Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam taki problem

wejdz i przeczytaj

Polecane posty

Gość mam taki problem

Dlaczego na wfie odbiegam od innych dziewczyn? to z naczy nie potrafie robic wszystkiego od razu dobrze,musze dluzej pocwiczyc zeby mi wyszlo :-o np.serwy,dwutakt itd.:(:(:-o Mam 16 lat nie roznie sie wygladem od innych dziewczyn ale wf najwyrazniej nie nalezy do moich mocnych stron :( jak to zmienic? wiecej cwiczyc? :-o:(

Gość Megi24
niby trening czyni mistrza ale ja cala szkole podstawowa potem srednia mialam z wf em totalne problemy nie chce Cie dobijac ale nie kazdy jest stworzony do takich rzeczy a jesli do tego trafisz na ambitnego nauczyciela tak jak ja to wspolczuje niektorzy ludzie mysla ze wszyscy bedziemy sportowcami i stawiaja idiotyczne wymagania nie przejmuj sie staraj sie najlepiej jak potrafisz i najwazniejsze staraj sie tym nie zamartwiac

Gość mam taki problem
dzieki za szybka odpowiedz 🌻 niestety ale sie tym martwie bo nie chce byc jakims ułomem :-o Chyba zalatwie sobie zwolnienie od lekarza na caly rok:(:-o

Gość Megi24
ja sie niepotrzebnie stresowalam strasznie cala szkole bo mialam idiote a nie nauczyciela ktory kazal stawac nam na glowie robic jakies skoki przez 2 metrowego kozla czy jak to nazwac potem wymyslil ze mamy skakac przez kozla i w powietrzu robic fikolka czujesz??? dziewczyny niektore plakaly jak upadaly

Gość asiczek_18
Albo po prostu załatw sobie zwolnienie i spędzaj wf na czytaniu książeczek,tak jak ja to robię.Chodzę 2 razy w tygodniu na aerobik i więcej mi to daje niż 3 wfy w szkole.Tobie też tak radzę:)

Gość Megi24
tez kombinowalam ze zwolnieniem ale mi nie wyszlo natomiast uwierz ze wf przeslonil mi wszystko wiem ze nie powinnam Ci tak radzic ale jak sobie przypomne prze ile upokorzen przeszlam to zalatw to zwolnienie jesli masz sie meczyc i czuc sie gorsza

Gość asiczek_18
A ta lekarka mnie rozumie,bo jej córka też miała taki problem.I daje bez żadnych problemów.

Gość mam taki problem
Megi rzeczywiscie idiota z tego nauczyciela :-o Asiczek na jaki powod zalatwic to zwolnienie z calego roku?

Gość Megi24
trzeba znalezc lekarza z ktorym mozna gadac szczerze bylam glupia ze sobie nie zalatwilam zwolnienia tak jak to robily moje kolezanki mialy spokoj i nikt nimi nie pomiatal

Gość asiczek_18
Więc zrób tak i miej ich wszystkich gdzieś.Ktoś powiedział,że jak ktoś nic nie umie,to zostaje nauczycielem.A jak już zupełnie nie umie uczyć,to zostaje nauczycielem wf-u.I ja się z tym zgadzam;)zwłaszcza z 2 częśćią.

Gość mam taki problem
kurde tylko gdzie ja znajde takiego lekarza? :( Jestem teraz w pierwszej klasie liceum i czuje ze nie bedzie juz tak latwo jak w gimnazjum.W gimnazjum zawsze mialam 4 z wfu bo nauczycielka przymykala oko.A teraz jest zupelnie inaczej,widac ze babka ma wymagania :-o:( Nie chce miec 2 albo 3 z wfu :(:(:-o

Gość Megi24
moje kumpele najczesciej mialy od chirurga a nauczyciel nie ma prawa pytac Cie co Ci dolega to Twoja prywatna sprawa Pamietaj o tym!!! niektore mialy tez od ortopedy trzeba sie dowiedziec pogadac z ludzmi ktory lekarz jest taki ze Ci wypisze ale ludzie wiedza takie rzeczy najlepiej miec zwolnienie od jakiegos specjalisty nie od ogolnego lekarza u nas jak ktos mial od ogolnego to sie czepial ten pajac i mowil ze on i tak wie ze to jest na lewo zalatwione i mowil ze on to sprawdzi ,straszyl dziewczyny

Gość Megi24
najlepszy sposob to musisz z kims pogadac kto czesto chodzi do lekarzy roznych specjalnosci wtedy Ci powie ktory lekarz jest po prostu taki ze sie zgodzi a najlepiej idz prywatnie mysle ze bedzie o wiele latwiej wtedy tylkoze musisz sie przygotowac finansowo gdzies na 50 zl

Gość asiczek_18
Masz dwa wyjścia:1.Jeżeli masz miłą lekarkę,znajomą czy coś,to po prostu powiedz prawdę.Nie powinna odmówić. 2.Np.astma lub alergia,nawet jeśli nie masz,może uchodzić za powód.Wyjaśnisz,że dusisz się od kurzu,albo dostajesz wysypki na sali gimnastycznej.Może wydaje Ci się to głupie,ale moja koleżanka tak właśnie powiedziała i dostała.Ja osobiście radzę Ci poszukać fajnej lekarki,która Cię zrozumie.To,wbrew pozorom,powszechny problem i oni często dają.Wiem od znajomych no i z własnego doświadczenia:)

Gość Megi24
asiczek 18 ma racje zgadzam sie najlepiej jak znajdziesz mila lekarke czy lekarza powiedz prawde duzo mioch kolezanek mowilo wprost ze maja takie problemy i dostawaly zwolnienie

Gość asiczek_18
A straszenie,że sprawdą jest śmieszne,bo nie mają prawa.I powodu też nie będzie na zwolnieniu,więc możesz milczeć albo coś wymyślić.Ja mam od ogólnego i nikt się nie czepia.

Gość Megi24
u mnie byl facet normalnie chory czepial sie wszystkiego straszyl ze sprawdzi ze zadzwoni no pajac jednym slowem a nie mial prawa nawet pytac co komu dolega bo to sprawa prywatna nikt Cie zmusic nie moze zebys o swojej dupie opowiadala obcej osobie

Gość Ja skonczyłam szkole
wiele lat temu ale pamietam dobrze jaką miałam pojebaną nauczycielke z wf-u. Baba była kompletnie bezpłciowa, z wiecznie surowym wyrazem twarzy. Ja byłam kiepska z koszykówki czy innych zajęć. Ona to widziała i wszystkich którzy byli gorsi traktowała z wyczuwalną pogardą. WF wspominam jako upokorzenie przez wiele lat. Czułam się jak ostatnie zero na tle klasy. Zauważyłam też że niepowodzenia z wf-u odbijają się potem na stosunkach z klasą. Bo ludzie z klasy gorzej potem traktują i postrzagają tych co okazali się kiepscy z koszykówki czy siatkówki i generalnie z wf-u. Moja była nauczycielka wf-u bardziej się nadawała do wojska niż do szkoły. Nienawidziłam wf-u! A tej baby to bede chyba nienawidzić do końca życia, bo zamiast nauczyć zamiłowania do sportu to ona wytworzyła ale trwały uraz do niego. Do dziś mam przed oczami jej wredną mordę. Jestem prawie pewna ze gdyby ona teraz przeczytała moją wypowiedź tutaj to nie omieszkałaby sie z pogardą w głosie skomenmtować mnie że jestem kompletnie do niczego czy coś w tym stylu. Uważam że wf nie powinien być obowiazkowym przedmiotem.

Tak to już jest, że jedne rzeczy jednym wychodzą lepiej, a innym gorzej. Spróbuj najpierw pogadać z nauczycielką od WF\'u - powinno do niej dotrzeć, że nie wszyscy w klasie muszą mieć geny Ireny Szewińskiej i żeby po prostu doceniała Twoje wysiłki a nie przykładała do Ciebie miarki minimum olimpijskiego. Jeśli to nic nie da, to wtedy faktycznie idź do lekarza i jasno wyłóż sprawę. Ale myślę, że dobrze byłoby najpierw spróbować z nauczycielką. Załatwienie sprawy \"po linii lekarskiej\" to swego rodzaju unik. Za rok zaczniesz się zastanawiać, dlaczego koleżanka z ławki ma biust o 1 cm większy niż Ty, itd. To bardzo niebezpieczny schemat myślowy. Przypomnij sobie parę rzeczy, które Tobie akurat wychodzą nie gorzej - albo i lepiej - niż innym. Powodzenia, nie przejmuj się za dużo rzeczami, które na to nie zasługują! 🌻

Gość asiczek_18
Ja w gimnazjum nie mogłam spać po nocach,tak się stresowałam(chodziło głownie o siatkówkę,której ta baba była fanką,a której ja nie umiałam i wręcz się bałam),mama poszła do tej lekarki,wyjaśniła jej jaki mam problem i po sprawie:) Ona tylko powiedziała,że nie chciałaby żebym tak zupełnie znaiechała aktywności fizycznej i mama jej obieała,że nie zrobię w ten sposób.Aerobik jest super i nikt się nie wydziera:)

Gość Megi24
ja tez wspominam wf jako upokorzenia niestety do dzis a mam juz 24 lata i jak sobie przypomne to mi sie rzygac chce tez mialam takie problemy ze potwm klasa na szczescie nie cala traktowala mnie jako ta gorsza bo z wf -u bylam w ich oczach do dupy

Gość Megi24
to bylo tak chore wszystko ze jak mialam miec nastepnego dnia wf to przed snem plakalm tak sie balam co mnie jutro znow czeka matury sie nie balam tak jak wf - u

Gość mam taki problem
Hmmm... wiec chyba naprawde zalatwie sobie to zwolnienie jak sie nie uda w pierwszym semestrze to sprobuje w drugim.Teraz mi sie przypomnialo ze stary kolega mojego taty jest chirurgiem wiec moze on zalatwi ;) Mam takie pytanie do was dziewczyny bo slyszalam ze jesli sie ma w 3 klasie liceum zwolnienie z wfu to moga byc pozniej klopoty ze znalezieniem pracy.Czy to prawda? jak to bylo z wami?

Gość Megi24
szczerze powiem ze nie bardzo sie orientuje ale mysle ze raczej nie powinnas miec problemow chociaz jak sie zastanowic to moze chodzi o to ze wtedy pracodawca mysli ze skoro mialas zwolnienie to Twoje zdrowie nie jest OK ale przeciez idac do pracy masz robione badania mialam kumpele ktore cala szkole srednia mialy lewe zwolnienia i nie maja problemow z praca

Gość wg mnie wf nie powinien być
przedmiotem obowiązkowym!Wf w szkole tylko zniechęca a nie zacheca młodych ludzi do sportu i aktywności fizycznej:-oNie potem dziwnego,ze młodziesz unika sportu i woli chlac w parku piwo niz pograc np w kosza:-PTo wszystko wina obowiązkowemu wf-owi w szkołąch i psychpatycznych nauczycielom tego pzredmiotu z przerostem ambicji:-o

Gość Megi24
zgadzam sie !!!!!!!!!!!!!!!!!jestem za!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość wg mnie wf nie powinien być
sorry,walnęłam byka-miało być młodzieŻ a nie młodzieSZ;)

Gość asiczek_18
ja jestem właśnie w 3klasie i nic na ten temat nie słyszałam.Wydaje mi się,że to bujda,bo niby dlaczego?na jakiej podstawie?Moja kolezanka ma,bo ma dużą wadę wzroku,ja mam bo mam uraz psychiczny.Obie zasługujemy na to,żeby normalnie pracować... Dziwne...może oni nie zatrudniają bo się boją,że ktos jest nie całkiem zdrowy i nie będzie wydajny??!!? Jakaś głupota...

Gość Megi24
idac do pracy robisz badania wiec mysle ze to czy mialas zwolnienie z wf-u czy nie logicznie myslac nie ma znaczenia ja osobiscie nie slyszalam o czyms takim nigdy

Gość mam taki problem
Wlasnie ja slyszalam ze te problemy sa z praca bo pracodawca mysli ze nie jest sie calkiem pelnosprawnym,ale niewiem czy to do konca prawda bo tak slyszalam w szkole.Nawet jesli tak jest to mozna nie cwiczyc w 1 i 2 klasie a w 3 cwiczyc zeby nie bylo klopotow.