Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Innessss

do fanek PIĘKNYCH paznokci!!odswieżam temat!!ładny kształt-jak nadać

Polecane posty

Założyłam nowy topik, bo inne coś obumarły;) Dziewczyny-jak nadać paznokciom ładny kształt, czy myslicie, ze kształt migdałowy to jedyna opcja>? Mam drobne i szczupłe ręce i wąskie paznokcie, ale chciałabym,zeby mialy jeszce bardziej \"opływowy\" kształt? co radzicie , jak najlepiej nadać im ładny kształt,żeby były jak najdłuższe tj.migdałowe? z gory dzięki za rady, piszcie tez o swoich problemach i zadawajcie pytania!!!

Gość rumiankowa
uwielbiam miec dluzsze paznkokcie zadbane iw ogole,teraz wogole nie mam paznokci,probuje zapuscic bo tak mnie irutuja te ogryzki:/ znacie jakis dobry wzmacniacz,albo cos skuteczkego na szybszy porost pazurkow???

myślę,ze ciezko znaleźć coś typowego na szybszy wzrost paznokcia.Trzeba zadbać o niego w kilku aspektach, najlepiej od wewnątrz.Mam pare rad-db znanych i sama zaczynam taką kurację: 1.tabletki ze skrzypem polnym i pokrzywą 2.Zabieg z olejku rycynowego-3 razy w tygodniu po 15-20 min 3.Db odżywka np Sally Hansen Jeśli \"uderzymy\" z kilku stron-paznokcie beda mocne i bedą tez szybciej rosnąc, a jeśli ktoś wierzy w owe odzywki na szybki wzrost paznokci-to praktycznie kazda firma coś oferuje,ale sprawdzzone kosmetyki ma Sally Hansen.................odpowiedzcie prosze tez na moje pytanie - jak wydluzyc ksztalt płytki??

Gość ---------
najlepiej wyglądają paznokcie nie zaokrąglone czy tam na kształt migdala tylko własnie proste kwadratowe na koncu nie wiem jak to napisac:) i do tego francuski manicuir pasuje do wszystkiego i bardzo estetycznie wygląda

Inessss, niekoniecznie musisz miec paznokcie w kształcie migdała. Jeżeli masz np. prostokątne paznokcie, piłuj je na kształt prostokąta. Co do optycznego wydłużenia paznokci, niektóre dziewczyny odsuwają i wycinają skórki jak najmocniej, ja też tak zaczęłam robić, ale dowiedziałam się, że taki zabieg może poważnie uszkodzić macierz paznokcia, czyli jego częśc wzrostową. Nie rób tego!!! Najlepiej starannie malować paznokcie, zostawiając po bokach wąziutki, niepomalowany paseczek. Jeżeli masz wąskie paznokcie, uzywaj jasnych, perłowych lakierów, które optycznie zwiększą jego powierzchnię. Ciemne lakiery wyglądają swietnie przy szczupłych palcach, ale nie wtedy, kiedy paznokcie są również wąskie.

Gość naiiiiiiilo
nail tek - podobno niesamowita odżywka, która nietylko bardzo pobudza wzrost paznokcia, ale powoduje że płytka staje się grubsza czytałam na jej temat jedynie pochlepbne opinie :)

Gość ajgatcha
czesc a ja ma mduze dlonie i duze plytki paznokci jak optyczni wyszczuplic palce? mam teraz kwadratowe... nie lubei tarsznei dlugich takie do 2/3 mm maximum. Poradzicie :)

Gość natiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
nail tek - w jakiej cenie jest?

Gość pardanek
New nails robi swoje, mam na myśli odżywkę, ale polecam również ich lakiery, bo wpływ na paznokcie faktycznie mają znakomity. U mnie zmiana była diametralna, paznokcie ładne, zdrowe, estetyczne i o uzyskanie czegoś takiego chodziło.