Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość la trotola

pęcherz a Yasmin

Polecane posty

Gość la trotola

hej dziewczyny. Kończe 2 opakowanie tabletek Yasmin i ogólnie jest ok, ale jedna rzecz mnie niepokoi. Wraz z braniem tabletek pojawił mi się ból pęcherza i cewki moczowej, przy oddawaniu moczu. Gin powiedział że to nie od Yasmin ale ja się martwie i zastanawiam nad zmianą na Logest. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam. A jak robie sobie przerwę 7 - dniową to mija. Może któraś coś mi podpowie. Z góry wielkie dzięki.

Gość la trotola
dziewczyny proszę o pomoc, miała któraś z Was takie objawy przy tabletkach???

Gość biorąca yasmin
tak mam, zrobiłam sobie przerwę i wszystko minęło, teraz zaczęłam brać i problemy się znowu pojawiły

Gość la trotola
a czy masz zamiar zmienić yasmin na inne tabletki??

Gość biorąca yasmin
zastanawiam się nad tym, ale narazie próbuję zwalczać te dolegliwości, piję dużo soku żurawinowego i wczoraj kupiłam sobie sok z brzozy - podobno też pomaga wcześniej brałam różne inne tabletki i nic się nie działo, więc jestem na 100% przekonana, że to wina yasmin

Gość la trotola
ja tez kiedyś brałam inne i tak nie było. Kupiłam sobie teraz na wszelki wypadek urosept i zobaczymy czy to w czymś pomoże. Z ginem jak rozmawiałam to powiedział że to jest wynikiem dostania się bakterii przy stosunku do cewki moczowej. Ale ja się z tym nie zgadzam. Dzięki za Twoją wypowiedź.

To nie zapalenia pęcherza, tylko Yasmin zawiera środek moczopędny, o którym producent mało wylewnie wspomina, tymczasem ta moczopędność powoduje, że ma się wrażenie zapalenia pęcherza. Bo skąd ta diagnoza? Był jakiś posiew? A lekarz, który powiedział, że problemy z częstomoczem nie mają nic wspólnego z pęcherzem - albo siedzi w kieszeni Scheringa, albo nie ma pojęcia o leku, który zapisuje :( DZIEWCZYNY, PAMIĘTAJCIE, ŻE PROBLEMY Z PĘCHERZEM PO YASMIN/YASMINELLE (PARCIE, BÓL, BIEGANIE DO TOALETY CZĘŚCIEJ NIŻ ZWYKLE) TO EFEKT ŚRODKA MOCZOPĘDNEGO - NIE FASZERUJCIE SIĘ LEKAMI! Pozdrawiam :)

Gość parek
zgadzam sie stuprocentowo. w ciagu 3 miesiecy brania yasmin zapalenie pecherza pojawilo sie dwukrotnie - praktycznie przez ostatnie dwa miesiace odczuwalam dyskomfort codziennie, mimo faszerowania sie zurawinowymi tabletkami, witamina c, picia duzej ilosci plynow. teraz odstawilam na probe - problemy minely jak reka odjal. niestety , schering chyba tego super skladniku nie przebadal wystarczajaco - mialo odchudzac (tylko wg wskazan wagi, bo chodzi jedynie o odwodnienie), a powoduje problemy z pecherzem, ktore zagarzaja i nerkom. polecam odstawic yasmin!

Parek, ale czy to na pewno zp? Czy tylko parcie i częstomocz? Chodzi o to, żeby się nie faszerowac lekami na zp, gdy zp nie ma - po co rozwalać sobie układ immunologiczny.

Schering nie miał co badać: ten składnik nie zatrzymuje wody, to prawda, ale żeby nie zatrzymał, to trzeba ją wypompować, czyli zadziałać moczopędnie. I tak dokładnie to działa. Tylko gdyby Schering napisał, że Yasmin działa moczopędnie, to sprzedaż tabletek by spadła :)

Gość parek
najpierw jedno zapalenie, potem przerwa okolo miesiaca i drugie - tym razem mniej bolesne, ale bardziej przewlekle. czyli dwa razy antybiotyki w ciagu 3 miesiecy... i nieustajaca obawa, zeby sie nie naziebic, bo od zimna natychmistowo pojawialo sie nieprzyjemne parcie i szczypanie ZGROZA, mam nadzieje,ze bez yasmin nie wroci. tzn. nie jestem histeryczna i nie zwalam calej winy na yasmin - jasne, infekce sie zdarzaja, zwlaszcza jako tzw. choroba miesiaca miodowego. ale ja jestem zdrowa i zawsze sie bardzo szybko ze wszystkiego leczylam, a tu nagle takie problemy. nie sadze, zeby to byl przypadek. na razie jestem 2 tyg bez yasmin i , odpukac, zapomnialam o istnieniu pecherza