Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorka__

Wzdęcia... help

Polecane posty

Gość dorka__

Wzdecia...i towarzyszace temu hmm..brzydko mowiac prykanie:) Powiedzcie mi,co moze bcy teg przyczyna? Nie pije gazowanych rzeczy,bo mam kamice nerkowa i musze pic sama wode niegazowana. Nie mam pojecia jak sobie z tym poradzic. To jest bardzo uciazliwe i naprawde komplikuje zycie (wiadomo kultura wymaga)

Gość mam to samo co Ty
:-(Tez zupelnie nie wiem jak sobie z tym poradzić,te wzdecia i towarzyszące temu to wlaśnie prykanie doprowadza mnie do szłąu:-oStaram się ograniczać produkty wywołujące wzdęciaale to nic nie daje,nawet jak zjem lekki,zdrowy posiłek to wzdęcia i tak są😭Co mam robić????????????

Gość matylda s.
Oglądałam wczoraj program na ten temat. Jakiś profesor wypowiadał się, ze jego zdaniem to nie pokarmy powodują wzdęcia, ale sposób jedzenia. Zalecał celebrowanie jedzenia, bo przy szybkim jedzeniu połyka się dużo powietrza. Zamiast pić ze szklanki radził picie łyżeczką, albo przez rurkę. Odradzał żucie gumy oraz słodziki, a takze soki słodzone słodzikami. Generalnie zwracał uwagę na to, aby nie połykać za dużo powietrza. Za przykład podał nauczycieli, którzy po 45 minutach gadania mają wzdęte brzuchy. Tyle zapamiętałam.

Gość dzięki za poradę
:-)Chyba rzeczywiście będęmusial jeść powoli bo przyznam się,że bardzo częto jadam w pospiechu i stąd pewnie moje wzdęcia:-o

Gość dorka__
Hm..nawet nei zwrocilam uwagi,czy jem szybko,ale chyba raczej nie. Moze gorzej z tym piciem,bo pije bardzo duzo i moze faktycznie powietrze przy tym polykam:) Dziekuje bardzo serdecznie za rade. Ale moze jednak jeszcze ktos wie cos na ten temat?

Niedokładne pogryzienie świeżych warzyw powoduje duuzo gazów, wiem to z mądrej ksiażki, ponadto sprawdzone na sobie:)

Gość herbaciarka
chyba tez musze warzywa jesc wolniej , no ale mozna je jes tak wogóle? bo ja uwielbiam:)