Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GooGoo

Ulewanie u niemowląt

Polecane posty

Gość Katemptation
Moja córeczka ulewala od początku prawie cały zjedzony pokarm. Wykryto u niej skazę białkową. Po nutramigenie mała ulewała dalej więc lekarka zaleciła nam nutriton. Ulewanie się znacznie zmniejszyło. Ale nie znikneło całkiem. Jeśli chodzi o to czy samemu można zadecydować o wprowadzeniu ich do diety podpowiadam: nutramigen- lepiej poradz się lekarza; nutriton- możesz go podać dziecku sama.

Gość n.simple
moje dziecko tez strasznie ulewało. po prostu co zjadł to juz mu sie ulało. jadł bardzo często przez to, by cokolwiek z tego mleka przyswoić. pomogł nam ENFAMIL AR. jest specjalne mleko zageszczone na problemy z ulewaniem. mam 6 puszek mleka do sprzedania za połowe ceny aptecznej, bo juz nie potrzebujemy:)jesli ktos zainteresowano prosze o kontakt w tym temacie.

Gość sia88
Witam wszystkie mamy, które borykaja się z problemem ulewania u swoich maluchów. Postanowiłam napisać i mam nadzieje, że uspokoje niektore z Was. - syn od urodzenia ulewal, odbijanie, noszenie w pionie zupelnie nic nie dawalo. -czesto miewal czkawki, odbijal, chlustal, ulewal po 2-3 h od posilku. -bebilon nutriton w pewnycm stopniu pomógł, lecz nie wyeliminował problemu - nie pomagały także zupki, przeciery, kaszki itp itd - tesciowa mowila, ze moj mąz bedac dzidzią tez tak mial (i do tej pory meczy go ciagla zgaga) - zasada mniej a czesciej nic nie zdzialala, maly potrafil wypic 40 ml wody i chlusnac. - ODSTAWILAM SOCZKI GDYZ PO NICH BARDZIEJ ULEWAL (KWASY) - PO SUSZONEJ ŚLIWCE TEŻ SIĘ NASILAŁO. (ALERGII NIE MIAl) - PO CHRUPKACH KUKURYDZIANYCH, KASZCE KUKURYDZIANEK I KLEIKU TEZ (ALERGII NIE MIAL) - ZACZAL SIADAĆ I PROBLEM ULEWANIA SIĘ NASILIL GDYZ PODOBNO NARZADY NACISKALY NA ŻOŁĄDEK, DO TEGO PIELUCHA ITP. -prywatnie poszlam do gastrologa,(po 8 miesiacach meczarni) stwierdzila refluks po samym wywiadzie i przepisala nam dwa syropy Gastrotuss baby (nie sprawdzil sie) i debridat ( po nim wlasnie ulewanie zaczelo sie zmniejszac). - zużyliśmy 3 butelki syropu (starczal nam na ok 4 tygodnie) u nas dzialal tak, że zaprzestal ulewac ale pokarm cofal sie do przelyku, slychac bylo jak ciagle polyka. po każdej wykorzystanej butelce robilam przerwy i dzialal na ok 2 tygodnie, po tym czasie ulewanie wracalo wiec znow stosowalismy syrop. -AŻ SYN MIAL OK 11 MIESIECY ZACHOROWAL MNIEJ JADL I PRZESTAL ULEWAC. ZEBY COS PIL ZACZELAM ZNOW PODAWAC SOCZKI (ROZCIENCZONE WODA) I PIJE JE CIAGLE. MLODY WYZDROWIAL ZACZAL WIECEJ JESC, PIC I (NIE ZAPESZAJAC) NIE ULEWA. pRZESZLO! :) TZN. ZDARZY MU SIĘ ZE ULEJE ALE NAPRAWDE RZADKO I MNIEJ NIZ WCZESNIEJ. OBECNIE MA 12 MIESIECY. JEDNAK SLYSZE, ZE TRESC ZOLADKOWA PODCHODZI MU DALEJ I POLYKA TO, I SLIWKI SUSZONEJ DALEJ MU NIE DAJE GDYZ PO NIEJ WYMIOTUJE. TAK WIEC MAMUSIE GLOWA DO GORY, JESLI DZIECKO PRZYBIERA NA WADZE NIE MA SIE CO MARTWIC TYLKO CZEKAC, I POLECAM TEN DERIDAT! (NA RECEPTE) - AAAAA zapomnialam po pol roku przeszlismy na bebilon pepti ( z powodu niby alergii) lecz nawet zmiana mleka nie wyeliminowala ulewania.

Gość gość
Moja córka ma 3,5 msc i od urodzenia ulewa, a raczej chlusta. Teraz je Bebilon 1, próbowaliśmy ar, nutrition i nic nie pomagało. Konsultacje lekarzy też już mnie wyprowadzają z równowagi, bo słuchanie o podkładaniu książek, o noszeniu do odbicia bla bla bla męczy, przecież wszystko to robimy i na nic to się zdaję. Poduszka klin kupiona dawno również nic nie pomaga, nie słuchajcie, że warto, bo to kolejne pieniądze wyrzucone w błoto. Po zagęszczaczach różnica tylko taka, że mała zamiast ulewać rzadkim mlekiem ulewała gęstszym ot co. Brak mi już jakichkolwiek pomysłów....

Gość gość
A czy jakies dziecko "wyrosło" po np. 8 mc od ulewania? Moja corka ma prawie 8 i dalej ulewa...zmienianie mleka, zatwardzenia, syropy, pionizacja itd. A ona dalej ulewa. Zastanawiam sie jakie badania moze zrobic? Ktos moze cos poradzic? Chce zrobic na swoj koszt bo to przesada ze lecza dzieci bez konkretnych badan. Corce stwierdzila alergie na mleko krowie przepisala bebilon pepti i malej nie sluzyl wiec stwierdzila zeby wrocic do nan ale Ha. Bez badan tak se o stwierdzila dlatego chce na wlasna reke cos zadzialac.

Gość gość
u nas problem zaczął się po przeziębieniu, jakieś 2 miesiące temu, teraz Antosia kończy pół roku. Podczas jedzenia część mleka poprostu jej się wylewa z buzi. Wygląda to tak jakby nie nadążała połykać.Z innymi pokarmami nie ma problemu, po wypiciu mleka wszystko jest ok, już nie ulewa. Zmieniałam smoczki, robiłam gęstsze mleko, nic nie pomogło. Pediatra twierdzi że to samo ustąpi.

Gość gość
Moja 8miesieczna córka ulewa od noworodka. Nie moze pic bo co wypije to zwraca, wiec wszystko tylko na gęsto. Ma stwierdzony refluks niemowlęcy- powinno przejść do roku, choc ja juz trace nadzieje... horror! Co do nutritonu- ja odradzam. Od 8mego tygodnia dawałam kleik do mleka. Nie chemii już o cenie nie wspomne. No i az tak nie tuczy ;) Lekarz mi powiedział, ze pediatrzy zawsze polecaja nutriton bo maja z tego kase- za polecanie kleiku nikt im nie płaci- to mnie przekonało ;)

Gość gość
mój 8 miesięczniak wyrósł, jak ręką odjął :) nie ma żadnego problemu już, a sporo ulewał :(

Gość gość
Kochane mamuśki. Jestem mamą już 6 miesięcznych bliźniaków. Moi chłopcy od początku mieli problem z ulewaniem. Sama znalazłam na to sposób, bo lekarze za dużo nie pomagają. Od 3 miesiąca zaczęłam dosypywać do mleka modyfikowanego trochę kleiku ryżowego. Mleko nie jest już takie rzadkie a chłopaki prawie wcale o ulewają, choć czasem im się jeszcze przytrafi. Mam nadzieje, że któraś z Was wypróbuje mój sposób i na jej dzidziusia też podziała. Pozdrawiam:)

Gość gość
U mnie jest tak samo ;/

Gość lucka3343425
Myślę,ze warto jest sie tutaj zastanowić czy jest to jedynie zwykłe ulewanie czy też zaczyna się refluks. Wprawdzie choroba dotyka głównie osoby dorosłe moze byc częsta również u dzieci. Na tej stronie jest opis jak rozpoznać u dziecka refluks: http://poradnikrefluksowy.pl/o-refluksie/refluks-u-dzieci/

Gość gość
U nas tez 8 miesiecy i nadal ulewanie =( tylko ze jest tak zje cos to jest ok a jak tylko oprizni cyca to uleje. A zazwyczaj jest tak ze zje posilek i chce popic cyca jeszcze to uleje. Ulewa po piersi?;/

Gość gość
Moja córka non stop ulewała. Po każdym karmieniu . Dopiero gdy skończyło 5 miesięcy to całe to ulewanie odeszło w niepamięć :)