Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rrryfka

CZy przed braniem DIANY-35 trzeba robic badania????

Polecane posty

przepisal mi je dermatolog bez niczego. nie wiem czy moge tak o brac. juz zaczelam dzis 2 dzien.

Przecież Diane 35 to tabletki hormonalne (czyt. pigułki antykoncepcyjne), które mają dodatkowo poprawić wygląd skóry. Ja nie biorę Diane... ale sądzę że przed wypisaniem recepty, lekarz powinien wysłać Ciebie na kompleksowe badania!! Przede wszystkim badanie krwi, ob, moczu, poziom zelaza no i oczywiście próbę wątrobową (która jest istotnie ważna, bo jeżeli masz jakiekolwiek problemy z tym organem to pigułki zniszczą Ci go). Na Twoim miejscu biegłabym do lekarza i poprosiła o takie badania. Najlepiej do gina, będzie wiedział...A ile masz lat?? Pozdrawiam

mam 20 lat. Teraz to juz za pozno na badania skoro juz biore hormony. Wyniki wyjda inne bo tabletki juz dzialaja. Ale z watroba mam wszystko ok, bo robilam przed braniem antybiotykow.

Gość próbowałam
bez badań, mam jak się zgadało o facetach, a raczej otym jednym kiedyś już, to miała możliwość wypisania recepty i bez żadnych badań brałam "dianki" chyba z pół roku. Czułam się po nich świetnie. Miałam zawsze dobry humor i czułam się poprostu ładna. Nistety te pigułki przeznaczone są dla kobiet po 35 roku życia, a dla tak młodych osób są niebezpieczne, bo zaburzają gospodarkę hormonalną. Co z tego,że fajnie będziesz się czuć, jeśli potem może źle to śię odbić na zdrowiu. No chyba,że masz problemy z nadmiernym owłosieniem i innymi tego typu męskimi podobieństwami, to w takich przypadkach są one ponoć polecane. Jednak zawsze warto bezpośrednio spytać lekarza. Pozdrawiam gorąco.

Gość a ja zawsze mam ....
... recepty na anty a do lekarza nie chodzę.... :P i żyje i mam się dobrze. oby tak dalej :P poza tym są lekarze, co właśnie bez badań przepisują

Gość yyyyyyyyyyy
Ja brałam różne tableki anty i lekarze nigdy nie robili mi żadnych badań. Ale juz nie biore bo to syf i tyle. Dziewczyny nie trujcie sie!!!