Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja24

dziewczyny pomóżcie

Polecane posty

Gość ja24

od 3 miesięcy prubuje znaleść pracy . i jestem załamana . mam 3 letniego syna i studiuje . no i z tego tytułu jestem przegrana . Sama nie wiem o co chodzi pracodawcom . czy w cv mam nie pisać że mam dziecko . ale synek chodzi do przedszkola a po południu ma się nim kto zaopiekować gdyż mój mąż pracuje do 15 .Jestem w kropce i chcę się zapaśc pod ziemię. pomóżcie

mi na kursie z urzędu pracy powiedzieli, że w cv nie trzeba wpisywać wieku, stanu cywilnego, tymbardziej dzieci. Nawet chyba pracodawca o niektóre rzeczy nie powinien pytać, ale to już inna sprawa. Jesteś pewna, że fakt iż masz dziecko powodował, że nie dostawałaś pracy, a może co innego?

ja24, nie masz najmniejszego obowiązku podawać jakikcholwiek prywatnych informacji w swoim CV. Ani tego, że jesteś mężatką, ani tego, że masz dziecko. Na rozmowie owszem, mogą Cię zapytać, ale tam masz już większą możliwość rozwinięcia tematu i \"obronienia\" się. Wyśli swoje CV do pośrednictw pracy - tam jest 60% ogłoszeń. Powodzenia!

Gość ja24
no wicie co chyba tak zrobie . jeżeli oni nie sa w pożatku do mnie to po cholercie ja mam pisać o wszystkim . zmienia w tym momencie swoje cv i biegne dalej szukać roboty. dzieki za odpowiedzi-podpowiedzi:-)

Słuchajcie, oczywiście w CV można pisac cuda o sobie, swoich kwalifikacjach i stytuacji rodzinnej. Ale gdy dojdzie do rozmowy to trudno zataić że się ma dziecko i męża. Przecież to normalne że się wychodzi za mąż i ma dzieci. Może trochę więcej aktywności i nieustępliwości w poszukiwaniach, a może popytać po znajomych, może wykorzystać jakieś znakomości?? Ja pracuję w firmie zachodniej gdzie rodzina jest wrecz atutem, bo to oznacza motywację do pracy.