Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Stonoga

krem na szyję, jaki?

Polecane posty

wiecie jak to z szyją jest, to właśnie ona najbardziej zdradza nasz wiek, co 10 lat nowa zmarszczka :(. We wszytskich drogeriach jakich byłam znalazłam tylko krem bądź serum na dekold i szyję dla kobiet przynjamniej po 35 roku zycia, a ja mam 27 prawie i chetnie bym juz teraz o nią zadbała. Czy znacie jakiś specyfik odpowiedni dla młodej skóry a zdający egzamin jeśli chodzi o pielęgnację szyi? czy może też uważacie że narazie zwykły krem odżywczy wystarczy?

Gość o la la
wejdz na wizaż albo na damska tam sa recenzje

juz tam byłam i wszystkie kremy są przede wszystkim do biustu a ja chce na szyje :) ale bardzo dziekuje za radę :)

no nie no, dziewczyny nic mi nie pomożecie? :( nie smarujecie czyms specjalnym tej części ciała?

mam pomysł. Do kremu na dzień czy na noc którego uzywaszna twarz dodaj 2-3 krople olejku pichtowego - dobry na zmarszczki, trądzik itp.

Gość odp krem
mozesz tez zrobic taka oto maseczke zołtko, oliwa z oliwek smarujesz tym szyje i po 20 minutach zmywasz , i wyprobuj z tym olejkiem pichtowym on jest na zmarszczki bardzo dobry mozesz tez kupic w aptece gliceryne

Gdzieś wyczytałam w jakiejś książce żeby wszystko co robi się z twarzą robić również z szyją, dlatego też na szyję nakładam zawsze krem do twarzy i myją ją tak często jak twarz.

dzięki dziewczyny :) do tej pory własnie tak działałam, co na twarz to i na szyje :)

Nie zgadzam się z tym, że należy nakładać na szyję ten sam krem co na twarz, bo skóra twarzy jest inna niż skóra szyi, która jest najbardziej wiotka i skłonna do zmarszczek. Sama mam cerę mieszaną i muszę używać kremów matujących żeby nie świecić się jak nie powiem co i nie sądzę by ten sam krem był dobry do suchej skóry szyi dlatego mam inny krem do szyi i inny krem do twarzy. Stosuję przemiennie kremy nawilżające, odżywcze albo półtłuste:)

nic nie stoi na przeszkodzie, aby nakładać na szyję ten sam krem, co na twarz - chyba oczywiste, że nie powinien to jednak być krem matujący ;) ale nawilżający, odzywczy - jak najbardziej. na dzień zawsze krem z filtrami. możesz też sięgnąć po te kosmetyki po 35 r.ż., jeśli uważasz, że stan Twojej skóry tego wymaga - kosmetyki dopiera się nie do wieku, a do potrzeb skóry.

Gość Kreodyta
W pielęgnacji szyi nie może zabraknąć serum kolagenowego http://bioage.pl/ Royal Collagen powinien być na półce każdej kobiety, która nie chce, aby jej skóra szybko się starzała i pragnie utrzymać młodość jak najdłużej!

Gość gość
Możesz znać - różnicę robi krem do szyi HB, a przynajmniej w moim przypadku daje świetny efekt - powiedzmy, że zmiany przychodziły stopniowo, nie od razu, ale w tym momencie jest już w porządku. Nie ma śladów po zmarszczkach, ale wiadomo, że to wszystko wymaga ciągłej pielęgnacji.

Gość gość
Krem do szyi i dekoltu HB - już sie na forum pojawiał, jest świetny, naprawdę wygładza niewielkie zmarszczki, cera wtedy wygląda o wiele lepiej, jest odmieniona, wygląda pozytywnie, wszystko zdecydowanie na plus, ale nad dużymi, znaczącymi zmianami to trzeba się jednak napracować.

Gość gość
Krem do szyi i dekoltu HB robi mega różnię, a przynajmniej u mnie dał taki efekt. Powiedzmy, że w kilak tygodni widoczna poprawa stanu cery, zniknęły małe zmarszczki, a ogólnie wygląda to bez porównania lepiej.