Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panthenolka

Mam panthenol w sprayu do czego moge go zastoswać?

Polecane posty

Gość natuska85
Dobry po depilacji, szczególnie tej bolesnej

Gość margherita80
TROLINJA ale na opakowaniu jest napisane "Wskazania do stosowania: Leczenie wspomagające drobnych uszkodzeń skóry (oparzenia słoneczne, uszkodzenia i otarcia naskórka, powierzchniowe rany), skóry suchej, wyprzeń, zapaleń skóry, OPRYSZCZKI WARGOWEJ , chorób pęcherzowych skóry z ubytkami naskórka." więc można stosowaniu przy opryszczce. jest to lek wskazany. ja go stosuję na pękające strupki, które są dla mnie zmorą, bo jak strupek goi się to mnie to szczypie, ciągnie, więc na noc nakładam piankę, która znieczula mi dodatkowo miejsce z ranką.

Szczerze mówiąc to nawet nie wiedziałam, że ma on tyle zastosowań;) Czasem warto czytać etykietkę ze zrozumieniem;)

Gość margherita80
ja za nim kupię jakis lek specyfik, to czytam o nim jakie ma działanie, zastosowanie itp. Inaczej tego sobie nie wyobrażam. Po za tym znalazłam nowe zastosowanie panthenolu spray. Miałam ostatnio katar i obtarłam sobie strasznie nos od wycierania go i wklepałam sobie piankę na czerwone miejsca. Troszkę szczypie, bo podrażnione są miejsca, kichać się chce, ale przede wszystkim szybko goi otarty naskórek.

Czyli zastosowanie adekwatne do naszego sezonu grypowego;) Forum to kopalnia ciekawych newsów;p

Gość margherita80
ja zawsze szperam w internecie by czerpać informacje o danym produkcie, specyfiku czy farmaceutyku.

Ja ostatnio smarowałam pianką buzię po kwasach;) Oczywiście taką prosto z lodówki;)

Gość margherita80
co to są te kwasy??

Gość margherita80
o kurcze nie wiedziałam o takich zabiegach, i co mówisz, ze uzywasz panthenol na złagodzenie po zabiegu???

Pomaga kiedy przesadzę;) Zwykle to nie jest to niezbędne;) Ale panthenol pomaga łagodzić podraznienia

Gość spaaaaaaaaaaaaaaam
dajcie spokój z tym spamem do cholery. na wizażu was za to pobanowali, mało?

Gość kolorowo na wiosne...
Mnie też usunęli konto na wizazu po 5 latach bez ostrzeżenia i nie wiem za co... wiec nie pitol takich dyrdymałów. Tam jest jakaś porąbana nowa moderacja ... nie mam zamiaru się tam od nowa rejestrować ;/

widzę jakieś napięcie, chciałam tylko podzielić się swoją opinią co do tego leku no i moim zdaniem jest cudowny - zrozumie ten kogo depilacja albo słoneczko pokara podrażnieniami.

Gość gość
Trycholog (lekarz specjalista od włosów) polecił mi Panthenol jako odżywkę na podrażnioną i wrażliwą skórę głowy

Gość gość
trycholog to nie lekarz. Trchologiem może być każdy po szkole medycznej, wystarczy zrobić kurs... W Polsce jeszcze nie wprowadzili takiej specjalizacji na medycynie. ;/