Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilka19

Jest coraz więcej zwolenników aborcji!!

Polecane posty

Gość dzieciata 38 - latka
Mam 38 lat, męża, 2 dzieci (14 i 11 lat). Uważam, że kobiety powinny mieć prawo do aborcji, jako ostatecznej szansy. Oczywiście trzeba robić wszystko, żeby w niechcianą ciążę nie zajśc, ale jesli mamy pecha i akurat środek anty nie podziała, to powinnysmy legalnie dokonać aborcji. Mimo iz mam swoje pociechy i wiem, jak cudowne jest macieżyństwo, to gdyby dzis zawiodły mnie pigułki poszła bym na zabieg usuniecia ciąży. Nie mam warunków mieszkaniowych, pieniędzy ani sił, aby wychowywać kolejne dziecko. Wolę zapewnić wszytko, co mogę tym, które posiadam. PRZEDE WSZYSTKIM ANTYKONCEPCJA, ALE W RAZIE NIEPOWODZENIA - ABORCJA!!!!!!!

Gość eeeeetammm
polska fałszywa moralność... Niejedna świętoszkowata, która teraz grzmi na tym forum pewnie by usunęła, gdyby zaszła w ciąże a facet zostawił ją na lodzie, moralni rodzice odwrócili plecami i powiedzieli: jak nie uważałaś jak robisz, to teraz rób jak uważasz:)

Gość brawo brawo brawo brawo
ludzkie podejscie do sprawy

Gość a pieprzenie się bez
zabezpieczenia a potem podrzucnaie bachora rodzicom jest ludzkie? :p albo znęcanie się nad dzieckiem? ludzkie? molestowanie? a może urodzenie i wyrzucenie na śmietnik jest twoim zdaniem ludzkie? :p

Jasne można zrobic wszytko, można zabic swoja własną moralność, całe dobro, mozna stlamscic w sobie wszelkie odruchy czlowieczenstwa ale pamiętajcie Wasza własna \"Śmierć przyjdzie zawsze zbyt szybko i zawsze będzie zbyt trudna żeby przed nią stanąć\" czy nie lepiej miec wtedy czyste sumienie, że wobec życia było sie fair...

Gość sumienie zostaw innym kobietom
nikt nie ma prawa decydować o ich życiu! żaden klecha ani polityk!

Gość a mysliszze jak
Cie ktos rozjedzie i ucieknie z miejsca wypadku bedzie sie przejmowal czy rozjechal kogos kto mial czyste sumienie albo czy on sie w ogole tym przejmie. A moze ta wlasnie osoba, ktora odbierze Ci zycie bedzie niechcianym dzieckiem, ktorego matka nie miala odwagi usunac.... a ty jestes tak idealny/a? No dajcie spokoj z takimi sekciarskimi gadkami....

Macie racje każdy ma swoją receptę na szczęście i każdy ma prawo byc zwolennikiem lub przeciwnikiem, tylko boli mnie to że nagle lansujecie modę na aborcję:( jestem za tym żeby zmienić ustwy pomagać samotnym matkom, dodawac im odwagi, przeciez aborcja niesie tyle nieporządanych konsekwencji nie wspominając już o bezpłodności w razie nieprawidłowego wykonania zabiegu, ten problem wraca dopiero po latach, dopiero kiedy osiągnie się pozycję, zrobi karierę dociera do takich kobiet kurcze ja odebrałam komuś życie najgorsze jest to że komuś komu się je najpierw podarowało z wlasnego...

Gość cywilizowany
Człowiek od momentu poczęcia jest członikeim SPOŁECZEŃSTWA a nie własnoscią matki i chronia go takie same prawa jak kazdego innego obywatela. Uprawiajac 'bezpieczny' seks ludzie wiedza, ze nie sa 100-procentowo zabezpieczeni przed ciaza.Dlatego jesli nie sa w stanie wychowac ewentualnego dziecka z 'wpadki', to nie powinni uprawiac seksu wogole. Seks zawsze niesie za soba mozliwosc niechcianych konsekwencji, a homo sapiens ma mozg i uzywajac go moze stwierdzic czy jest w stanie poniesc te konsekwencje czy tez nie. Kiedy zaczyna swe istnienie człowiek?? Uzywajac takiego prostego narzedzia jak LOGIKA, stwierdzam ze w momencie zapłodnienia. To chyba LOGICZNE, ze jest plemnik i jajo i ich połaczenie to POCZATEK ZYCIA nowego organizmu. Nie było NIC, a pozniej jest ZARODEK czyli człowiek we wczesnym etapie rozwoju. To nie jest kwestia swiatopogladu,religii. To kwestia biologii. Ci co nie zgadzaja sie z powyzszym, niech łaskawie objasnia mi gdzie wg nich znajduje moment powstania nowego człowieka. W czasie implantacj w sluzówke macicy?? A moze w momencie wykształcenia sie układu nerwowego?? A moze wtedy, gdy matka czuje pierwsze ruchy dziecka?? Dla morderstwa nie ma zadnego usprawiedliwiena. Społeczenstwo, ktore przyzwala na legelne mordowanie swoich członkow, cofa sie w rozwoju.

Gość teee cywilizowany
to weź i sobie chuja zawiąż na supeł z pętelką i uważaj zeby przypadkiem nie zaplodnik jakijs panny. pierdolisz takie glupoty jakby Ci je sam ksiadz rydzyk do głowy nawkladal, ciemnota ciemnota ciemnota ciemnota do potęgi n-tej!!!!!!!!!!!!!

Gość a ja to
sobie bede usuwala ciaze ile razy bede chciala i wam wszystki guzik do tego, po co to z butami w czyjes zycie wlazic, . wole miec jedno chciane i wypielegnowane dziecko niz 9cioro niedojadajacych i chodzacych w zamalych ubraniach, bez przyszlosci dobrego samopoczucia i godnosci. A te wszystkie szmaty co krzycza najglosnij o zakazie aborcji sa egoistkami bo mysla tylko o sobie. O tym,ze potem to na psychike zle dziala albo ze problemy z zajsciem w ciaze...pffff to sa tak male odsetki powiklan poaborcyjnych,ze chyba wieksza szanse macie umrzec na gangrene po skaleczeniu sie kartka papieru.....

Gość jego- ona
Zapytałeś kiedy rozpoczyna się życie ludzkie to ja Ci odpowiem jak ja na to patrzę: Życie ludzkie rozpoczyna się wtedy kiedy zaczyna kształtować się mózg!! moje zdanie w tej kwestii jest takie i to będę sobie wmawiała gdyby doszło do sytuacji, że będę chciała usunąć niechcianą ciążę!!

Gość popieram
Dzieciatą 38 - latkę Mam podobną sytuację. Ten sam wiek, też dwoje dzieci i brak możliwości wychowania następnego dziecka. Stosuję antykoncepcję i nie chciałabym być postawiona przed takim wyborem ale gdybym zaszła w ciążę - usunęłabym.

Gość kobieta świadoma
oczywiście, że jestem ZA.

Gość anty-różowy króliczek
powinnas przezyc gwalt ,depresje po takiej traumie,a dopiero potem wypowiadac sie na ten temat.ciekawe czy urodzilabys, matko polko od siedmiu bolesci ,dziecko faceta,ktory cie skrzywdzil i ktorego smrod bedziesz czula do konca zycia??????????????????

Różowy króliczek - chrzanisz, niestety. Nikt tu nie lansuje mody na aborcję, bo aborcja nie jest dżezi czy trendi, aborcja to zabieg, a nie nowa seria Chanel. Nikt tu nie twierdzi, że aborcja jest równie banalna jak obcięcie włosów. Co nie zmienia faktu, że czasami jest potrzebna, i koniec.

Gość Freedom***
A ja zauważyłam coś ciekawego: Szanowny pan Cywilizowany (swoją drogą doradzam zmianę nicka) stwierdził, że człowiek od czasu połączenia się plemnika z komórką jajową jest członkiem społeczeństwa. To niech stado embrionów zasuwa na głosowanie (jako pełnoprawni człownkowie społeczeństwa). Jak wygra Kaczor, nikt ich nie tknie przez cała kadencję.

Gość do cywilizowany
Czy moje dziecko zbierając ksztany wyrywa drzewa? Bo pani w przedszkolu kazała przynieśc a kasztan to też przecież potencjalne drzewko. Cholerka!!!!

Gość catbury
Ja jestem na tak, ale tylko w sytuacjach ekstremalnych - gwałt, wady u dziecka, zagrożenie życia matki. W tych wypadkach aborcja powinna być wykonywana obowiązkowo. Ale jak jakaś babka wpada z facetem, to niech sobie to dziecko potem wychowują albo dadzą do adopcji. Dlaczego za ich pecha/głupotę/nieodpowiedzialność ma odpowiadać ta maleńka istotka? A młodych dzieczyn też się to tyczy. Bo skoro dojrzały do uprawiania seksu i czują się dorosłe, to niech poniosą tego konsekwencje, łącznie z ewentualną ciążą. Zamiast tego lepiej zamordować dziecko ( i być jeszcze pobłogosławionym przez prawo).

do cywilizowany: czy słyszałeś, że z plemnika i komórki jajowej powstają puste pęcherzyki? i czy taki twór w Twoim mniemaniu jest człowiekiem?

Gość a ja się zgadzam z
cywilizowanym!!! a do kogoś kto wcześniej coś napisał, że egoistami są przeciwnicy aborcji....... słucham?????? przecież to ci, którzy by skorzystali - to oni chcą się pozbyć problemu!!!

Gość do a ja to - a może
ciebie by ktoś usunął - bo mózg masz niewypielęgnowany

Gość lalala
Powiedzcie mi ludzie - przeciwnicy aborcji, w jaki sposob chronicie zycie, gdy ono juz z brzucha matki, ktora go nie chce, wyjdzie na ten okrutny swiat. Od kilku lat slysze tylko o tym, jak to trzeba poczete zycie chronic, ale sa to puste slowa, gdzie sa pozniej Ci ludzie, dlaczego nie pomagaja biednym rodzicom juz po porodzie??? A moze dlatego, ze przeciez sami sobie dzieciaka zrobili, nikt im nie kazal i trzeba bylo sie zabezpieczyc??!!!!! Taka nasza "moralnosc". Ile razy pomogliscie jakiemus dziecku??? ale tak naprawde, bo danie 2 zl, czy bulki to nie jest tak naprawde pomoc... Albo dziecku maltretowanemu, tylko prosze nie wciskac mi tu kitow, ze nie mieliscie nigdy do czynienia z takim, ze nikt nigdy nie mial sasiada pioracego swoje dzieci. Ile razy ogladam jakis program o dzieciach katowanych przez rodzicow, tyle razy slysze wypowiedzi sasiadow, jak to oni slyszeli placz, no ale jakos tak wyszlo, niby chciali pomoc, ale co sie beda wtracac... Piszecie, ze dziecko mozna oddac do adopcji, jasne, tylko, ze w Polsce odbieranie praw rodzicom trwa dlugo, a czesto nie chca sie oni zrzec dziecka i do 18tego roku siedzi w tym przytulku, bez rodziny, a szanse na porzadna przyszlosc marne... I jeszcze jedna sprawa, do przemyslenia, zdajecie sobie sprawe z tego, ilu rodzicow zdecyduje sie jednak na urodzenie dzieciaczka, mimo, ze go nie chce i nie odda do adopcji, tylko bedzie go maltretowac za to, ze sie urodzil??? Ci rodzice nie beda tego dziecka kochac, bedzie dla nich zawsze kula u nogi i nie chciana "rzecza". Ja nie chcialabym takiego zycia, w ogole uwazam, ze lepiej nie zyc, niz niem gownianie zycie.

Gość lalala
mialo byc : lepiej nie zyc, niz miec gowniane zycie

Gość catbury
To nasze społeczeństwo jest chore. Chorzy są ludzie, którzy maltretują dzieci. To ich powinno się uśmiercić. Gdyby istniała kara śmierci dla morderców i sadystów, więcej pieniędzy zostałoby dla dzieci. Ale widać miektórzy mają inną moralność. Bo krzyczą przeciw karze śmieci i bronią tych psycholi w więzieniach, a dzieciom odmawiają prawa do życia!

Gość no jasne lalala
lepiej dobić, dobić......... to jest suuuper moralność - i żadnego zakłamania wtedy - i wszystko jasne.... MASAKRA, a ty lalala nie masz żadnych problemów, bo jak masz, to po co się męczyć? może cię dobić?

Gość onnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
ja jestem za aborcja. jednak sama bym nigdy sie na to nie zdecydowala. uwazam ze kobieta powinna miec wybor.

Gość kaluska
lalalal masz racje , przeciwnicy to obłudnicy , kłapią dziobem i nic nie robią, dewoci myślą że będą zbawieni ha! ha!