Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SARRRA

KOSMETYKI DR HAUSCHKA

Polecane posty

Gość SARRRA

Bardzo prosze o opinie osob, ktore ich uzywaly. Mnie interesuja kosmetyki szczegolnie do cery tlustej i zanieczyszczonej, czyli olejek do twarzy, kapiel parowa do twarzy, koncentrat kondycjonujacy itp. Czy te kosmetyki sa w 100% naturalne i nie zapychaja porow???

uuu... czyli pewnie ostatnie topiki poszły pod nóż. zatem tak : ja mam mleczko do demakijażu i jest SUPER!!! miałam tez szampon z nasturcji - jak na szampon za 29 zł to jakosc marna słyszałam wiele dobrego o : olejku do twarzy - ponoc rewelacyjny, wygładza koloryt itp. Ale z wypryskami juz powstałymi sobie nie radzi kapiel parowa - ponoc niezbyt wysokiej jakości koncentrat - ale ten Sensitiv - ponoc super na naczynka krem pigwowy do twarzy - ponoc niezły krem tonizujący - nie jest 100% naturalny (kosmetyki wymienione wyzej są naturalne, no ...ten szampon jest półnaturalny) krem różany - tez ponoc rewelacja

kolorówka : tusze - parktycznie bezuzyteczne - tylko barwią rzesy i nic innego puder sypki - fajny podkłady - transparentne i leciutko rozswietlają i chyba tyle wiem...

Gość SARRRA
dzieki serdeczne Moka - wlasnie o takie podsumowanie mi chodzilo :) Zamowilam juz sobie olejek do twarzy i koncentrat, ale ten normalny. Zobaczymy czy poskutkuja. Moze ktos jeszcze sie wypowie?

ale ten normalny koncentrat jest do cery suchej lub normalnej. ja wybrałabym sensitiv skoro masz tłustą cere. pozdro

Gość SARRRA
hmm, na stronie sklepowej Hauschki jest napisane cos takiego: Koncentrat kondycjonujący przeznaczony do stosowania na noc dla cery suchej i tłustej oraz w przypadku przedwczesnych procesów starzenia się skóry, podrażnień i odczynów zapalnych. Dzięki właściwościom normalizującym, reguluje proces wydzielania sebum przez skórę. Beztłuszczowa receptura reguluje procesy przemiany materii skóry, które w ciągu nocy osiągają najwyższą aktywność. Aktywacji ulegają indywidualne funkcje skóry: - Skóra sucha uczy się wytwarzać i utrzymywać odpowiedni poziom wilgotności oraz wydzielania sebum. - Skóra wrażliwa ulega wzmocnieniu. - Tłusta skóra o zanieczyszczonym obrazie normalizuje wydzielanie sebum oraz redukuje proces nadmiernego rogowacenia. a wiec nadaje sie do cery suchej i tlustej. W opisie koncentratu Sensitive nie ma mowy o cerze tlustej i zanieczyszczonej...

Gość jjjjjjjjjjjjj
czy ten olejek to taki prawie że idealny produkt? jakoś do tej pory udało mi się wyczytać same pozytywne opinie i to na kilku portalach. chrapka jest ale za tą cenę to trudne, bo jak się nie sprawdzi?

Gość podtrzymuje pytanie
Czy te kosmetyki sa w 100% naturalne? Czy sa obecnie najlepsze na rynku pod tym katem? A moze polecicie cos innego, tanszego?

Są w 100% naturalne ...antropozoficzne, toć nie moga być inne :)

ten krem różany najlepiej sprawdza się na cerach dojrzałych i suchych - ze względu na konsystencję.

Tonik regulujacy - bardzo fajny, ladnie oczyszcza cere i ja matowi, skora ma po nim fajny kolorek Krem pod oczy - niweluje cienie pod oczami (nie trzeba uzywac korektora), ladnie nawilza, ale czasem wydaje sie za lekki Maseczke rewitalizujaca - cudo, cera po nalozeniu wyglada po prostu idealnie, ranki goja sie w szybkim tempie, bardzo ladnie odzywia twarz i wygladza Maseczka oczyszczajaca - na razie efektow spektakularnych nie widze, ale moze przez to, ze nieregularnie uzywam. Bezposrednio po zmyciu twarz jest oczyszczona i wygladzona Olejek do twarzy - idealny na zime, niby tlusty, ale szybko sie wchlania, wyrownuje koloryt cery, nawilza, wygladza, nie zatyka porow Kapiel parowa - uzylam dopiero dwa razy, to za krotko by mowic o efektach, pachnie dziwnie Fluid tonujacy - ladnie brazuje i ozywia twarz, jest lekki, nie obciaza skory, po nalozeniu skora nie blyszczy sie praktycznie wcale; ale trzeba nauczyc sie go nakladac To tyle z moich spostrzezen. generalnie jestem bardzo zadowolona z tej firmy i mam w planach testowanie kolejnych kosmetykow. Niestety nie sa tanie, ale warte swej ceny.

witam dziewczyny bardzo prosze o odpowiedz, która z wymienianych przez Was firm produkujących naturalne kosmetyki jest najlepsza najbardziej naturalna, ja narazie nieztety nie mam czasu na zajęcie się samodzielna produkcją niestety, wiec pytam, ja przychylam sie chyba najbardziej do lavery, co Wy na to?

Gość fdjohgifh
dziewczyny tylko jedno pytanie o to gdzie kupić te cuda?? Apteki, skelpy z naturalnymi kosmetykami?? Net raczej odpada. Chodzi mi o puder jedwabny do ciała. link http://www.hauschka.pl/ nie działa mi.Moze chcoiaż podacie dystrybutora i tam znajdę gdzie w Szczecinei kupię ten puder?? A może w Niemczech będzie prościej o nie?? mieszkam w koncu blisko granicy i czesto tam jezdze.

Gość fdjohgifh
upup

Gość fggljgjhjhotjohoti
??

Gość hauschka
fajna strona jest na www.zknatural.co.uk jest tam wszystko po angielsku ale dziala ona pod polska apteka wiec napisac po polsku i zawsze mozna sie dogadac jesli chodzi o ceny -przynajmniej ja tak robie , pozdrawianki

do cery tlustej i mieszanej olejek ok ale krem rozany juz za tlusty :o puder do ciala mnie nie zachwycil.

Apropos pytania o preparaty w 100% naturalne - są też u nas dostępne świetne włoskie kosmetyki marki Naturissima. Receptury również w 100% naturalne, ciekawe składy bogate w zioła. No i są tańsze niż Hauschka. Jeśli któraś z was miała okazję wypróbować, bo niech napisze. Ja też chętnie podzielę się opinią, jeśli ktoś będzie zainteresowany, bo akurat używam od półtora miesiąca kremu naturissima z borówką i ruszczykiem do cery delikatnej.

Gość invi
To ja poproszę o coś więcej o "Naturissmie " czy rzeczywiście nie maja parabenów i jak sprawuję się cera po nich , moja jest sucha z tendencja do wrażliwej . I jak wypada Hauscha vs Lavera? Którą wybrać, ewentualnie jakie firmy jeszcze polecacie pozdrawiam Invi

Mam pomadkę, ale nie mogę jej używać, bo ma dziwny zapach i według mnie jest za tłusta.

Gość śmiech
hauschka jest w 100% naturalna, ale jedyne dobre kosmetyki to chyba krem z pigwy, ponieważ różany i lekki krem z płatków róży wysuszają skórę, olejek do twarzy również wysusza, mi te kosmetyki tak zniszczyły twarz, że przez miesiąc musiałam ją nawilżać różnymi specyfikami; mam cerę mieszaną więc dla mnie kosmetyki do niczego; błyszczyki również wysuszyły usta do tego stopnia, że skóra pękała dookoła warg :( po zastosowaniu tych kosmetyków moja buzia postarzała się o jakieś 2 lata, nikomu nie poleciłabym ich :( zimą stosowałam fluid, również wysuszył mi skórę twarzy; w sumie używałam tych kosmetyków 6 m-cy i nie polecam nikomu.

dr.hauschka to od niedawna moja ulubiona firma szczegolnie, jesli chodzi o olejek do twarzy /mam tlusta cerę/ i pod oczy stosuje emulsje nawilzajaca, dwa produkty, ktore fajnie sie wchlaniaja, urzekają mnie zapachy tej firmy, miałam mozliwosc wyprobowac kilka probek ze sklepu www.zdowekosmetyki.com.pl i ostatnio nawet maseczkę nawilzajaca sobie sprawiłam i no, jestem pod wrazeniem działania i skutecznosci kosmetyku. Choc nie mogę się za bardzo przyzwyczaic do kremu do mycia twarzy, jak dla mnie to trochę dziwna konsystencja, bo nie wyobrazam go sobie abym mogla umyc nim oczy, ale co to samej twarzy to ok, ale do calosciowego demakijazu jednak wolę żel z innej firmy.. ogolnie polecam, slyszalam, opinię że super jest puder sypki - no i jako nieliczny jest bez talku! pozdrowionka

Gość Karakorum
Kosmetyki Dr Hauschka są super! Naturalne i NIE TESTOWANE NA ZWIERZĘTACH!! Wieki całe walczyłam ze świecącą się twarzą i rozszerzonymi porami i dopiero olejek do twarzy zadziałał. Nie prawda, że nadaje się tylko na zimę, ja stosuję cały rok, idealnie się wchłania i nie zostawia żadnego śladu na skórze. Świetny jest też korektor łagodzący - ładnie wysusza krostki pojawiające się u mnie przed okresem. No i mój ulubiony mega puder rozświetlający SYPKI, cera jest po nim perfekcyjna! Niemalże filmowa :) W kamieniu nie polecam, daje sztuczny efekt. Ja kupuję na allegro - jest dużo taniej niż gdzie indziej

Gość iwonaewas@o2.pl
ja kupuję w tym sklepie bo od razu robie zakupy kosmetykow z innych firm. Niekiedy trafia się promocja na ktorys z kosmetykow z oferty hauschki, ktorą najczesciej stosuję, no ale glinek np nie maja, a lubię uzywac ;) np. teraz mają w promocji cien 04 http://www.zdrowekosmetyki.com.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=66_68_77&products_id=1496 pozdrawiam!

Gość Caroline06
Iwonaewas, na podanej stronce znajdziesz jak dokładnie używać kremu do mycia twarzy. Jak dla mnie to jest właśnie najlepszy produkt Hauschka. http://www.drhauschka.info.pl/produkty/pielegnacja-twarzy/oczyszczanie/krem-do-mycia-twarzy Do demakijażu też jest niezły. Krem z pigwy - cudo! Bardzo dobrze oddziałuje na moją skórę. Do tych 3 kosmetyków używam dodatkowo tonik odświający do twarzy i moja skóra wygląda idealnie :) Jednolity kolor, gładka, bez zatkanych porów. Super! :) Zakupić i wypróbować mam zamiar jeszcze krem pod oczy. Któraś z Was próbowała? Polecam kupić sobie zestaw próbny z kosmetykami do twarzy, wtedy każda spokojnie wypróbuje i oceni, który produkt warto kupić w większym opakowaniu :))

Gość tahhhhhhhhhaaa
dziewczyny, czy kosmetyki te warto kupować w Polsce? w sensie nie są gorsze od tych kupowanych np w Niemczech?

Gość Joanna11223
Ja używam kremu do mycia twarzy. Z początku tj podczas pierwszego użycia, moja skóra zareagowała dość g***townie,pojawiły się małe wypryski oraz zaczerwienie, jednak już po dłuższym stosowaniu mogę śmiało polecić go wszystkim kobietom. Krem ten uratował moją suchą skórę, jest ona promienna, delikatnie rozjaśniona. Ważne jest również jego właściwe użytkowanie, z tego względu jest specyficzny. Używam również tuszu do rzęs tej firmy i jestem wręcz zachwycona. Efekt jest bardzo naturalny, dla posiadaczek niezbyt powabnych rzęs- nie polecam. Z pewnością nie niszczy rzęs tak jak większość innych tuszy, ma piękny czarny pigment. Posiadam również kredkę do oczu w kolorze czarnym. Idealnie podkreśla oko,ma przyjazny skład( jak zresztą wszystkie kosmetyki dr hauschki). Używam do linii wodnej i muszę przyznać,że trwałość jest wręcz niepokojąco dobra. Z pewnością zakupię inne kosmetyki z tej firmy, zachęca mnie przede wszystkim ich skład wpisujący się w "modę" eko i bardzo dobre efekty ;p