Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania24

pierwsza pigułka zażyta w drugim dniu okresu

Polecane posty

Gość ania24

czy bedzie skuteczna? wczoraj dostałam okres a dzis rano dopiero wziełam pierwsza pigułke Logest...

Gość ania24
myslisz ze po 7 dniach powinna działac juz normalnie>?

przez 7 dni powinnaś się zabezpieczać dodatkowo. później już nie ma potrzeby, tabletki będą cię zabezpieczać prawidłowo. :)

a kiedy dostałaś okres? wiem że wczoraj ale o jakiej porze i o której wzięłaś ją dziś? bo pierwszy dzień okresu tzn pierwsze 24h... zdarza się ze dziewczyna dostanie późnym wieczorem, tabletke weźmie drugiego dnia rano i nie musi się dodatkowo zabezpieczać... takze to zależy też od tego po ilu godzinach od wystąpienia okresu wzięłaś pierwszą pigułkę... nie doczytałam wcześniej postu, sorii :)

Gość a ja mam pewne pytanie
Czy pierwszy dzien okresu to jest pierwszy dzien plamienia czy takiego normalnego obfitego okresu. Bo ja zawsze mam przez caly dzien plamienie a dopiero na nastepny dzien sie rozkreca.

Gość ania24
wziełam pigułke 24h po tym jak dostałam okres. tzn. dostałam koło 10 rano okres wczoraj a dzis o 10 wziełam pigułke. a dlatego tak pozno bo jej nie miałam pod reką.

Gość amorelka
to też zależy, jaki jest ten okres. Bo jeśli np. pierwszego dnia masz tzw. plamienie, to prawdziwy okres zaczyna się dopiero następnego dnia -wtedy, kiedy rozpoczyna się chm... jak to nazwać, prawdziwy potop... i jeśli tego dnia wzięłaś 1 tabletkę to wszystko jest w najlepszym porządku i nie musisz się martwić.

a ja uważam ze jesli zaczyna sie lekkim plamieniem to zapowiada okres i to traktujemy jako 1 dzien miesiączki kazdy następny-juz zabezpieczenie... ps. a jesli ja ma okres bardzo skąpy? to co mam czekac do potopu? a poza tym pigułki często zatrzymują okres :) www.psyche-soma.com

Gość AMINKA
JEZELI CZYTACIE UWAZNIE ULOTKITO PISZE,ZE NAJLEPIEJ BRAC TABLETKI MIEDZY 1 A 3 DNIEM OKRESU KIEDY ZACZYNA SIE BRAC PIGULKI PORAZ PIERWSZY WZYCIU I NP PO ODSTAWIENIU,CZYTAJCIE DZIEWCZYNY ULOTKI,