Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinguś

TAK aborcji,TAK eutanazji, TAK karze śmierci

Polecane posty

Gość NIE NIE
i jeszcze raz NIE

Gość Z kara smierci sie nie zgadzam
bo gorsza kara jest dozywocie- ale bez mozliwosci wyjsc warunkowych i innych glupot :O TAK ABORCJI ! TAK EUTANAZJI !

Gość kinguś
A ja opowiadam się za. Chciałabym móc decydować, o tym czy urodzę dziecko pochodzące z gwałtu, chcę żeby moja rodzina miała prawo odłączyć aparaturę podtrzymującą życie jeśli będę w stanie wegetacji i chcę, aby ktoś kto zabił poniósł taką odpowiednią karę. Jeśli ktoś nie żyje, on też nie powinien, odebrał życie, więc sam nie zasługuje na swoje.

Gość yrhffhdjdd
Też jestem ZA !!!!! Ps. ale już po wyborach , więc .....

Gość a ja jestem przeciw i już

Gość 2+2=4
Może jeszcze mordujmy emerytów bo obciążają nasz budżet. Inwalidów i psychicznie chorych jako nieproduktywnych i wszystkich pozostałych - nieprzystosowanych. W zdrowym ciele - zdrowy duch.

aborcji Tak... jeśli jakaś alkoholiczka.. ma urodzić dziecko i oddać je do domu dziecka lub pokroić na kawałeczki i zapakowac do worka foliowego.. to lepiej będzie jeśli takie dziecko nie narodzi się... eutanazji Tak... nie chciałabym być roslinką i być cieżarem dla innych .. kara śmierci ZDECYDOWANIE TAK... każdego pedofila, gwłaciciela i morderce bym skazała na kare śmierci.. chodź wiem że my zwykli niesmiertelnicy nie powinniśmy decydować komu odbierać życie bo to nie my sami je dajemy to jednak jestem za karą śmierci...

tylu politykow i zakal ludzkosci zyje bo ich matki nie zaabortowaly a potem szczekaja za aborcja. Bog dal nam zycie a nie czlowiek. ludz jest tylko narzedziem przekazywania zycia bo coz znacza te ruchy biodrami i jeki.

genek z jakiego byka spadłeś bo pieprzysz jak potłuczony?

Gość życie daje seks
i dlatego TAK dla aborcji. Jak ktoś w Boga nie wierzy to co? A jak wierzy to przecież nie usunie, wychowa i 10. Prawda? Eutanazji TAk. Moje życie i JA chcę decydować kiedy je skończę a nie lekarzyna. Kara śmierci TAk. I jeszcze dodatkowo obcinanie łap złodziejom!

Aborcja - tak (tzn jestem za prawem wyboru) Eutanazja - juz nie jestem tak przekonana (zwlaszcza po historii tej Amerykanki Terry, czy jak tam jej bylo...) Kara smierci - tez tak do konca nie jestem przekonana, bo komus pozniej taka smierc bedzie ciazyc na sumieniu... Ale z drugiej strony karaz dozywocia... to wyzsze podatki (bo za cos trzeba utrzymac wiezienia...)

Gość mamy dobre prawo
Aborcja - nie za wyjątkiem gwałtów, zagrożenia zdrowia, uwarunkowań społecznych. Eutanazja - nie, bo wiemy już, że w krajach, w których na nią zezwolono jest w nieuczciwy sposób wykorzystywana. Kara śmierci - nie, bo mordując człowieka sami stajemy się tacy jak on.

Gość
Jestem zawziętą przeciwniczką kary śmierci, nigdy nie ma stuprocentowej pewności, że ktoś rzeczywiście jest winny czynu, którego się rzekomo dopuścił. Wielokrotnie ktoś był posądzany o gwałt, skazywany, a po latach się okazywało, że to nie on to zrobił!! Nie można kogoś sadzać na krzesło elektryczne skoro tylko Pan Bóg wie czy on naprawdę dopuścił się zbrodni. Jeśli chodzi o aborcję, legalizacji raczej nigdy nie będzie, zaostrzenia prawa antyaborcyjnego też nie będzie, więc temat uważam za zamknięty, jeśli kobieta będzie chciała to zrobić to niech to zrobi u lekarza w sterylnych warunkach, a nie skacząc ze schodów czy łykając garści Ibupromu. Skoro człowiek może decydować o płodzie to ma prawo decydować również o swoim życiu i jeżeli konający błaga o śmierć, należy spełnić jego zyczenie. Decyzja o zakończeniu własnego życia nie jest prosta i skoro ktoś o to prosi pewne jest, że przemyślał swoją decyzję.

Gość meme
tak aborcji, eutanazjii i karze smierci-nie wiem, ale raczej nie,

Gość Otoloto
Kinguś! Jak Cię czytam, to faktycznie żal, ze nie ma aborcji, a raczej że nie wykorzystano jej w wypadku takich jak Ty! Skoro jesteś za kordowaniem ludzi, to żadnej straty dla ludzkosci by nie było. Nie pozdrawiam Wiedźmo!

Gość SL.787
kara smierci? a jeśli zabil z premedytacja dla zabawy? Tylko TAK!

Gość przeciwniczka
Dlaczego prawie wszyscy są za aborcją?? Eutanazja to wybór, Kara śmierci wcale nie miałaby miejsca gdyby ludzie nie popełniali przestępstw, a takie maleństwo nie ma wyboru!! Wiem, że to embrion, zarodek i płód, ale przecież po 3 miesiącach już jest pełnoprawnym obywatelem, więc dlaczego jest nim dopiero kiedy wykształci mu się mózg?? To jest niesprawiedliwe.

Aborja - lepiej aby dzieci na śmietniku nie ginęły Eutanazja - ja wolałbym aby mnie odłączono Kara śmierci - nie ma czegoś takiego jak resocjalizacja w naszych więzieniach

w tym całym rozważaniu pamiętajmy, że musi byc ktoś kto to wykona , kiedyś byłam zwolenniczką kary śmierci i czasami gdy widzę co się dzieje na świecie nadal jestem skłonna być Za tą formą kary ale z drugiej strony pamiętam film \"Zielona Mila\" i jakoś mam obawy czy jest to aby dobra forma , za to dla zwyrodnialców którzy faktycznie popełnili zbrodnię z zimną krwia proponowałabym jakieś specjalne miejsce zamknięte i ciężką robotę fizyczną taką żeby solidnie odpokutowali za to co zrobili , ale pewnie zaraz wyjdzie na to, że jestem sadystką , jeśli chodzi o aborcję to jestem ZA , dlatego, że jest to indywidualna sprawa każdej kobiety dodam, że kobiety w wieku dogodnym do rodzenia nie rozumiem speklulacji w tym temaie jakiej podejmują się mężczyźni no i kobiety a w zasadzie babcie których moim zdaniem ten temat juz nie dotyczy NASZE ŻYCIE NASZE SUMIENIE nie potępiam nikogo

Gość bubububu
aborcja - jestem za prawem wyboru. Pewnie sama bym tak nie postąpiła (chociaż nie wiem), ale sądze, że każda kobieta powinna móc sama o tym zdecydować. Lepiej nie urodzić dziecka, niż wyrzucać, katować...niechciane eutanacja - nie wiem. Jak ktoś napisał wyżej, zawsze moze być poprawa, ale skłaniałabym sie ku odpowiedzi na TAK kara śmierci - tu mam najbardziej mieszane uczucia. Polskie wiezienia są beznadziejne. Ci którzy odsiedzieli wyrok są często gorsi niz przedtem - i to my za tych skazańców placimy. Ale nie wiem czy ktoś z nas ma prawo decydowaćo tym czy ktoś umrze czy nie - czy nie staneimy sie wtedy jak ci wszyscy zabójcy?

Gość tak tak i tak
3 razy tak

Gość tak nie tak nie tak nie
co ty pieprzysz Magda 19? jak to "nigdy nie ma stuprocentowej pewności, że ktoś rzeczywiście jest winny czynu, którego się rzekomo dopuścił"??? ocipialas czy co?????? jak ktos na twoich oczach udusi kolezanke lub kogos z twojej rodziny, to nie mozna go karac, bo "tylko Pan Bóg wie czy on naprawdę dopuścił się zbrodni" lecz sie