Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agais

skad mam wiedziec jaki odcien pudru mi pasuje?

Polecane posty

oczywiscie widze mniej wiecej jak chodzi o skale jasny-ciemny,ale zupelnie nie wiem jak chodzi o odcienie.czy bardziej rozowy,czy brazowawy,a moze jeszcze inny?jest ich tyle rodzajow,a ja trafic nie moge.makijazystki zawsze wiedza ,ale ja po prostu nie mam takiego oka fachowego i nie potrafie dobrac.potem na zdjeciach sie okazuje,ze jakos blado albo zolto czy inaczej wygladam.a cere mam niezbyt ladna i pudru uzywam na codzien. moze sa tu jakies profesjonalistki albo chociaz doswiadczone kobitki? dzieki jak ktoras sie odezwie.moge nawet wyslac zdjecie jesli sie przyda.bo z opisu samego to pewnie malo da?wlosy naturalne-b.ciemny blond,brwi rzesy tak samo.cera z natury b.blada,ale samoopalam sie:-) oczy szaro niebieskie,usta blado rozowe. chyba jestem typem lata,ale nie jestem pewna.

Sprawdzasz to pokrywając pudrem wewnętrzną stronę nadgarstka - jeśli odcień pudru jest podobny do koloru skór, jest ok Pozdrawiam

Gość littleblackdress
w każdej drogerii masz próbniki odcieni, poza tym dobra ekspedientka w drogerii zawsze chętnie pomoże i doradzi, kolor najlepiej dobierzesz sprawdzając czy stapia się ze skórą na szyi, - wtedy możesz mieć pewność ze nałożony nie da efektu maski, próba na nadgarstku nic nie daje, poza tym ze możesz sprawdzic jak podkłąd się rozprowadza. inny odcień na lato - wiadomo-opalona skóra a inny na zimę - troszkę bledszy bo skóra blada. powodzenia w poszukiwaniu :)

Gość olllaaaaaa
Jezeli jesteś lato to tylko zimne kolory, leoiej odrobinę jaśniejszy od zbyt ciemnego, niestety tylko tester i potraktowanie nim twarzy da Ci obraz jeżeli nie masz wprawy innego wyjscia nie ma.

Gość olllaaaaaa
A tak w ogóle pytasz o podkład czy puder w kamieniu bądz sypki?, bo tak do końca to nie wiem.

dzieki dziewczyny za zainteresowanie. pytam o wszystkie rodzaje.uzywam teraz maybelline ny,ten mus matujacy i do tego w kamieniu.kupilam ivory-kosc sloniowa i wydaje mi sie dobra,ale pewna nie jestem. mam naprawde tlusta cere i swiece sie po podkladach w kremie,ten mus jest dla mnie dobry.a kamien-nieodzowny:-D szczegolnie w ciagu dnia jak zaczyna mi sie swiecic nos i czolo;-)