, ze w wieku 17 lat bylo sie glupim jak but. I nie chodzi nawet o tablety ale o caloksztalt (przynajmniej ja tak mam)

Gość ania1988
możliwe że jak bede strasza to będe postrzegac siebie teraźniejsza w podobny sposób. a niektóre zachodza w ciążę bo biora tabletki które załatwił im chłopak (starszy czasami nawet duzo) sama znam taki przypadek gdy lekarz nie ma z tym nic wspólnego... jeżeli tak postepuja a później sie okazuje ze brzuszek rosnie to sie nie dziwie...a chłopak umywa rece. mam 17 lat i jak patrzna moje niektóre rówieśniczki które maja chłopaków czasami o 8-10 lat starszych to śmiać mi sie chce... gdzie rozum?

Gość Aserobul
A co możecie polecić sklep z spersonalizowanymi prezentami?