Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sportsmenka

stepper raz jeszcze

Polecane posty

Gość sportsmenka

Mam kilka pytan odnosnie steppera. Przede wszystkim: czy nie szkodzi na stawy kolanowe? tego sie najbardziej obawiam... a zamierzam sobie taki sprawic, jakis niedrogi a solidny. czy to prawda, ze bez wczesniejszego rozciagania (rozgrzewki) tylko zbuduje sie miesnie, a nie wysmukli nogi? czy wystarczy na malym obciazeniu robic szybkie kroczki i tez sie wysmukla? inne rady takze mile widziane:)

Dziewczyno bez rozgrzewki nawet nie waż się wchodzić na stepper. Rozgrzewką rozpoczyna się jakikolwiek trening, czy to aerobic czy trening karate. Oprócz tego to nic więcej nie wiem na temat ćwieczeń na stepperze.

Gość stepujaca
stepper jest nudny.........

Mialam stepper w swoim domu przez pewien czas i musze sie zgodzic z poprzedniczka - jest cholernie nudny :( Na nic muzyka albo rozmowa, po prostu zmierzasz nie wiadomo dokad ;) Ja zdecydowanie wole szybki marsz \"pod gorke\". To dopiero cwiczenie dla nog! Godzinka takiego marszu i jest super. Albo bieganie dla tych bardziej sprawnych

Gość sportsmenka
ja biegalam troche ostatnio no ale teraz to juz nie bardzo (a co dopiero w zimie). sek w tym ze jestem troche chorowita i jeden taki wypad na jogging oznacza dla mnie przeziebienie niestety. dlatego chcialam pocwiczyc troche w domu. moze jakies pozytywne opinie o stepperze?

Gość upupupupupupupupup

musi byc rozgrzewka znajoma wuefmenka mi mowila inaczej stawy sie moga uszkodzic, pol godzimy marszobiegu polecala

Gość stepka
stepper nie musi być nudny - jeśli się ma trochę wyobraźni można komponować całkiem fajne układziki musi być aerobowa rozgrzewka ( 10 min), a na koniec wszystkie ćwiczone mięśnie należy dokładnie rozciągnąć - wtedy nogi będą coraz zgrabniejsze aby nie uszkodzić stawów kolanowych należy odpowiednio stawiać nogę na stepperze- tzn. kolano w linii nie może wyjść poza stopę miłych ćwiczeń ;)

Gość do opdo
do dupy ten stepper nie ma po co kupowacv jak juz to rowerek stacjonarny nie obciaz anog a łądnie je wysmukla ja na rowerku robie 20 minutowa rozgrzewke a potem brzuszki :)

Gość bambinek
najlepiej chyba właśnie jest iść w szybkim tempie ale na małym obciążeniu, tak zawsze słyszałam to samo z rowerkiem stacjonarnym i ja też wolę rowerek, przynajmniej mogę sobie książkę poczytać :)

Gość dziewczyny help
stepper - kupiłam sobie i ćwiczę od dwóch dni. Narazie po 15 minut, żeby nie obciążać nóg od razu. ALE: zauważyłam że mi się powiększyły uda!!!! Czy to tylko chwilowe czy może byc tak że będę miała grubsze nogi niż mam?? Ja chciałam je wysmuklić.... Ktoś mi coś poradzi?????

najlepiej ćwiczyć więcej niż 20 minut, bo przez 20 spalają się cukry a po 20 następuje intensywne spalanie tłuszczu :P

a czy rowerek podniesie tez kuperek? :-D bo stepper na pewno-a dupka tylko siedzi na rowerku przeciez. a wiec jak to jest? bo ja mam najwiekszy problemik z biodrami i posladkami-uda troche tez bym chciala ujedrnic,ale pupa przede wszystkim.

Gość a jak ćwiczę na stepperze...
po 30 min. 5 razy w tyg. to po jakim czasie będą efekty??